Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

E derby sâmbătă pe “Cetate” în Liga a 4-a: CSU Alba Iulia – Industria Galda, meciul ce decide campioana!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă, la ora 16.00, pe “Cetate” se dispută derby-ul Ligii a 4-a, urmând să se înfrunte primele două clasate, CS Universitatea Alba Iulia și Industria Galda de Jos, echipe ce domină stagiunea.

Combatantele sunt despărțite de 7 puncte, având cele mai bune golaveraje, cele mai puternice ofensive și cele mai tari defensive a campionatului (CSU, golaveraj 58-6, iar găldenii 52-12). Meciul dicret, din toamnă, în 5 septembrie, a fost remiză, scor 1-1 (0-0), reușite semnate de Căt. Ivașcu (68) și M. Domșa (56). Au fost singurele puncte pierdute de studenții din Cetatea Marii Uniri, ce au bifat 13 victorii consecutive. Și găldenii traversează o perioadă prolifică, după eșecul de la Șugag, singurul în acest sezon, adunându-se 7 meciuri câștigate, răstimp în care s-a primit un singur gol. Jocul este programat în etapa a 17-a, a doua a returului, și poate fi decisiv în economia luptei la vârf, în cazul în care CSU, marea favorită a campionatului, nu va pierde.

“Întâlnim o echipă bună a campionatului, o formație organizată. Noi trebuie să fim serioși, să ne preocupe jocul nostru pentru că indiferent de rezultat, soarta campionatului nu se decide în acest duel. Vrem să realizăm un spectacol, iar la final să câștige echipa mai bună”, a precizat Mihai Manea, antrenorul primei clasate, ce nu mizează pe Apetri (accidentat), S. Fulea (plecat), incert fiind Șt. Radu.

Va fi o confruntare pentru supremație, dar în același timp o partidă în care Industria va avea în față numeroși foști componenți din trecut (Căt. Suciu, Ad. Hăprian, Baghiu, Fl. Schiau, R. Trif, Ad. Lăcătuș, Circov, Frențiu sau Apetri), în vreme ce Puha a plecat în intersezon de la CSU la gruparea găldeană.

Presiunea nu este pe noi în acest meci. CSU are prima șansă, dar noi ne dorim să vedem nivelul unde suntem, să facem un meci bun, să dăm tot ce putem și, de ce nu, să sperăm la un rezultat pozitiv. Am încredere în echipa mea, deși știm forța adversarului, o echipă cu cele mai mari salarii, cu cele mai bune condiții pentru acest nivel, care și-a permis inclusiv un cantonament centralizat”, a spus Doru Oancea, ce nu poate conta pe S. Mureșan (suspendat), probleme medicale acuzând și P. Medrea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea