Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Dumnezeu nu bate cu parul, slujitorii lui (uneori) bat cu… palma! Preot ortodox din județul Alba condamnat la pedeapsa amenzii penale după ce a bătut un minor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Preot ortodox din Abrud condamnat la pedeapsa amenzii penale după ce a bătut un minor.

Un preot ortodox a fost condamnat la obligativitatea plății unei amenzi penale pentru infracţiunea de ”lovire şi alte violenţe”. Slujitorul Domnului este acuzat că i-a administrat o bătaie unui minor de 17 ani. Inculpatul B. D. are 47 de ani şi este preot în oraşul Abrud. Dosarul a fost trimis în judecată la Judecătoria Cîmpeni, care a pronunțat o primă decizie în 17 octombrie 2018.

”Condamnă pe inculpatul B. D. la pedeapsa amenzii penale de 1.500 de lei amendă penală (150 zile amendă x 10 lei/zi) pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută de art. 193 alin. 2 Cod penal, în dauna părţii vătămate C.G.B. În baza art. 63 Cod penal pune în vedere inculpatului că neachitarea cu rea-credinţă a amenzii se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile de închisoare.

Admite în parte acţiunea civilă şi obligă pe inculpat să plătească părţii civile 2.000 de lei cu titlu de daune morale. Cu cheltuieli judiciare”, se afirmă în dispozitivul hotărârii de la Judecătoria Cîmpeni.

Potrivit actului de trimitere în judecată, preotul s-a enervat peste măsură pe nişte adolescenţi care, în joacă, au lovit cu un obiect metalic poarta casei parohiale, dar a ales să se răzbune pe cel mai nevinovat dintre ei.

Potrivit anchetatorilor, în 4 februarie 2016, în jurul orei 20.00, persoana vătămată, împreună cu alţi doi prieteni, se deplasau pe o stradă din oraşul Abrud, stradă pe care se află şi casa parohială, iar unul dintre prietenii victimei a aruncat cu un obiect de fier în poarta metalică a casei parohiale cu intenţia de a-l speria pe tânărul care, ulterior, a căzut victimă preotului. Acesta a pornit maşina şi, înarmat cu o bucată de metal, a plecat să-i prindă pe cei care-i loviseră poarta.

Când l-au văzut, cei trei minori au rupt-o la fugă, însă preotul a reuşit să-l prindă pe unul dintre ei, pe care l-a lovit cu portiera automobilului, l-a imobilizat şi l-a băgat în maşină pe scaunul din dreapta, cu intenţia de a-l duce la sediul Poliţiei. În maşină, preotul i-a mai aplicat tânărului un pumn în zona obrazului stâng, l-a trântit cu capul de bord şi i-a mai aplicat câteva lovituri cu dosul palmei în zona gurii.

A doua zi după incident, tânărul bătut de preot s-a prezentat la Serviciul de Medicină Legală şi a obţinut un certificat medico-legal cu 2-3 zile de îngrijiri medicale.

Decizia Judecătoriei Cîmpeni poate fi contestată la Curtea de Apel.

Până la pronunţarea unei sentinţe definitive, inculpatul beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea