Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Drumul sătesc Valea Largă din comuna Sălciua va fi modernizat: Licitația pentru execuția lucrărilor, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Drumul sătesc Valea Largă din comuna Sălciua va fi modernizat: Licitația pentru execuția lucrărilor, lansată în SEAP

Drumul sătesc Valea Largă din comună Sălciua va fi modernizat. Primăria comunei Sălciua a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru execuția lucrărilor. Valoarea totală estimată a investiției este de 829.580,87 lei, fără TVA.

În prezent, drumul studiat este un drum de pământ, fără elemente caracteristice definite, fără zestre, fiind impracticabil pe o porțiune considerabilă în orice anotimp, accesul la gospodăriile existente făcându-se cu mare dificultate, doar cu autovehicule speciale de teren. Pe traseul studiat, nu există amenajări pentru scurgerea apelor, nu sunt amenajate podețe pentru traversarea unor cursuri de apă, traversarea acestora făcându-se prin văd.

Platform drumului de 3-4m iar a părții carosabile de 2-3m, este delimitată clar; prezintă multe afuieri datorită scurgerii necontrolate a apelor pluviale. Scurgerea apelor de pe partea carosabilă nu este asigurată prin pantele transversale corespunzătoare; lipsa parțiala a șanțurilor de scurgere și colectare a apelor pluviale în lungul drumului;

Drumul sătesc Valea Largă s-a proiectat pentru modernizare că și drum secundar de folosință locală cu intensitatea traficului foarte redusă cu o bandă de circulație.

-Lungimea drumuluiui proiectat: 1.751 km
-Lățimea platformei drumului:4m
-Lățimea carosabilului:3m
-Viteză de proiectare: 25km/h

Soluția adoptată pentru modernizarea drumului are în vedere prevederea unei structuri rutiere suple cu îmbrăcăminte din beton asfaltic pe partea carosabilă, constând din:

-4cm strat uzură BAPC16
-6cm strat de legătură BADPC20
-15cm piatră spartă
-30cm fundație balast

Lucrările nu necesită căi de acces provizorii, executarea acestora putându-se realiza sub trafic, evantual cu oprirea temporară a acestora pe perioade scurte de timp.

Lucrările la podețe necesită variante ocolitoare, care se vor execută în imediată vecinătate a amplasamentelui podețului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea