Rămâi conectat

Actualitate

Elevă de 16 ani înjunghiată, în prima zi de școală, de o altă fată: Conflictul ar fi pornit din cauza unui băiat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevă de 16 ani înjunghiată, în prima zi de școală, de o altă fată: Conflictul ar fi pornit din cauza unui băiat

O adolescentă, în vârstă de 16 ani din municipiul București a ajuns la spital după festivitatea de la școală, după ce a fost înjunghiată de o altă fată. Atât agresoarea, cât și adolescenta înjunghiată au fost audiate mai multe ore de polițiști. Se pare că totul s-ar fi întâmplat pentru că cele două nu au putut împărți un băiat.

Totul s-a întâmplat pe strada Jiului din Sectorul 1 din București, imediat după ce s-a terminat festivitatea de începere a noului an şcolar. Fata a fost înjunghiată în picior, dar, din fericire, nu a necesitat internarea în spital. Mama și tatăl fetei agresate sunt indignați de incident și spun că vor depune o plângere, transmite Realitatea Plus.

„Știu doar că au tăbărât pe ea 3 fete. Nu le cunoaște pe niciuna. A lovit-o pe la spate. Mi se pare din filme. Zici că suntem în filme de acțiune. Nu e normal ca un copil minor să aibă briceag la ea, să lovească cu el. Nu există. Nu conștientizez lucrul asta. Nu pot sa trec cu vederea asemenea lucru. Erau toată gașca. A rămas cu un băiat în urma şi au traversat să meargă spre parc. De acolo, fetele din spate au venit şi au dat în ea, s-au bătut şi una din spatele ei a venit si a înjunghiat-o şi au fugit”, a spus mama fetei.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Am înțeles că au fost prieteni și, probabil, din gelozie a crezut că sunt împreună. Urmează să mergem la INML să scoatem certificat medico-legal și vedem cum va fi ancheta. Sigur că vom depune plângere”, a spus tatăl fetei.

Sursa: dcnews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Cum arată cifrele ȘOMAJULUI în județul Alba: Câți oameni își căutau de muncă în luna iulie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum arată cifrele ȘOMAJULUI în județul Alba: Câți oameni își căutau de muncă în luna iulie

În luna iulie 2022 rata şomajului a fost de 2,7% (2,8% femei), mai mica decat rata înregistrată în luna corespunzătoare din anul 2021 (2,9%, 3,1% femei).

Numărul şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii iulie 2022 în judeţul Alba a fost de 4581 persoane, în scadere cu 202 persoane (-4,2%) comparativ cu luna anterioara și cu 403 persoane (-8,1%) comparativ cu luna iulie 2021. Femeile reprezentau la această dată 48,2% din numărul total al şomerilor ( 2209 femei).

Elit - Gustul Desăvârșit

Structura după nivelul de instruire arată că 71,6% din şomerii înregistraţi sunt absolvenţi ai învăţământului primar, gimnazial şi profesional, 24,2% sunt persoane cu studii liceale şi postliceale şi 4,2% persoane cu studii superioare.
Din numărul total al șomerilor, 76,8% sunt şomeri neindemnizati (3517 persoane), în timp ce numărul şomerilor aflati in plata a fost de 1064 persoane, din care 22 persoane au primit ajutor de șomaj 50% – absolvenți.

In mediul urban, cel mai mare număr de şomeri înregistrat la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Alba a fost în Alba Iulia (277 persoane), urmat de Blaj (271 persoane), Câmpeni (187 persoane), Aiud (137 persoane), Sebeș (116 persoane), iar dintre comune, cel mai mare număr de şomeri înregistraţi se remarcă în: Jidvei (322 persoane), Cetatea de Balta (260 persoane), Rosia Montana (154 persoane), Scărişoara (160 persoane), Ighiu (136 persoane), Craciunelu de Jos (129 persoane), Albac (124 persoane) si Șona (121 persoane).

Ponderea numărului de şomeri înregistraţi în totalul populaţiei cu vârstă de muncă (bărbați 16-65 ani și femei 16-62 ani ), în luna iulie 2022 a fost de 2% ( 1,9% femei). Dintre oraşe, cu cele mai mari ponderi se remarcă: Câmpeni (4%), Abrud (2,3%) si Blaj (2,2%), iar cu cele mai mici ponderi orașele Cugir (0,3%), Sebes și Alba Iulia (0,6%). În mediul rural cele mai mari ponderi ale numărului de şomeri înregistraţi în numărul total al populaţiei cu vârstă de muncă s-au înregistrat în comunele: Scărişoara (18,2%), Cetatea de Balta (13,8%), Avram Iancu (10,2%) si Craciunelu de Jos (9,8%) , iar valoare sub 1% s-a înregistrat în comunele: Stremt (0,4%), Bucerdea Granoasa si Ciugud (0,5%), Daia Romana, Intregalde si Săliștea (0,6%), Galda de Jos, Santimbru si Sugag (0,7%), Ceru Bacainti, Mihalt si Rametea (0,8%), Spring (0,9%), iar în comuna Cut nu se înregistrează nici un șomer.

Rata şomajului a fost în luna iulie 2022 de 2,7% (2,8% în iunie 2022 și 2,9% în iulie 2021), peste nivelul ratei înregistrate la nivel național (2,6%).În rândul femeilor rata şomajului a fost de 2,8% (mai mica fata de luna anterioara, 2,9% si fata de rata inregistrata în luna iulie 2021, 3,1%), iar în rândul bărbaţilor de 2,6% (2,7% în iunie 2022 și 2,8% în iulie 2021). În funcţie de rata şomajului, judeţul Alba se situează în luna iulie 2022 pe locul 18 în ierarhia județelor ordonate crescător.

Şomerii înregistraţi reprezintă persoanele înscrise la agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în conformitate cu legislaţia în vigoare (Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă).

Rata şomajului reprezintă proporţia numărului de şomeri înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă în populaţia activă civilă. Populaţia activă civilă se determină prin însumarea populaţiei ocupate civile cu numărul şomerilor înregistraţi.

Populaţia activă din punct de vedere economic cuprinde toate persoanele care furnizează forţa de muncă disponibilă pentru producţia de bunuri şi servicii în timpul perioadei de referinţă incluzând populaţia ocupată şi şomerii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Moțiune simplă împotriva ministrului de interne Lucian Bode, inclusiv pe afacerea BMW: ”Siguranță și încredere sau debandată și furt?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Moțiune simplă împotriva ministrului de interne Lucian Bode, inclusiv pe afacerea BMW: ”Siguranță și încredere sau debandată și furt?

Ministrul Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul pe care l-a creat. Moțiunea a fost înregistrată astăzi în plenul Camerei Deputaților, sub semnătura parlamentarilor din Forța Dreptei și din Uniunea Salvați România.

„Lucian Bode trebuie să dea socoteală în Parlament, cu prilejul dezbaterii moțiunii simple, pentru activitatea desfășurată în fruntea ministerului. În loc să se preocupe de siguranța cetățenilor, actualul ministru al Afacerilor Interne sfidează inteligența românilor patronând una dintre cele mai mizerabile afaceri de corupție de după Revoluție, în favoarea unor apropiați ai președintelui Klaus Iohannis. Parlamentarii din Forța Dreptei susțin retragerea sa din funcția de ministru de Interne și solicită tuturor parlamentarilor ca prin vot să se disocieze de practicile toxice și antidemocratice ale lui Lucian Bode”, potrivit unui comunicat de presă.

Elit - Gustul Desăvârșit

În opinia semnatarilor, „cea mai mare reușită a domnului Bode, după aproape doi ani de mandat, este licitația cu dedicație pentru achiziția a 600 de BMW-uri de la prietenul președintelui Klaus Iohannis”.

„În schimb, acolo unde ar fi fost nevoie de domnia sa, nu s-a văzut niciun fel de implicare. Spre exemplu, de abia acum a început folosirea brățărilor de monitorizare a agresorilor în cazurile de violență domestică. Și e vorba doar de un proiect-pilot în câteva locuri”, potrivit moțiunii

Potrivit Regulamentului, moțiunea trebuie supusă dezbaterii și votului în plenul Camerei Deputaților în maximum o săptămână de la data depunerii.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

FOTO VIDEO| Caravana SMURD „Fii pregătit” a ajuns la HCC Alba Iulia: Elevii au fost învățați cum să răspundă în cazul unor situații de urgență

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Caravana SMURD „Fii pregătit” a ajuns la HCC Alba Iulia: Elevii au fost învățați cum să răspundă în cazul unor situații de urgență

Timp de două zile, începând de ieri, 3 octombrie , între orele 10.00 – 14.00, Caravana SMURD „Fii pregătit” și Centrul Mobil de Instruire a Populației pentru Răspuns la Situații de Urgență sunt prezente în incinta Colegiului Național ,,Horea, Cloșca și Crișan” din municipiul Alba Iulia.

Activitatea este adresata elevilor din cadrul colegiului, care au luat parte la cursurile menite să asigure instruirea cât mai eficientă în vederea acordării primului ajutor medical.

Elit - Gustul Desăvârșit

Tehnicile și manevrele de prim ajutor au fost prezentate de către paramedicii SMURD aflați la Caravană, folosind manechine de resuscitare.

De asemenea, Centrul Mobil, este dotat și prevăzut cu echipamente și tehnologii de ultimă generație, inteligente ce simulează situații de urgență diverse, îndeosebi incendiile din locuințe, dar și un pachet pentru condiții meteorologice extreme sau simularea realistă a unui cutremur, a oferit participanților mai multe scenarii pentru prevenirea incendiilor și tehnologii de recunoaștere a pericolelor, dar și a efectelor ce pot rezulta din acestea.

„O persoană instruită va ști cum să se protejeze pe sine, să-și apere familia, dar și comunitatea de pericole și totodată consideram deosebit de importantă educarea tinerilor în domeniul acordării primului ajutor medical.”, au transmis reprezentanții ISU Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea