Rămâi conectat

Curier Județean

Drumul comunal 34 Veza – Crăciunelu de Jos va fi modernizat. Valoarea investiției: peste 6 milioane de lei

Unirea Ziarul

Publicat

în

Drumul comunal 34 Veza – Crăciunelu de Jos va fi modernizat. Valoarea investiției: peste 6 milioane de lei

Asociația de Dezvoltare Intracomunitară (ADI) Investiții Publice Crăciunelu de Jos-Blaj a depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Realizare drum comunal DC 34 Veza (DJ 107) – Izvoarele – Tiur – Crăciunelu de Jos (DN 14B)”.

Obiectivul de investiție constă în realizarea drumului comunal DC 34 pe sectorul cuprins între km 4+790 și km 8+549 ca drum de clasă tehnică V cu o bandă de circulație.

Lungimea totală a sectorului de drum menționat este de 3.759 metri.

Potrivit memoriului care însoțește solicitarea, investiţia ce urmează a fi realizată în intravilanul și extravilanul satului Crăciunelu de Jos și în intravilanul și extravilanul localității Tiur va asigura într-o manieră modernă o conexiune alternativă a comunei Crăciunelu de Jos cu municipiul Blaj.

Citește și: VIDEO| A fost inaugurat cel mai mare pod de pe Târnava, la Crăciunelu de Jos. Va fi integrat în drumul care va face legătura cu Tiur

De asemenea, va asigura, pe termen scurt, punerea în valoare a terenurilor agricole și posibilități de investiții în zona Crăciunelu de Jos – Blaj, cât și o conexiune rapidă atât între cele două localități, respectiv conexiunea cu DJ 107 și cu DC 34. De asemenea, pe termen mediu poate fi valorizată din punct de vedere turistic întreaga zonă.

„Realizarea infrastructurii rutiere, potențialul turistic și cultural al zonei ar putea fi punctele de sprijin pentru demararea unor proiecte de turism cu trasee turistice. De asemenea, pe termen lung se vizează și creșterea numărului populației din zonă, o zonă fără poluare, cât și facilitarea dezvoltării unor proiecte agricole.

Aceste oportunități de dezvoltare locală pot lua avânt odată cu realizarea acestei conexiuni rutiere alternative zonei prin realizarea obiectivului de investitii”, se arată în memoriu.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 6.324.590 de lei, iar durata de realizare a acesteia este de 18 luni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Circulație rutieră ÎNCHISĂ timp de 12 ore la trecerea la nivel cu calea ferată de la Halta Unirea: Perioada restricției și ruta ocolitoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Circulație rutieră ÎNCHISĂ timp de 12 ore la trecerea la nivel cu calea ferată de la Halta Unirea: Perioada restricției și ruta ocolitoare Se închide complet circulația rutieră timp de 12 ore la trecerea la nivel cu calea ferată de la Halta Unirea. Șoferii pot folosi ruta ocolitoare pe la Războieni. Joi 18 iulie 2024 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea