Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Drumul de la Valea Vintului, distrus sistematic de camioanele care transportă lemn. Vezi măsurile luate de autorități!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După scandalul balastierelor din localitatea Balomir (Șibot), unde oamenii au organizat mai multe proteste, pentru că au început să le crape pereții caselor din cauza camionanelor care transportă balast pentru construirea autostrăzii, iată că  o situație similară a apărut în satul Valea Vințului (Vințu de Jos). Aici circa 150 de localnici solicită sprijinul autorităților pentru ca a început să le crape pereții caselor și gardurilor.

În acest sens, la fața locului s-a deplasat miercuri 6 februarie, vicepreședintele Consiliului Județean Alba Florin Roman, care s-a întâlnit cu mai mulți localnici și cu primarul din Vințu de Jos, Nicolae Gherman. În urma evaluarii situației, au fost stabilite mai multe măsuri. Astfel, primaria va delega paza agenților comunitari pentru controlul cantitatii de lemn transportat de firmele care exploatează lemnul: Consiliul Județean Alba va intensifica controalele cu cântarul mobil în această zonă și a fost solicitat de asemenea sprijinul Inspectoratului  Județean de Poliție Alba pentru accentuarea acțiunilor de control.

Vezi în imaginea alăturată memoriul prin care cetățenii din Valea Vintului solicita ajutorul autorităților, cu semnaturile cetățenilor din sat, care reclama distrugerea drumului cu peridocurile încărcate de lemne.

Legat de drumul județean din localitate neasfaltat încă, Florin Roman a precizat că “nu poate fi modernizat întrucât primaria Vintu de Jos si-a bugetat in acest an introducerea apei potabile. Pana nu termină lucrarea CJ Alba  nu poate interveni decat la întreținere, ceea ce se și face deja.”

 “Drumul de la Valea Vintului este distrus sistematic de peridocurile cu remorca care exploateaza lemnul. Aproape 150 de oameni solicita sprijinul autorităților pentru ca începe sa le crape casele. Gardurile de beton încep sa cada pe Valea Vintului.

Măsuri luate in cazul drumului de la Valea Vintului: primaria va delega paza agenților comunitari pentru controlul cantitatii de lemn transportat; am solicitat sprijinul IPJ Alba pentru accentuarea acțiunilor de control; de la CJ Alba mărim numărul controalelor cu cântarul mobil”, a declarat Florin Roman.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea