Rămâi conectat

Actualitate

Efectele unei veri secetoase: Aproape 700.000 de hectare din 38 de județe, inclusiv ALBA, au fost afectate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Efectele unei veri secetoase: Aproape 700.000 de hectare din 38 de județe, inclusiv ALBA, au fost afectate

Suprafaţa totală afectată de secetă a ajuns, luni, la 683.527 de hectare, în 38 de judeţe, arată datele comunicate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Principalele culturi de toamnă afectate sunt: grâu şi triticale – 189.267 hectare, orz, orzoaică, ovăz, secară – 29.761 hectare, rapiţă – 26.766 hectare. De asemenea, sunt afectate următoarele culturi de primăvară: porumb – 253.074 hectare, floarea soarelui – 128.601 hectare, soia – 19.241 hectare, plante furajere – 18.864 hectare.

Situaţia suprafeţelor calamitate pentru care s-au întocmit procese verbale de constatare este în curs de finalizare la prefecturi pentru culturile de toamnă recoltate la care s-a încheiat raportarea pe 30 august 2022. MADR precizează că pot exista modificări la unele culturi în ceea ce priveşte suprafaţa afectată, după centralizarea proceselor verbale transmise de prefecturi, rezultând astfel suprafeţe mai mici faţă de raportările anterioare.

Cele 38 de judeţe – inclusiv Capitala – care au raportat pagube din cauza secetei sunt: Alba, Argeş, Arad, Bacău, Bihor, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, zona municipiului Bucureşti, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj,Gorj, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui şi Vrancea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea