Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

EURODEPUTATUL DE ALBA, VICTOR NEGRESCU (S&D), A AJUNS SĂ OCUPE, PRIN MUNCĂ, CEA MAI IMPORTANTĂ FUNCȚIE DEȚINUTĂ DE ROMÂNIA ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

EURODEPUTATUL DE ALBA, VICTOR NEGRESCU (S&D), A AJUNS SĂ OCUPE, PRIN MUNCĂ, CEA MAI IMPORTANTĂ FUNCȚIE DEȚINUTĂ DE ROMÂNIA ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN

Eurodeputatul de Alba, Victor Negrescu, a fost ales recent în funcția de chestor al Parlamentului European, cea mai importantă funcție deținută de țara noastră la ora actuală în legislativul european. Reprezentantul Grupului S&D și al delegației române social-democrate în Parlamentul European, a avut o activitate intensă în forul european, fiind unul dintre cei mai puternici și influenți susținători ai intereselor României la Bruxelles. Europarlamentarul Victor Negrescu (38 de ani) a răspuns, pe scurt, la câteva dintre întrebările cititorilor ziarului nostru.

Astăzi sunteți singurul reprezentant al României în conducerea Parlamentului European, o poziție prestigioasă și importantă pentru țara noastră. Ce înseamnă pentru România și județul Alba acest nou rol?

Sunt onorat să reprezint România la cel mai înalt nivel. Alegerea mea în funcția de chestor a fost un lucru ușor, a trebuit să obțin sprijinul colegilor din Grupul S&D din Parlamentul European, unde am avut alegeri interne pentru a fi desemnat ca propunere a grupului politic. Ulterior, prin prisma reputației mele de bun profesionist în legislativul european, celelalte grupuri politice au decis să nu vină cu alt contracandidat și astfel am fost ales cu unanimitate, lucru destul de rar în Parlamentul European.

De aceea, prima mea intervenție susținută în această calitate în plenul Parlamentului European a fost despre județul Alba, Transilvania și România. M-am referit la fiecare zonă din frumosul nostru județ și mă bucur că încă de la preluarea acestui mandat am vorbit cu regularitate despre ce avem noi de oferit Europei, dar și despre nevoile specifice ale diferitelor zone ale județului.

Am fost unul dintre eurodeputații care au obținut un punctaj suplimentar pentru zonele montane, în cadrul grilelor aferente finanțărilor europene, oportunitate de care beneficiază localitățile din Munții Apuseni. Totodată, am inițiat un proiect pilot prin care ne propunem să schimbăm politica agricolă comună pentru a-i sprijini pe micii fermieri și am ajutat România să salveze aproape 10 miliarde de euro din fondurile europene necheltuite din perioada 2014-2020.

Astăzi, participând la luarea deciziilor la nivelul conducerii Parlamentului European, putem influența pozițiile legislativului european, dând o mai mare vizibilitate temelor de interes pentru țara noastră și convingând instituția să preseze Comisia Europeană pentru a se asigura că fondurile europene ajung mai repede acolo unde este nevoie.

Sentimentele dumneavoastră pentru județul Alba sunt cunoscute. Evenimentele organizate și demersurile realizate în cadrul Parlamentului European, dar și sesiunile de informare despre fondurile și oportunitățile europene care au avut loc la noi în județ au fost foarte vizibile. Unul dintre principalele dumneavoastră țeluri a fost intrarea României în spațiul Schengen. Care au fost acțiunile realizate în acest sens?

În primul rând țin să le mulțumesc cetățenilor din județul Alba pentru că m-au sprijinit în toate demersurile realizate pentru aderarea României la spațiul Schengen. Țara noastră respectă încă din 2011 toate criteriile prevăzute în acquis-ul Schengen, merită să fie primită în zona de liberă circulație, iar eu m-am luptat în permanență împotriva acestei nedreptăți.

YouTube video

Am fost printre primii care au ridicat acest subiect în plenul Parlamentului European, chiar în 2014, printr-o petiție semnată de peste 50.000 de români și depusă la legislativul european. Anul trecut, o nouă campanie, prin intermediul căreia am depus la sediul Consiliului Uniunii Europene peste 40.000 de mesaje scrise ale românilor, a generat, alături de alte demersuri, cu sprijinul Grupului S&D, dezbaterea și rezoluția care a reiterat cererea de admitere a României în Schengen. De altfel, singurul grup politic care a votat în unanimitate pentru aderarea țării noastre la spațiul Schengen a fost Grupul S&D, din care face parte și delegația PSD.

Toate celelalte grupuri politice europene au avut reprezentanți care s-au abținut sau au votat împotrivă. A fost surprinzător faptul că nu au reușit să își convingă colegii, guvernul centrist din Olanda, guvernul de dreapta din Austria și anti-europenii, blocând în mod repetat România în privința aderării la spațiul Schengen.

De aceea, am și contactat personal o parte dintre cei care au votat împotriva și am convins trei dintre ei să își schimbe votul în favoarea țării noastre. Bineînțeles, nu m-am rezumat doar la aceste aspecte și am contactat, prin intermediul campaniei #RomâniiMerităÎnSchengen, toți oficialii europeni relevanți și pe cei din statele membre pentru a-i convinge să sprijine împlinirea acestui deziderat. Am discutat cu președințiile succesive ale Consiliului Uniunii Europene, am vorbit cu oficiali din Suedia și Olanda, pe care i-am convins să sprijine România, și am purtat discuții cu reprezentanții Austriei care sperăm să ducă la efectul dorit.

M-am implicat pentru țara noastră. Nu am stat cu capul plecat. Nu am fugit de subiectele dificile și temele sensibile la nivel european. Am luptat în permanență, cu determinare, pentru a apăra interesele românilor. Alții au preferat să stea pe margine, eventual să și critice, dar asta nu îi ajută cu nimic pe români.

Continui să cred că România – și în special județul nostru – au nevoie de reprezentanți în Parlamentul European care au pregătirea necesară pentru a face față cu brio unei astfel de responsabilități, care cunosc mai multe limbi străine și care au contacte la cel mai înalt nivel pentru a apăra interesele noastre. Voi continua să fac acest lucru, dacă cetățenii din Alba îmi vor acorda în continuare sprijinul lor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova

Bogdan Ilea

Publicat

în

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova COMUNA GÂRBOVA, titular al proiectului „MODERNIZAREA SISTEMULUI DE SCURGERE A APEI PLUVIALE, SATUL RECIU, COMUNA GÂRBOVA, JUDEȚUL ALBA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Alba, în cadrul procedurii de evaluare a impactului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea