Drumurile din comuna Roșia Montană, modernizate de Firma Elis Pavaje: Contract de aproape 17 milioane de lei
Drumurile din comuna Roșia Montană, modernizate de Firma Elis Pavaje: Contract de aproape 17 milioane de lei
Societatea Elis Pavaje Petrești a fost declarată câștigătoare a achiziției publice organizate de Primăria Roșia Montană pentru atribuirea lucrărilor cuprinse în proiectul „Modernizare drumuri comunale și locale în comuna Roșia Montană – etapa I”, în lungime totală de aproape 11 km.
Firma de construcții și-a adjudecat la începutul acestei luni licitația desfășurată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice cu suma de 16.921.977,14 lei, cu 260.412,2 lei mai mică decât fondurile puse la bătaie, de 17.182.389,34 de lei, fără TVA, din Programul Național de Dezvoltare Locală – 2 și bugetul local al comunei.
Citește și: Drumul DC90 cu o lungime de 5,2 km din comuna Sohodol va fi modernizat. Licitația de peste 3 milioane de lei, lansată pe SEAP
Drumurile comunale şi locale care urmează să fie modernizate totalizează 10,950 km. Primul dintre drumurile vizate de proiect este drumul comunal DC 146, care începe în zona Casina din centrul istoric al comunei până în satul Gârda Bărbulești, având o lungime proiectată de 3,15 km.
Drumul local Coasta Henții porneşte din dreptul malului stâng al Văii Abrudului din satul Coasta Henții şi urcă pe versanţii abrupţi ai dealului Coasta Henții şi Dăroaia, având o lungime proiectată de 2,10 km.
Drumul local Hondru Curături (tronson I) porneşte din dreptul malului stâng al Văii Abrudului şi se bifurcă după circa 200 m: ramura din dreapta urcă pe versanţii abrupţi ai dealului Curături până în zona de izvoare a Văii Uliuli până la limita administrativă cu oraşul Câmpeni, iar ramificaţia stângă urcă pe versanţii abrupţi ai dealului Curături, aproape de limita administrativă a oraşului Câmpeni, având o lungime proiectată de 3,95 km.
Drumul local Hondru Curături (tronson II) porneşte din dreptul malului stâng al Văii Abrudului şi urcă pe versanţii abrupţi ai dealului Curături, până în zona de izvoare a Văii Henții până la circa 500 de metri de limita administrativă cu comuna Sohodol, având o lungime proiectată de 1,75 km.
Drumurile comunale şi locale sunt de clasa tehnică V, cu o bandă de circulaţie, iar drumul comunal DC 146 are îmbrăcăminte asfaltică pe primii 500 m, pe restul tronsoanelor fiind pietruit, în prezent fiind într-o stare tehnică necorespunzătoare.
Proiectul prevede ca termene două luni pentru proiectare și 13 luni pentru execuție de la data primirii ordinului de începere a lucrărilor.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Campania „Un licăr de lumină” 2024, în parteneriat cu trei parohii ortodoxe din Germania: Membrii ASCOR Alba Iulia au ajutat 80 de persoane nevoiașe din județ
FOTO | Campania „Un licăr de lumină” 2024, în parteneriat cu trei parohii ortodoxe din Germania: Membrii ASCOR Alba Iulia au ajutat 80 de persoane nevoiașe din județ Sâmbătă, 7 decembrie 2024, în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae – „sărbătoarea darurilor” –, ASCOR Alba Iulia, în parteneriat cu Parohia Ortodoxă „Nașterea Domnului” din München (păstorită […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
MESAJE de SFANTUL NICOLAE. Idei de URARI şi FELICITARI pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica
-
Actualitateacum 2 zile
9 decembrie: Zămislirea Sfintei Fecioare Maria de către Sfânta Ana
-
Opinii - Comentariiacum 22 de ore
10 decembrie: Ziua internațională a drepturilor omului
-
Actualitateacum 3 zile
8 decembrie – Ziua Constituției României
-
Oameni şi locuriacum 22 de ore
10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
6 decembrie: Creștinii îl prăznuiesc pe Sfântul Nicolae, ocrotitorul copiilor și apărătorul credinței ortodoxe