Rămâi conectat

Actualitate

Elevii și preșcolarii se întorc, miercuri, la școală. Când încep Evaluarea Națională și probele la Bacalaureat 2018

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevii şi preşcolarii se întorc miercuri, 11 aprilie, la cursuri, după vacanţa de primăvară, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Următoarea vacanţă, cea de vară, este programată între 16 iunie şi 9 septembrie.

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 25 mai, iar pentru clasa a VIII-a pe 8 iunie.

Programul naţional ”Şcoala altfel” are o durată de cinci zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi poate fi derulat până la 31 mai, pe baza unei planificări, la decizia şcolilor.

Evaluările naţionale la clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a se vor desfăşura în intervalul 7 – 24 mai.

CALENDAR PROBE SCRISE LA BACALAUREAT 2018:

  • 25 iunie – probă scrisă la Limba si literatura română – (proba Ea)
  • 26 iunie – proba scrisă la Limba si literatura maternă – (proba Eb)
  • 27 iunie – proba obligatorie a profilului (proba Ec)
  • 28 iunie – proba la alegere a profilului şi specializării (proba Ed)

Afişarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12:00) şi e urmată de depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00). Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie 2018.

Ministerul Educaţiei a publicat şi calendarul pentru desfăşurarea Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a în anul şcolar 2017-2018, astfel, prima probă, cea la Limba română urmând să aibă loc pe 11 iunie 2018, iar la Matematică, pe 13 iunie 2018, urmând ca pe 14 iunie, elevii să susţină proba la limba maternă.

„Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 19 iunie (până la ora 12:00). Subsecvent, în aceeaşi zi, intervalul orar 14:00 – 19:00 este rezervat înregistrării contestaţiilor. Acestea vor fi soluţionate în perioada 20 – 22 iunie. Examenul se va încheia sâmbătă, 23 iunie, cu afişarea rezultatelor finale”, reiese dintr-un comunicat trasmis de ministerul Educaţiei.

Înscrierea absolvenţilor clasei a VIII-a în vederea participării la Evaluarea Naţională se face în perioada 4 – 8 iunie 2018. Conform ordinului de ministru privind structura anului şcolar 2017 – 2018, cursurile şcolare pentru clasa a VIII-a se vor finaliza vineri, 8 iunie 2018.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea