Eminescu, 161

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Împlinirea a 161 ani de la naşterea lui Eminescu are conotaţii noi, mai ales în contextul în care s-a hotărât de către unele foruri naţionale că Ziua lui de ivire în lume să fie declarată Ziua Culturii Naţionale. Desigur, există discuţii încă pro şi contra, dar marele câştig îl are întoarcerea la valorile spiritualităţii româneşti, care nu e doar un semn benefic, ci chemarea la unitate şi solidaritate a românităţii fără de care ne-am simţi, tot mai descoperiţi pe planeta Pământ.
Iată pentru ce vă invităm, sâmbătă, 15 ianuarie 2011, în Parcul Eminescu, pe Aleea Scriitorilor, la ora 10.00, pentru a ne reaminti că avem segmente nepieritoare ale patrimoniului umanităţii. Cei care doresc să depună un gând curat, o floare o vor putea face. Cu acest prilej va fi lansată şi publicaţia „ALBA IULIA” dedicată fiinţei Eminescu sub sintagma: Eminescu -mereu speranţa limbii române.
Vă aşteptăm, mulţumindu-vă pentru receptivitate. În numele organizatorilor: Fundaţia „Alba Iulia 1918 pentru unitatea şi integritatea României”, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, Consiliul Judeţean Alba, Societatea „Avram Iancu”, Societatea „Cultul eroilor”.
Ion Mărgineanu, Mioara Pop, Ioan BÂscă, Ioan Străjan

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419