Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

e-Sigiliu, un nou sistem de urmărire a transporturilor rutiere. Amenzi de la 20.000 la 50.000 lei pentru șoferii care nu respectă obligația

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

e-Sigiliu, un nou sistem de urmărire a transporturilor rutiere. Amenzi de la 20.000 la 50.000 lei pentru șoferii care nu respectă obligația

Ministerul Finanțelor a publicat un proiect de lege care prevede o nouă amendă uriașă pentru șoferi, prin introducerea unui nou sistem de urmărire a transporturilor rutiere. Astfel, pe site-ul Ministerului Finanțelor a fost publicat proiectul de lege care introduce e-Sigiliu.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Acest sistem cuprinde dispozitive electronice ce vor fi atașate mărfurilor și o aplicație digitală.

Autoritățile pot astfel să determine posibilele puncte de deturnare a transporturilor rutiere de bunuri.

Conform acestui proiect de lege, autoritățile pot aplica sigilii inteligente pe mijloacele de transport. Astfel, mărfurile vor fi urmărite, digital în timp real, de la punctul de încărcare până la destinație. Iar Art. LXI, pct. 6, a acestui proiect de lege prevede că șoferul are obligația asigurării integrității sigiliului.

Iar Ministerul Finanțelor propune o nouă amendă uriașă pentru șoferii care nu respectă obligația de mai sus.

„Neîndeplinirea de către conducătorul auto a obligației prevăzute la pct.6 constituie contravenție […] și se sancționează cu amendă de la 20.000 la 50.000 lei”, se precizează în proiectul legislativ.

Ruperea sau pierderea sigiliului electronic poate fi constatată de ANAF sau de reprezentanții autorității vamale.

Sistemul e-Sigiliu urmează să funcționeze în paralel cu sistemul e-Transport, potrivit proiectului de lege pregătit de Guvernul României.

Diferența între cele două sisteme este că e-Sigiliu va monitoriza deplasarea bunurilor pe căile rutiere. Și, totodată, ar putea fi identificate posibilele puncte în care marfa este vândută la negru.

Pentru că vor fi monitorizate atât bunurile care au destinația finală România, cât și cele care sunt în tranzit.

Iar autoritățile vor să se asigure că mărfurile nu vor fi vândute pe traseu. În schimb, sistemul e-Transport vizează doar transporturile de bunuri riscante din punct de vedere fiscal.

Iar responsabilitatea cade, de obicei, pe furnizor sau pe client. În cazul e-Sigiliu, responsabilitatea o să fie exclusiv a șoferilor care efectuează transportul, notează promotor.ro.

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea