Rămâi conectat

Curier Județean

Duminică, 20 septembrie: ”Bogățiile toamnei la Blaj” – expoziție de produse din recolta anului 2015, concurs de standuri pentru agricultorii din zonă și spectacol folcloric

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cea de a XV-a ediție a manifestării ”Bogățiile toamnei la Blaj” se desfășoară duminică 20 septembrie cu începere de la ora 10.00 în Piața Mare Agroalimentară a orașului.

bogatiile toamnei la Blaj”În fiecare an ne străduim să-i apreciem pe cei care trudesc să ofere în piețele blăjene produse de foarte bună calitate. Fie că vorbim de legumicultori din Blaj sau din alte localități ale Văii Târnavelor, truda acestora se reflectă în calitatea produselor pe care le putem cumpăra noi în piețele locale”, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Organizatorii vor oferi producătorilor agricoli de pe Valea Târnavelor ocazia de a-și expune cele mai frumoase produse din recolta anului 2015 pe standurile ce vor fi amenajate special pentru această sarbatoare.

40 dintre producătorii agricoli din zona vor participa şi la tradiționalul concurs de standuri organizat ca în fiecare an de Primăria şi Consiliul Local Blaj.

Pentru calitatea produselor lor, frecvența cu care pot fi găsiți în piețele blăjene dar şi pentru a-i încuraja să cultive în continuare pământul producătorii agricoli vor fi recompensaţi de Primăria şi Consiliul Local Blaj cu diplome şi premii în bani (între 800 lei – premiul I și 100 lei – menţiunea). Festivitatea de premiere va începe la ora 12.00.

Câștigătorul acestei competiții va fi decis de o comisie specială care va ține cont atât de expoziția propriu zisă a fiecărui agricultor dar și de frecvența cu care își comercializează produsele la piețele din Blaj sau de suprafața cultivată. În concurs s-au înscris 40 de producători agricoli din Blaj și din localitățile învecinate: Tiur, Petrisat, Mănărade, Valea Lungă, Bucerdea Grânoasă, Lunca Târnavei etc. Castigatorul editiei precedente este Sorin Berghian din Tiur.

Primăria Municipiului Blaj a pregătit pentru această sărbătoare și un program de muzică populară care va începe la ora 10.00. Pe scena amplasată în aer liber vor susține un spectacol artistii Ansamblului Folcloric al judetului Alba condus de dirijorul Alexandru Pal. Sărbătoarea se va încheia pe acordurile instrumentistului Sergiu Cipariu care va susține un recital de excepție. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea