Rămâi conectat

Actualitate

Elevii şi-au ales liderii la nivel naţional şi regional. O delegaţie din Alba a fost prezentă la eveniment

Alexandra Mates

Publicat

în

Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor reprezintă, anual, cel mai important eveniment nu doar pentru sistemul educațional românesc, ci și pentru societatea civică a tineretului activ.

Evenimentul de anul acesta a avut loc în Municipiul Galaţi în perioada 7-10 februarie 2013 fiind organizat de Consiliul Judeţean al Elevilor Galaţi cu sprijinul Ministerului Educației Naționale, Inspectoratului Școlar Județean Galați, al Universității “Dunărea de Jos” și a altor parteneri eduaționali.

Fiecare delegaţie a fost constituită din 4 elevi şi un profesor consilier astfel evenimentul a găzduit peste 200 de reprezentanţi ai elevilor din România.

Scopul întâlnirii a fost, în primul rând, alegerea noului Președinte al Consiliului Național al Elevilor și alegerea celor doi Secretari Executivi, precum și întocmirea strategiei de dezvoltare instituțională a CNE pentru mandatul 2013.

Noul Birou Executiv al CNE este format din următorii lideri: Iulia Flavia Miron – Președinte CNE, Răzvan Cîndea – Secretar executiv al Departamentului de Organizare Internă și Cristian Gîrneață – Secretar al Departamentului de Eduație și Comunicare (Relații Externe). Totodată, lista este completată de cei opt președinți de regiune, respectiv vicepreședinți naționali: Florin Gavril ( Regiunea Nord-Est), Alexandru Gavrău (interimar – Regiunea Nord-Vest), Simina Dragoș (Regiunea Vest), Teodor Blidaru (Regiunea Sud-Vest), Sînziana Voicu (Regiunea Sud-Muntenia), Călin Cociș (Regiunea Centru), Matei Vîlcov (Regiunea București – Ilfov) și Mădălin Ionuț Gavril (Regiunea Sud-Est).

De asemenea în cadrul Adunării Generale s-au desfăşurat 5 ateliere de lucru pe principalele direcţii de dezvoltare ale Consiliului Naţional al Elevilor. Atelierele au fost : ”Cadrul de reglementare al activității CNE” ( în urma căruia s-a înfiinţat comisia de elaborare a proiectului de modificare a R.O.F a CNE din care face parte şi preşedintele CJE Alba, Andrei Popa),  “Organizare internă a Consiliului Naţional al Elevilor – dezvoltare organizațională” , “Comunicare și relații externe”, “Structuri suport ale Consiliului Naţioal al Elevilor” şi atelierul „Politici educaționale și  temele centrale de interes pentru CNE în raport cu Ministerul Educației Naționale și alte instituții”.

La eveniment au  participat şi reprezentanţii judeţului Alba, o delegaţie formată din : Andrei Nicolae POPA- preşedintele CJE Alba (Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia), Irina MIHU – Prim-vicepreşedinte CJE Alba( Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia), Davinia ANCA – Secretar executiv al CJE Alba (Liceul de Muzică şi Arte Plastice Alba Iulia) şi Diana BÂLC- Director Departament Avocatul Elevului din cadrul CJE Alba (Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud). Aceştia au fost însoţuţi de profesorul-formator al CJE Alba, Ionuţ Iancu de la Colegiul Tehnic “I.D. Lăzărescu” Cugir.

Participanții la Adunarea Generală a Consiliul Național al Elevilor s-au bucurat de prezența    Ministrului Educației Naționale, prof. univ. dr. Remus PRICOPIE,  a Ministrului pentru Societatea Informațională,  Dan NICA, a  Secretarului de Stat al Ministerului Tineretului și Sportului, Cosmin CRISTIAN, precum, a  ministrului secretar de stat pentru învățământul preuniversitar, prof. Stelian FEDORCA şi a şefului de cabinet al Ministrului Educaţiei Naţionale,  Albert CRAIU.

Astfel, se reconfirmă faptul că Adunarea Generală a CNE este, în adevăratul sens al cuvântului, piatra de temelie a fiecărui mandat un mod bun de a împărtăși idei, exemple de bună practică şi de a fixa  politicile de reprezentare a elevilor din România.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Care sunt taxele discutate de România cu Bruxelles-ul: TVA 21% de la 1 august 2025, cotă redusă doar de 11%, creşteri de accize, impozit suplimentar de 4% pe cifra de afaceri pentru bănci. Din 2026, impozit pe dividende de 16%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Care sunt taxele discutate de România cu Bruxelles-ul: TVA 21% de la 1 august 2025, cotă redusă doar de 11%, creşteri de accize, impozit suplimentar de 4% pe cifra de afaceri pentru bănci. Din 2026, impozit pe dividende de 16% Guvernul a discutat o variantă de ultim set de măsuri cu Comisia Europeană, care prevede […]

Citește mai mult

Actualitate

Economistul Radu Georgescu: Economia României va reveni la nivelul normal dinainte de 2018. Toate bulele se vor sparge: imobiliare, bursă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Economistul Radu Georgescu: Economia României va reveni la nivelul normal dinainte de 2018. Toate bulele se vor sparge: imobiliare, bursă În ultimii 8 ani, România a făcut toate greșelile economice, fiscale și monetare posibile, fiind la un pas de a fi pusă în Junk, scrie economistul Radu Georgescu.  Acesta consideră că economia este bau-bau-ul României, […]

Citește mai mult

Actualitate

Bogdan Glăvan: „Creșterea masivă a fiscalității nu are rațiune economică”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bogdan Glăvan: „Creșterea masivă a fiscalității nu are rațiune economică” „Creșterea masivă a fiscalității nu are rațiune economică”, subliniază profesorul de economie Bogdan Glăvan.  Citește și: Bogdan Glăvan: „Supra-supra-taxa pe bănci va avea efect aproape zero asupra băncilor. Deci, cine plătește? Ați ghicit, cetățenii” „Dacă toată lumea este de acord că deficitul bugetar a explodat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea