Rămâi conectat

Curier Județean

Drumurile DC200 și DC197, din comuna Albac, vor fi reabilitate. Primăria solicită acordul de mediu din partea APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Drumurile DC200 și DC197, din comuna Albac, vor fi reabilitate. Primăria solicită acordul de mediu din partea APM Alba.

Primăria dorește reabilitarea drumurilor mai sus amintite prin mărirea capacității portante și asfaltarea lor. Circulația, în momentul de față, se desfășoară în prezent în condiții grele, nefiind asigurate condițiile minime de siguranță și confort datorită deteriorării părții carosabile și lipsei elementelor de scurgere a apelor pluviale. Întreținerea este foarte modestă, așternându-se periodic piatră.

Prin urmare, este necesară intervenția imediată. Prin reabilitarea acestor drumuri, va fi posibilă dezvoltarea mai accentuată a zonei și sub aspect al turismului, peisajele fiind unice și de o frumusețe rar întâlnită.

Datorită stării necorespunzatoare a acestor drumuri, prin prezentul proiect se dorește reabilitarea acestora cu îmbrăcăminte asfaltică. Structura rutieră este dimensionată pentru trafic ușor/mediu. Viteza de proiectare este de 25 km/h, racordarea aliniamentelor s-a realizat prin curbe circulare.

Planul de situație este compus din trei tronsoane cu lungimea totală de 5820 m.

Drumul comunal DC 200 Lămășoi

Traseul în plan este alcătuit dintr-o succesiune de aliniamente racordate printr-un număr de 39 curbe circulare cu razele având valori cuprinse între 35 m și 650 m. Drumurile laterale se vor amenaja pe o lungime de minim 5,00 m și o lățime de 3.00 m, și vor avea acceași structură rutieră ca și drumul comunal.

Drumul comunal DC 197 Rogoz

Traseul în plan este alcătuit dintr-o succesiune de aliniamente racordate printr-un număr de 57 curbe circulare cu razele având valori cuprinse între 7 m și 605 m. Drumurile laterale se vor amenaja pe o lungime de minim 5,00 m și o lățime de 3.00 m, și vor avea acceași structură rutieră ca și drumul comunal. Pe acest drum se regăsesc un număr de 8 drumuri laterale.

Drumul comunal DC 197 Rogoz ramificație

Traseul în plan este alcătuit dintr-o succesiune de aliniamente racordate printr-un număr de 29 curbe circulare cu razele având valori cuprinse între 10 m și 317 m. Drumurile laterale se vor amenaja pe o lungime de minim 5,00 m și o lățime de 3.00 m, și vor avea acceași structură rutieră ca și drumul comunal. Pe acest drum se regăsesc un număr de 4 drumuri laterale.

Drumul comunal DC 200 Lămășoi

În profil longitudinal, racordarea aliniamentelor se realizează cu ajutorul curbelor de racordare verticală. Raza maximă a curbei de racordare verticală are valoarea de 24455 m, iar raza minimă este de 400 m. Declivitatea maximă pe traseu este de 10.00%, iar declivitatea minimă este de 0.90%.

Drumul comunal DC 197 Rogoz

În profil longitudinal, racordarea aliniamentelor se realizează cu ajutorul curbelor de racordare verticală. Raza maximă a curbei de racordare verticală are valoarea de 5930 m, iar raza minimă este de 320 m. Declivitatea maximă pe traseu este de 19.20%, iar declivitatea minimă este de 2.90%.

Drumul comunal DC 197 Rogoz ramificație

În profil longitudinal, racordarea aliniamentelor se realizează cu ajutorul curbelor de racordare verticală. Raza maximă a curbei de racordare verticală are valoarea de 5450 m.

Drumul comunal DC 200 Lămășoi

În profil transversal, va fi alcatuit dintr-o singură bandă de circulație de 2.75 m lățime cu acostamente de 0.375 m pe ambele părți. Scurgere a apelor de suprafata se face cu ajutorul rigolei sau santului trapezoidal.Pentru scurgerea apelor de infiltratie avem drenul longitudinal. Ca elemente de consolidare si protectie avem ziduri de sprinjin si anrocamente. Pentru siguranta traficului sa impus si prezenta parapetelor.

Drumul comunal DC 197 Rogoz

Este alcatuit dintr-o singură bandă de circulație de 2.75 m lățime, cu acostamente de 0.375 m pe ambele părți. Scurgere a apelor de suprafata se face cu ajutorul rigolei sau santului trapezoidal. Ca elemente de consolidare si protectie avem ziduri de sprinjin, fundatie adancita de parapet si anrocamente. Pentru siguranta traficului sa impus si prezenta parapetelor.

Investiția care se dorește a se reabilita se află situată în intravilanul și extravilanul comunei Albac, după cum urmează:
-DC200 începe din drumul național DN1R, de la km 77+151, pe partea stângă și se va reabilita pe o lungime de 2084 m;
-DC197 – Rogoz se va reabilita pe o lungime de 2469 m, începând la poziția kilometrică km 1+044 și terminându-se la poziția kilometrică km 3+513 a drumului comunal DC197;
-DC197 – Rogoz Ramificație se va reabilita pe o lungime de 1268 m, începând de la poziția kilometrică 2+327 a drumului comunal DC197 și se continuă până în satele Rogoz și După Pleșe;

Aceste drumuri au o lungime totală de 5820 m.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea