Rămâi conectat

Ştirea zilei

Eminescu, 161

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Împlinirea a 161 ani de la naşterea lui Eminescu are conotaţii noi, mai ales în contextul în care s-a hotărât de către unele foruri naţionale că Ziua lui de ivire în lume să fie declarată Ziua Culturii Naţionale. Desigur, există discuţii încă pro şi contra, dar marele câştig îl are întoarcerea la valorile spiritualităţii româneşti, care nu e doar un semn benefic, ci chemarea la unitate şi solidaritate a românităţii fără de care ne-am simţi, tot mai descoperiţi pe planeta Pământ.
Iată pentru ce vă invităm, sâmbătă, 15 ianuarie 2011, în Parcul Eminescu, pe Aleea Scriitorilor, la ora 10.00, pentru a ne reaminti că avem segmente nepieritoare ale patrimoniului umanităţii. Cei care doresc să depună un gând curat, o floare o vor putea face. Cu acest prilej va fi lansată şi publicaţia „ALBA IULIA” dedicată fiinţei Eminescu sub sintagma: Eminescu -mereu speranţa limbii române.
Vă aşteptăm, mulţumindu-vă pentru receptivitate. În numele organizatorilor: Fundaţia „Alba Iulia 1918 pentru unitatea şi integritatea României”, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, Consiliul Judeţean Alba, Societatea „Avram Iancu”, Societatea „Cultul eroilor”.
Ion Mărgineanu, Mioara Pop, Ioan BÂscă, Ioan Străjan


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Cum se efectuează testele antidrog (drugtest): Explicațiile polițiștilor din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum se efectuează testele antidrog (drugtest): Explicațiile polițiștilor din Alba Miercuri, 7 iulie 2024, începând cu ora 10.00, IPJ Alba a organizat în parcarea Carolina Mall, o acțiune de informare cu privire la ultimele modificări în domeniul legislației rutiere și prevenirea evenimentelor negative în trafic. Printre altele, reprezentanții Serviciului Rutier au prezentat modul cum se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea