Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

După aproape 8 luni de la declanşarea procedurii, CJ a deliberat şi a decis cine va efectua transportul public pe 7 trasee din judeţ

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După aproape 8 luni de la declanşarea procedurii, CJ a deliberat şi a decis cine va efectua transportul public pe 7 trasee din judeţ

În premieră, un operator dintr-un alt judeţ ar urma să circule pe trasee intrajudeţene în Alba.

O firmă din judeţul Sălaj, Tur Cento Trans SRL, a fost desemnată de către Consiliul Judeţean (CJ) Alba, în urma unei licitaţii, să efectueze transportul public pe rutele Sebeș – Lancrăm – Alba Iulia, Cugir – Vințu de Jos – Alba Iulia și Alba Iulia – Unirea – Ocna Mureş, începând cu 1 ianuarie 2024. Firma Livio Dario SRL ar urma să continue pe rutele Alba Iulia – Coşlariu – Blaj, Alba Iulia – Blandiana – Acmariu şi Alba Iulia – Meteş – Zlatna. O firmă din Abrud, Samflora Impex Prod SRL, va circula pe ruta Alba Iulia – Câmpeni – Bistra.

Astfel, consilierii judeţeni vor aproba atribuirea licenţelor de traseu, cu valabilitate de la data de 1 ianuarie 2024, operatorilor de transport rutier Samflora Impex Prod SRL, Livio Dario SRL și Tur Cento Trans SRL, ale căror oferte au fost stabilite câştigătoare în cadrul procedurii de atribuire a Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de transport judeţean de persoane prin curse regulate în aria teritorială de competenţă a UAT – Judeţul Alba. De asemenea, se vor stabili tarifele de călătorie practicate de către cei 3 operatori de transport rutier astfel cum au fost calculate pe baza tarifului mediu pe km/loc ofertat. Operatorii de transport rutier vor realiza până la data de 31 decembrie 2023 toate activitățile specifice din perioada de mobilizare, astfel încât începând cu data de 1 ianuarie 2024 să fie în măsură să înceapă prestarea serviciului public de transport județean de persoane prin curse regulate pe traseele atribuite.

Amintim că în februarie a fost reluată procedura competitivă de atribuire pentru 43 de loturi/trasee din Programul de transport judeţean pentru reţeaua de trasee din judeţul Alba rămase neatribuite de anul trecut în urma desfășurării procedurilor de achiziție – Licitaţie deschisă derulate prin intermediul SEAP. Valoarea estimată a Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de transport judeţean de persoane prin curse regulate în aria teritorială de competență a U.A.T. – Județul Alba pentru cele 43 de loturi/trasee era de aproape 119 milioane de lei, fără TVA, pe o durată de 6 ani. Au fost depuse însă oferte doar pentru 9 din cele 43 de trasee, fiind anulate 34 de loturi. Până la final, au mai fost anulate încă 2 loturi, respectiv pentru traseele Cugir – Şibot şi Sebeş – Daia Română.

Dacă pentru traseul care face legătura între Alba Iulia şi Bistra s-a arătat interesată o singură firmă, cea din Abrud, operatorul din Bădăcin, judeţul Sălaj, a depus oferte pentru 7 loturi, iar Livio Dario SRL, cu sediul în Alba Iulia, pentru 5 loturi. Cele două firme au concurat direct pentru patru trasee, în final fiind aleasă oferta celor din Sălaj pentru rutele dintre Sebeş şi Alba Iulia  şi Alba Iulia – Cugir, iar oferta firmei cu sediul în Alba Iulia pentru traseele Alba Iulia – Blaj şi Alba Iulia – Zlatna.

Judeţul Alba urmează să încheie cu operatorii de transport rutier menţionaţi contracte de delegare de gestiune în vederea prestării serviciului de public de transport judeţean de persoane prin curse regulate pe traseele respective, cu durata de 72 luni, începând cu data intrării în vigoare. În contracte este prevăzută ca activitate, în perioada de mobilizare, obţinerea de către operatorii de transport rutier a licenţelor de traseu. Compartimentul Autoritatea Judeţeană de Transport din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Alba, în calitatea sa de autoritate de autorizare în domeniul serviciilor de transport rutier de persoane, eliberează licenţele de traseu după aprobarea atribuirii acestora de către Consiliul Judeţean Alba.

După actualizarea documentației de atribuire, procedura de atribuire urmează să fie reluată pentru loturile/trasee rămase neatribuite.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Momentul IMPACTULUI dintre cele două mașini din accidentul de la Alba Iulia, surpins de o cameră de bord

Ziarul Unirea

Publicat

în

Momentul IMPACTULUI dintre cele două mașini din accidentul de la Alba Iulia, surpins de o cameră de bord Accidentul de miercuri seara, petrecut în Alba Iulia, a fost filmat cu o cameră de bord de un alt participant la trafic. Impactul dintre cele două mașini a dus la rănirea a trei persoane, 2 adulți și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea