Rămâi conectat

Curier Județean

”Eminescu și Blajul”, proiect la Școala ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia, desfășurat pe secțiunile literatură, fotografie, film scurt și desen-pictură

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia, săptămâna „Eminescu” a debutat luni, 15 ianuarie 2018, printr-un proiect amplu la care au participat elevi din ciclul gimnazial, intitulat „Eminescu și Blajul”.

Desfășurat pe patru secțiuni, literatură, fotografie, film scurt și desen-pictură” acesta a reunit prezentările elevilor, sub formă de proză scurtă, PowerPoint, film și expoziție de lucrări plastice, realizate în urma unei excursii de documentare în „Mica Romă”, pe urmele pașilor lui Eminescu.

Au fost surprinse principalele simboluri ale Blajului care poartă amprenta trecerii marelui poet: Teiul lui Eminescu, cele două statui înfățișând bustul poetului, Piața 1848, lacul Chereteu, Izvorul Crăiesei, casa în care acesta a locuit, pe strada Astrei, Catedrala greco-catolică „Sfânta Treime”.

Elevii s-au implicat cu dăruire și au realizat un moment de o încărcătură emoțională deosebită, încununat cu cântecele coului „Speranța” coordonat și dirijat de profesorul Tudor Bogdan.

Miercuri,  17 ianuarie 2018, clasele IV-a vor desfășura un montaj literar-muzical intitulat „Dor de Eminescu” coordonat de profesoarele pentru învățământul primar Petric Mirela și Buda Carmen. Vor fi organizate expoziții inspirate din operele eminesciene,  se vor recita poezii și vor fi interpretate cântece pe versuri eminesciene.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VINERI: Proiectul “Pet Care”, organizat de Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Strângere de fonduri pentru adăpostul de câini, expoziție de lucrări de artă realizate de elevi, parada animalelor de companie și tombolă

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: Proiectul “Pet Care”, organizat de Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Strângere de fonduri pentru adăpostul de câini, expoziție de lucrări de artă realizate de elevi, parada animalelor de companie și tombolă Proiectul “Pet Care” este organizat vineri, 19 aprilie, de Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Printre activitățile organizate se numără […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea