Rămâi conectat

Sport

Echipa LPS Alba Iulia – locul 4 pe ţară la baschet feminin U-15

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Echipa LPS Alba Iulia s-a clasat pe locul al 4-lea la turneul final de baschet feminin Under 15 de la Tg Mureş, elevele lui George Lăncrănjan ratând de puţin şansa cuceririi unei medalii naţionale. Formaţia albaiuliană a terminat pe primul loc în Grupa A, deşi a început competiţia cu o înfrângere (41-42) cu Olimpia Bucureşti. În următorul joc însă, albaiuliencele au furnizat marea surpriză a întrecerii juvenile, victorie în faţa BC MC Sport Cluj Napoca, fosta şi actuala campioană, scor 57-44 (singurul eşec din turneu al câştigătoarei titlului), urmând un nou succes, în compania CSŞ Ploieşti (56-41).
Semifinala s-a dovedit momentul de cotitură pentru micuţele baschetbaliste din Cetatea Marii Uniri, eşec 58-69, în prelungiri, cu Phoenix Galaţi, de asemenea finala mică fiind pierdută cu BC Sirius Tg Mureş (scor 38-50). „A fost bine spre foarte bine, atât ca joc, cât şi ca rezultate. Cu puţină şansă terminam pe locul secund. Am trecut de la agonie la extaz în repetate rânduri. Cu Olimpia am pierdut la un punct deşi am avut meciul în mână, iar apoi am învins puternica echipă de pe Someş, care din câte reţin, în ultimii 4 ani n-a ştiut ce înseamnă eşecul la turneele finale. Pentru noi adevărata finală s-a jucat în penultimul act, când ne-am aflat la câteva secunde să jucăm cu medaliile de aur pe masă”, a spus antrenorul George Lăncrănjan. Clasamentul final al Campionatului Naţional Under 15, feminin a fost: 1. BC MC Sport Cluj Napoca, 2. Phoenix Galaţi, 3. BC Sirius Târgu Mureş, 4. LPS Alba Iulia, 5. CN “Mihai Eminescu” Oradea, 6. Olimpia Bucureşti, 7. CSŞ Sibiu, 8. CSŞ Ploieşti.
Se remarcă faptul că albaiulianca Andreea Beldian a primit la finalul întrecerii două premii speciale, distincţii importante: coşgeterul turneului, respectiv premiul de MPV al competiţiei ambele revenind componentei lotului naţional Under 15. Lotul LPS a fost format din următoarele jucătoare Emilia Gherman (echipieră a naţionalei Under 16), Andreea Beldian (componentă a lotului naţional Under 15), Cristina Albu, Iulia Taltabeţ, Alice Bârsan („cinci”-ul de bază), Andreea Frâncu, Cosmina Mureşan, Diana Stănilă, Cornelia Sângerean, Dana Lungoci şi Bianca Borca. Anul precedent LPS Alba Iulia a ocupat, la Galaţi locul 5 pe ţară la Under 14 şi aproximativ în aceeaşi alcătuire, LPS Alba Iulia a obţinut medaliile de argint, la Satu Mare în cadrul finalei Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, gimnaziu (clasele a VIII-a).
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Prometey Dnipro 2-3, în Liga Campionilor | Surpriză neplăcută și dezamăgire pentru campioana României!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj a trăit o dezamăgire în grupele Ligii Campionilor în fața fanilor, după ce a pierdut o confruntare dramatică. scor 2-3 (23-25, 25-22, 25-18, 18-25, 8-15), cu Prometey Dnipro, un eșec total nescontat, o supriză neplăcută!!!

O nouă confruntare pe muchie de cuțit în „Alba Blaj” Arena, în care s-a trecut din nou prin toate stările posibile, de la 2-1, la 2-1 și 2-2 la seturi, fiind nevoie de tie-break, la fel ca în precedenta confruntare, cu Volero Le Cannet. A fost al 3-lea meci de 5 seturi din ultimele 5 dispute pentru reprezentanta României, care a suferit mult și a pierdut o confruntare în care era cotată cu prima șansă. Un meci maraton care a durat mai bine de două ore și jumătate și încheiat cu o surpriză neplăcută. Datele probleme se complică pentru Volei Alba Blaj în privința calificării, adunând două eșecuri la rând acasă, cu acelașu scor.

În setul decisiv, o sinteză a  întregii dispute, evoluția scorului: 0-2, 3-2, 3-4, 4-4, 4-7, 5-12 (6 puncte consecutive ale vizitatoarelor cu Bojana Milenkovic la serviciu). Prometey a ajuns la un punct de adjudecarea disputei (14-7)

La a doua partidă consecutivă în fața fanilor în competiția stelară, campioana României, clasată pe poziția secundă, a fost favorită în confruntarea cu reprezentanta Ucrainei, grupare care pierduse ambele întâlniri disputate în minimum de seturi,.

O sală aproape plină, aproximativ 1800 de spectatori, a fost alături de reprezentanta României, care a avut-o printre titulare pe Lora Kitipova, coordonatoarea transferată recent.

Contrar așteptărilor, întâlnirea a fost echilibrată, iar primul set a fost adjudecat de vizitatoare. În primul parțial s-a mers cap la cap, cu avantaje minime, de unul-două puncte de fiecare parte, până la 23-23, iar Prometey a fructificat prima minge de set, cucerind primul set în grupă.

Prometey a început mai bine și al doilea set, având ascendentul moral, conducând cu 12-9 și 15-13, gazdele egalând la „16”. Stevan Ljubičic a mizat, inspirat, pe Axinte și Ter Brugge, iar Blajul a trecut în față, distanțându-se la 20-17 și 22-19 și restabilind egalitatea.

Iarăși roluri schimbate, cu Prometey în prim-plan, 8-1 în favoarea vizitatoarelor, o diferență neverosimilă, moment în care Ljubičic a apelat, deja, la al doilea time out.  S-a făcut 7-8, diferența s-a redus, însă Prometey cu a cedat, conducând cu 12-8, 15-12. Blajul a egalat însă la „16” și a preluat conducerea după 4 puncte consecutive, distanțându-se la 23-17, după o altă serie de 6 puncte adjudecate!

La fel de echilibrat a fost și al 4-lea set în prima sa parte, cu egalități până la 11-11. Costa ratează două atacuri și se face 11-13 și 12-15. Se restabilește iar egalitatea, la „15”, se merge din nou cap la cap până la 18-18, dar Prometey a făcut 6 puncte la rând și a ajuns la 24-18!!!

Următoarea confruntare din Liga Campionilor va fi în 5 decembrie, în Franța, iar în Divizia A1 este sâmbătă, 2 decembrie, întâlnirea cu Știința Bacău, tot pe teren propriu, de la ora 18.00.

Volei Alba Blaj: Bogumila Biarda – puncte, Lora Kitipova, Nneka Onyejekwe – , Jovana Kocić – , Drussyla Costa – , Isidora Kockarević – , Britt Rampelberg (l), au mai intrat Katarina Jović – Iarina Axinte –, Anneclaire Ter Brugge, Raisa Ioan, Paula Partnoi; Andra Cojocaru (l), Lea Deak, . Antrenor Stevan Ljubičic


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare