Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

DUMINICĂ: Cea de-a doua etapă a Concursului judeţean „Cultură pentru Cultură”, la Serbarea Narciselor de la Negrileasa

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Duminică, 19 mai 2013, la Serbarea Narciselor de la Negrileasa, va avea loc cea de-a doua etapă a Concursului judeţean “Cultură pentru Cultură”. Ansamblurile a patru comune (Poiana Vadului, Ocoliş, Mogoş şi Vadu Moţilor) din zona Munţilor Apuseni se vor întrece în cântece, dansuri populare şi tradiţii din zona lor.

 Concursul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba şi are scopul de a revitaliza cultura tradiţională din mediul rural şi de dezvoltare a turismului cultural în zonele istorico-etnografice ale judeţului Alba.

 După concurs, va avea loc un amplu program folcloric susţinut de Ansamblurile Căminelor Culturale din Ciuruleasa, Bucium, Galda de Jos şi  Sohodol, Ansamblul Folcloric al Judeţului Alba, condus de prof. Alexandru Pal, coregrafia Ioan Lupşe, solişti: Floricica Moga, Dorina Nariţa, Maria Filimon, Cătălin Haşa şi Nicolae Tuhuţ.

 Parteneri ai acestui eveniment sunt Primăria şi Consiliul Local Bucium.

 Reamintim că, prima etapă a concursului judeţean “Cultură pentru Cultură” s-a desfăşurat duminică, 12 mai, la Blaj, unde învingătoare a ieşit comuna Roşia de Secaş.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea