Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

După aproape 4 decenii, CS Metalurgistul Cugir a promovat în Divizia B la tenis de masă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Participantă la Moinești (județul Bacău) la concursul național de calificare în Divizia B, seniori, echipa CS Metalurgistul Cugir a reușit să acceadă în al doilea eșalon valoric al tenisului de masă autohton.

Întrecerea a reunit 7 formații la feminin și 17 la masculin, iar echipele prezente la turneul băieților au fost repartizate în 4 grupe. Gruparea de sub Drăgana a disputat trei partide, cu CSȘ Odorheiu Secuiesc (1-3), LTNM Târgu Secuiesc (2-3) și ATC Supuru de Jos (Satu Mare) – victorie cu 3-1. Acest succes le-a permis cugrenilor să se claseze între primele 12 echipe, fapt care înseamnă promovarea în Divizia B (ce va fi alcătuită din mai multe serii, a câte 8 participante, urmând a debuta în 14 octombrie). Efectivul CS Metalurgistul a fost alcătuit din următorii: Sorin Corbu (57 de ani) – antrenor jucător, Tibor Csaba Moldovan (48 ani, din Tg. Mureș) – numărul unu, Bogdan Mândru (28 ani, Hunedoara) și Robert Pop (25 ani, Cugir).

Am realizat ceea ce ne-am propus, respectiv o victorie ce ne asigura promovarea în Divizia B, prin clasarea pe locul al 3-lea în grupă. Din câte îmi amintesc, Cugirul nu a mai activat la acest nivel național al tenisului de masă de aproape 40 de ani, când eu eram jucător”, a declarat Sorin Corbu (foto), antrenorul-jucător al CS Metalurgistul Cugir, unica reprezentantă a Albei la acest nivel.

Revitalizată în urmă că doi ani după o pauză îndelungată, secția de tenis de masă din cadrul CS Metalurgistul Cugir a bifat astfel prima competiție la care a participat, una cu un deznodământ de apreciat.

Ne bucură acest rezultat, mai ales că activitatea fusese blocată timp îndelungat din cauza pandemiei de coronavirus. Pe lângă această echipă de seniori, vrem ca în scurt timp să dezvoltăm activitatea la nivel juvenil, să atragem cât mai mulți copii spre tenisul de masă, un sport spectaculos”, a spus Călin Mureșan, directorul CS Metalurgistul Cugir. La nivelu județean, doar CS Unirea Alba Iulia mai are secție de tenis de masă, intrată într-un con de umbră în ultimii ani


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea