Rămâi conectat

Politică Administrație

Elev din Alba premiat la Olimpiada Națională de Engleză, umilit de organizatori – Vor să-i retragă diploma invocând o ”eroare de soft”. Senatorul PNL Alexandru Pereș solicită ministerului o anchetă

Ziarul Unirea

Publicat

în

*Declarație politică a senatorului PNL Alexandru Pereș, în Parlamentul României

Domnule Președinte de ședință,
Onorate colege și onorați colegi senatori,
Vă supun atenției, spre analiză și reflecție, o situație puțin spus bizară, petrecută recent, după organizarea Olimpiadei Naționale de Limba Engleză, sub egida Ministerului Educației Naționale.

După cum probabil cunoașteți, Olimpiada Națională de Limba Engleză a fost organizată în perioada 24-28 aprilie 2017, la Pitești, prin implicarea directă a Inspectoratului Școlar Județean Argeș. În urma susținerii concursului olimpic național, pe data de 27 aprilie 2017 au fost afișate rezultatele la locul și data convenite prin programul de organizare.

Aceste rezultate s-au menținut și după analizarea contestațiilor, conform aceluiași calendar de concurs, astfel încât în lista cu rezultatele finale, parafată de către ISJ Argeș și publicată în după-amiaza zilei de 27 aprilie 2017, elevul Dănilă Alexandru-Florin din clasa a XII-a (Colegiul Național ,,Horia, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia) a fost declarat ocupantul locului III al olimpiadei naționale, la disciplina de Clasa a XII-a secțiunea B (conform Documentului publicat de ISJ Argeș, Rezultate finale Olimpiada Națională de Limba Engleză, pagina 15).

În urma rezultatelor, elevul a fost premiat și felicitat la ceremonia festivă de premiere din seara zilei de 27 aprilie 2017, primind și diploma prin care a fost recunoscută munca depusă de acesta și profesorii săi, în decursul anilor de studiu. Multă bucurie, emoție și încurajare pentru elevul Alexandru-Florin Dănilă, în acele momente, la fel cum a fost, cu siguranță, pentru toți ceilalți elevi participanți la Olimpiadele Naționale și declarați câștigători.

Dar, sentimentele sublime traite de acest tânăr olimpic, în urma rezultatelor finale de la Olimpiada Națională de Limba Engleză, au durat aproximativ o săptămână. Din păcate, elevul olimpic, Alexandru-Florin Dănilă, cu care Județul Alba se mândrește, a fost umilit de către organizatorii olimpiadei, fiindu-i solicitată restituirea diplomei primite, pe motivul că „s-a făcut o eroare de soft”, iar câștigătorul locului III este un alt participant, rezultatul lui fiind încadrat la mențiune.

Domnule ministru al educației naționale, Olimpiada Națională, indiferent de specialitatea sa, reprezintă punctul cel mai înalt de recunoaștere spre care tinde un elev eminent din stadiul liceal, în România! Eroarea de soft nu a fost pentru introducerea și afișarea rezultatelor, ci în organizarea și gestionarea acestui concurs olimpic național!!! Această scuză, jalnică de altfel,  a inspectorului de specialitate din ISJ Alba, invocată atunci când i-a cerut elevului să restituie diploma primită, ba mai mult, chiar și mențiunea că refuzul restituirii acesteia ar aduce asupra olimpicului o „vizită” a unor reprezentanți de la centru – da, domnule ministru, din Ministerul Educației Naționale, dovedesc faptul că instituția pe care o conduceți este într-o teribilă „eroare de soft”, ceea ce a determinat anihilarea rațiunii organizatorilor Olimpiadei Naționale la Limba Engleză!!!

Domnule ministru al educației naționale,
Doamnelor și domnilor parlamentari,

Nu considerați că se impune o anchetă cu privire la ce s-a întâmplat la Olimpiada Națională de Limba Engleză 2017, de la Pitești? Învățământul lucrează cu mințile și sufletele elevilor, nu cu softuri, parcă făcute special ca să năucească pe toată lumea! Stimați colegi, vă invit să facem împreună un exercițiu de imaginație: suntem cu toții elevi în clasa a XII-a, mai avem o lună până la susținerea examenului de bacalaureat și, în prealabil, am participat  la olimpiada națională și … am câștigat un premiu național!

Sutem fericiți! Exaltăm! Privim cu încredere către atingerea unor obiective mărețe, definitorii în formarea noastră de viitori profesioniști. Apoi, revenim cu picioarele pe pământ: ni se retrag meritele obținute –  EROARE DE SOFT!

Acum, după ce am luat cu toții la cunoștință despre cele întâmplate cu elevul Alexandru-Florin Dănilă, avem cel puțin obligația morală să solicităm ca instituțiile abilitate să se autosesizeze, astfel încât asemenea ,,erori de soft” să nu mai anihileze rațiunea organizatorilor olimpiadelor naționale. Tinerii olimpici ai României merită respectul și sprijinul nostru, deoarece aceștia fac cinste poporului român pretutindeni pe mapamond, nu umilință! Închei cu un citat al lui Aristotel: ,,Rădăcinile educației sunt amare, dar fructul este dulce”, am încheiat citatul. Așa ar trebui să fie întotdeauna, stimați colegi și domnule ministru al educației naționale!

Vă mulțumesc.

Alexandru Pereș, senator PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea