Rămâi conectat

Sport

Echipele din Alba au dominat Cupa Crăciunului Realsport de la Deva *Unirea Juniors Alba Iulia s-a impus la două categorii de vârstă *Viitorul Abrud a câştigat al doilea an consecutiv

Publicat

în

După ce au demonstrat la categoria de vârstă 2001 că Alba Iulia are o viitoare generaţie de campioni, Unirea Juniors Alba Iulia s-a impus şi la grupa 2003 la Cupa Crăciunului Realsport 2011, competiţie desfăşurată în week-end la Deva. La respectiva secţiune au fost înscrise 8 echipe: Tâmpa Braşov, Primavera Deva, CFR Simeria, Real Deva, LPS Sebes, Rival Alba Iulia (ce a terminat întrecerea juvenilă pe locul 5 la categoria 2000), Jiul Petroşani şi Unirea Juniors Alba Iulia, ultimul act fiind disputat de două echipe din Alba.
*La 2003, finală Unirea Juniors – LPS Sebeş
   Dar iata traseul campioniilor la categoria de vârstă 2003: *5-0 cu Tâmpa Braşov (goluri Robert Clepan – 3, Cosmin Necreală – două); *2-0 cu Primavera Deva (au înscris Necreală şi George Nicola); *3-1 cu CFR Simeria (marcatori Clepan – două şi Necreală), iar în finală adversar a fost LPS Sebeş (locul întâi în cealaltă grupă). Duelul a fost unul dramatic şi s-a încheiat la egalitate 1-1, reuşite semnate de Cosmin Necreală (a egalat în final), respectiv Denis Podean (LPS Sebeş), iar la loviturile de departajare, Dragoş Roşca – portarul Unirii Juniors a apărat toate cele trei execuţii şi albaiulienii au câştigat prin golul lui Necreală. Sub comanda antrenorului Alexandru Kalanyos s-au regăsit Dragoş Roşca, Alexandru Florea, Alin Ştef, George Nicola, Ştefan Albu, George Scrobotă, Robert Clepan, Alexandru Achim, Cătălin Dănilă, Dimitrie David, Fabian Florea, Mateo Negruţ. „Obiectivele realizate la acest turneu sunt egale cu munca depusă. Am câştigat două finale, cu 2001 şi 2003, iar la 2000 am jucat finala mică. Am primit aprecierea tuturor participanţiilor inclusiv de la organizatori„, a spus merituosul antrenor Kalanyos.
*LPS Sebeş în ultimul act
Şi LPS Sebeş a avut o comportare foarte bună în turneul de la Deva, elevii antrenorului Petru Moga pierzând la „7 metri” titlul de campioni. Sebeşenii n-au suferit nicio înfrângere în 4 jocuri, înregistrând rezultatele: 1-1 cu Real Deva (gol Samuel Dumitreasă), 4-0 cu Rival Alba Iulia (au punctat Podean, Alexandru Opincariu – două şi Răzvan Buzilă), 5-0 cu Unirea Juniors II Alba Iulia (realizatori Dumitreasă, Podean, Opincariu, Darius Dumitru – două), în grupă, respectiv 1-1 (după timpul regulamentar) în finală cu Unirea Juniors Alba Iulia. Efectivul formaţiei din Sebeş a fost compus din Alexandru Opincariu
(desemnat cel mai bun jucător al turneului), Andreas Berki, Denis Hada, Samuel Dumitreasă, Darius Dumitru, Răzvan Buzilă, Bogdan Andreea, Denis Podean, Emanuel Ilea şi Darius Stănilă (fiul portarului CSM Sebeş, Daniel Stănilă), la turneu asistând şi primarul Devei – Mircia Muntean, dar şi portarul ex-unirist Mihai Mincă.
*Viitorul Abrud – dublă consecutivă
După ce anul trecut, în postură de debutantă, Viitorul Abrud s-a impus la categoria de vârstă 2002, în 2011 echipa moţească a recidivat şi a câştigat a doua oară consecutiv competiţia la aceeaşi categorie. Parcurs perfect pentru echipa pregătită de Constantin Moldovan şi susţinută financiar de Marius Pocol: 7-0 cu Unirea Alba Iulia, 5-1 cu CFR Simeria, 3-2 cu Real Sport Deva, calificare în finală, unde victimă a fost Jiul Petroşani (antrenor Damian Militaru), învinsă cu 2-0 (goluri Răducu Pocol şi Ştefan Torockay). Parcă pe undeva firesc, ţinând cont de calităţile remarcabile, Răducu Pocol (9 ani) a câştigat titlul de cel mai bun jucător al turneului. Merituoasa grupare din Munţii Apuseni a mizat pe 8 jucători: Paul Cioflică, Radu Bălşan, David Petruşan, Octavian Burduf, Valentin Oancea, Răducu Pocol, Ştefan Torockay, Gheorghiţă Slătaru.

Dan HENEGAR

 

Electrica Furnizare Discount
Publicitate

Sport

Albaiulianul Lucian Nicolescu „cap de serie” în pregătirea campionilor pentru CUPA DAVIS de la CLUJ

Publicat

în

Albaiulianul Lucian Nicolescu „cap de serie” în pregătirea campionilor pentru CUPA DAVIS de la CLUJ

Arhicunoscutul preparator fizic albaiulian Lucian Nicolescu este ,ca de obicei, la datorie înainte de Cupa Davis de la Cluj unde îi are sub responsabilitate pe băieții ce doresc și au să lupte din răsputeri să aducă glorie României. Din echipă mai fac parte antrenorul echipei Andrei Mlendea, căpitanul nejucător Gabriel Trifu și în aceași calitate de preparator fizic Dan Cristea.

Au să încerce să aducă glorie și performanță țării sportivi consacrați precum : Marius Copil, Horia Tecău, Filip Jianu, Nicholas-David Ionel, Nicolae Frunză, iar în cazul unor situații neprevăzute România se mândrește cu rezerve precum Dan Alexandru Tomescum și Alexandru Coman.

ZiarulUnirea.ro a reușit să îi răpească câteva momente emeritului preparator fizic ce ne-a declarat: „Este aacel moment când cei mai buni jucători de tenis se întâlnesc și formează o echipă. Echipa care ne reprezintă țara. Sunt onorat să fiu parte din naționala României pentru Cupa Davis, în calitate de preparator fizic. Antrenamentele de pregătire fizică au decurs conform planului, sportivii sunt pregătiți și așteptăm spectatorii să ne fie alături la meciurile din weekend.”

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Sport

Se reia Divizia Națională de Seniori, sâmbătă, ora 11.00, CSU Rugby Alba Iulia – CS Năvodari, pe “Cetate”

Publicat

în

Sportul cu balon oval se întoarce în Cetatea Marii Uniri, după o pauză de aproximativ trei luni, sâmbătă, 18 septembrie, începând cu ora 11.00, printr-o confruntare între CSU Rugby Alba Iulia și CS Năvodari, prevăzută pe terenul doi al Stadionului “Cetate”.

Un meci contând pentru etapa a noua a Diviziei Naționale de Seniori, prima din returul acestei competiții, ce opune formația albaiuliană, debutantă în acest an în eșalonul doi al rugbyului autohton (ultima din ierarhie, cu 8 insuccese), și gruparea de la malul mării, clasată pe ultima treaptă a podiumului (28 de puncte, 6 victorii și două înfrângeri).

CSU Rugby Alba Iulia revine în competițiile de rugby în 15, după ce în săptămânile trecute a participat la Campionatul Național de Rugby în 7, unde a ocupat un onorant locul 7 din 10 echipe participante (cu trei victorii și nouă înfrângeri). Istoricul Marius Rotar, creatorul și coordonatorul secției de rugby a clubului Universitatea din Alba Iulia ne-a declarat:

Electrica Furnizare Discount

Ne așteaptă un meci complicat, în condițiile în care avem unele probleme de efectiv și întâlnim una dintre cele mai puternice echipe din campionat, Năvodari fiind o echipă masivă, cu un excelent pachet de înaintare și jucători de mare calitate. În tur ne-au aplicat cea mai severă înfrângere (0-95), rezultat care pentru mulți a reprezentat un șoc. Noi nu ne-am descurajat atunci, întrucât orice persoană apropiată de fenomenul sportiv ar trebui să conștientizeze faptul că o echipă se poate distruge peste noapte, dar niciodată nu se poate construi. Știm că sunt așteptări mari de la noi, dar vor veni și primele noastre puncte în campionat și primele victorii. Poate că nu în această sâmbătă, ci în etapele următoare. Fără perseverență, răbdare și nădejde nu vom putea niciodată să creștem. Cei care vor intra s în teren reprezentând Alba Iulia vor face tot ce le stă în putință pentru a oferi o replică serioasă adversarilor. Indiferent de rezultat, dacă vom reuși să demonstrăm, din nou, spectatorilor faptul că jucăm, în primul rând, cu inima pentru Alba Iulia vom fi niște invingători. Invităm publicul albaiulian la meci și nu ne îndoim că nu vom avea susținerea lor totală, ca de fiecare dată”.

Lotul echipei CSU Alba Iulia pentru acest meci este compus din Csongor Kis Gal, Nicolae Marin, Muntean Alexandru, Robert Naghi, Sebastian Ciocodeică, Adrian Socaciu, Ștefan Mădălin Andrei, Călin Cristian Curta, Andrei Opriș, Florin Coge (căpitan), Marcu Adrian, Procopii  Sergiu, Mihai Cozma, Gavră Cristian, Alexandru Cristian Niță, Andrei Moldovan, Andrei Borz, Pop Sergiu, Călin Balcău, Vlad Panfil, Adrian Șuteu, Tudor Cotae și Mihai Vlas, antrenor Sergiu Pop. Partida va fi arbitrată de Virgil Ioniță (București), Călin Cojocnean și Florin Ferezan (ambii din Cluj Napoca), observatorul meciului fiind Bogdan Budișteanu din Iași. Etapa următoare, CSU Alba Iulia va evolua în deplasare, cu Rugby Club Bârlad, sâmbătă, 25 septembrie.

Citește mai mult

Sport

Sâmbătă, pe “Cetate”, Unirea Alba Iulia – CS Hunedoara, întâlnire disproporționată între “lanterna roșie” și liderul seriei

Publicat

în

La a doua apariție stagională în fața propriilor suporteri, Unirea Alba Iulia are parte de cel mai dificil examen stagional. Sâmbătă, de la ora 17.00, pe “Cetate”, formația “alb-negrilor” abordează disputa cu gruparea de lângă furnale, liderul Seriei a 9-a, ce are maximum de puncte, din postura de “lanternă roșie”, fără nicio agoniseală în cele 270 de minute scurse.

Se anunță o întâlnire disproporționată, ținând cont că sunt față în față echipe aflate la extremele ierarhiei, cu FC Hunedoara în postura de favorită indiscutabilă a partidei, ținând cont de pretenții și intențiile declarate de a promova în Liga a 2-a, dar și de decalajul valoric.

Hunedorenii și-au dat “restart” în intersezon, tocmai în anul în care Corvinul a sărbătorit centenarul, cu un proiect serios, o campanie masivă de achiziții, inclusiv fotbaliști din Brazilia, un antrenor extrem de apreciat, Florin Maxim, fostul apărător al Unirii Alba Iulia, și implicarea lui Bogdan Apostu (UTA Arad). Oaspeții, ce vor avea alături 100 de suporteri, au impresionat și în Cupa României, unde au trecut 4 faze (ultima, 8-7 după lovituri de departajare, cu CSC Șelimbăr, fosta formație a “principalului” Maxim) și se pregătesc de evenimentul deceniului, meci pe Stadionul “Michael Klein”, miercuri, 22 septembrie, în nocturnă, cu FCSB, în “16”-imile de finală!

Electrica Furnizare Discount

Unirea Alba Iulia a devenit cea mai tânără formație din Seria a 9-a, mai ales după plecările lui Selagea și Mardare și ultimele achiziții făcute de Sănătatea Cluj și Viitorul Cluj. Gruparea din Cetatea Marii Uniri suferă în plan sportiv, cu zero puncte și un an 2021 dezamăgitor: numai două victorii din 11 întâlniri disputate (ultima fiind acum 5 luni, la Zlatna, în 2 aprilie, 2-1 cu CS Ocna Mureș)!!!

“Nu avem nimic de pierdut în condițiile unui examen pretențios. Am făcut o figură frumoasă cu Metalurgistul Cugir, când am pierdut în secvențele de prelungire, dar dincolo de oponenți noi avem propriul turnir cu limitele noastre. Adversarul are un ascendent clar prin prisma valorii jucătorilor și pomenesc doar achizițiile Buș, Arnăutu sau Hergheligiu”, a punctat antrenorul Valentin Sinescu, ce a mai pierdut o piesă de bază, pe Răzvan Fetița, folosit atacant în acest campionat, unul dintre puținii jucători experimentați din efectiv, ce este accidentat, astfel că în ofensivă soluțiile la îndemână sunt la niveul improvizațiilor.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare