Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Elevii și preșcolarii intră în VACANȚA intersemestrială, până în 15 februarie. Calendarul școlar din semestrul II

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vineri,  5 februarie, după terminarea cursurilor, elevii şi preşcolarii vor intra în vacanţa intersemestrială şi se vor întoarce la şcoală, după o săptămână de recreere, luni, 15 februarie 2016, când începe al doilea semestru.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei,  următoarea vacanţă, cea de primăvară, este cuprinsă între 22 aprilie – 3 mai, iar cursurile vor continua de miercuri, 4 mai, până vineri, 24 iunie. Vacanța de vară va începe sâmbătă, 25 iunie 2016, și se va încheia duminică, 11 septembrie 2016.

Înainte de vacanţa de primăvară, săptămâna 18-22 aprilie 2016 este dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare în cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

Clasele de învăţământ pre­şcolar şi primar pot planifica activităţile din programul „Şcoala altfel” în altă perioadă din semestrul al doilea, dar nu mai târziu de 27 mai 2016. Decizia de schimbare a datei de desfăşurare a programului va fi luată de consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ, după consultarea cadrelor didactice.

Cursu­rile claselor terminale din învăţământul liceal se vor încheia pe 3 iunie, iar ale ultimei clase de gimnaziu pe 17 iunie. În perioada mai – iunie vor avea loc evaluările naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a.

Calendarul școlar din semestrul II

Cursuri – luni, 15 februarie 2016 – vineri, 22 aprilie 2016

Vacanta de primavara – sambata, 23 aprilie 2016 – marti, 3 mai 2016

Cursuri – miercuri, 4 mai 2016 – vineri, 24 iunie 2016

Vacanta de vara – sambata, 25 iunie 2016 – duminica, 11 septembrie 2016


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiții cu o zi înainte de Florii: Se fac plăcinte cu mere și se dau de pomană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiţii în sâmbăta Floriilor – se fac plăcinte cu mere şi se dau de pomană • Istoricul sărbătorii „Moșii de Florii” Sâmbăta lui Lazăr este sărbătorită de creștini-ortodocși cu o zi înainte de Duminica Intrării lui Hristos în Ierusalim (Duminica Floriilor) și reprezintă puntea de legătură între Postul Paștelui și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea