Rămâi conectat

Politică Administrație

Drept la replică PSD Alba: Candidatul USR Alba, Beniamin Todosiu, nu înțelege că nimeni nu e mai presus de lege

Publicat

în

Candidatul USR Alba, Beniamin Todosiu, nu înțelege că nimeni nu e mai presus de lege

,,Președintele USR Alba, candidat la Camera Deputaților, Beniamin Todosiu, nu acceptă și nu înțelege că nimeni nu e mai presus de lege, iar prin faptul că a părăsit municipiul Alba Iulia, pentru a-și face campanie electorală în alte localități, ar fi putut pune în pericol sănătatea și siguranța oamenilor.

Alba Iulia se află în carantină, ca urmare a numărului mare de cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2, iar autoritățile au reglementat clar situațiile în care albaiulienii pot părăsi municipiul, fără să fie prevăzut dreptul candidaților de a-și face campanie electorală într-o altă localitate.

Beniamin Todosiu consideră, însă, că promovarea ofertei electorale, însemnând și părăsirea localității afectate, vine la pachet cu „dreptul de a fi ales”. Ei bine, nu e așa! Îi explicăm, cu această ocazie, că România și întreaga lume se află într-un context epidemiologic extrem de dificil, în care drepturile și libertățile fundamentale au fost, sunt și vor fi îngrădite. Pentru binele nostru! Rămâne, desigur, „dreptul de a fi ales”, dar nu și dreptul de a te plimba hai-hui pe unde te taie capul. De ce? Pentru că îi poți îmbolnăvi pe alții! Iar sănătatea celor din jur trebuie, în mod obligatoriu, să fie pusă pe primul plan.

Electrica Furnizare Discount

Îl informăm pe candidatul USR Alba că și dreptul constituțional privind „libera circulație” este garantat, în perioade normale, pentru fiecare cetățean. A fost, însă, parțial îngrădit pe timpul instituirii stării de urgență și, acum, ca urmare a deciziilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de Urgență, pe timpul stării de alertă.

De ce ar crede președintele USR Alba că este mai presus de lege? De ce ar fi mai importantă campania sa electorală decât, spre exemplu, dreptul unui fiu de a-și vedea tatăl, aflat în altă localitate? Dreptul unor rude de a participa la o înmormântare (pe timpul stării de urgență)? Sau chiar dreptul de a primi servicii medicale (exceptând urgențele) înainte de aflarea testului COVID-19? Măsurile și restricțiile au fost instituite pentru toți! Și toți, indiferent cum ne cheamă sau pentru ce candidăm, trebuie să le respectăm! Altfel, numărul îmbolnăvirilor va spori și vom fi direct responsabili.

Trăim vremuri grele, în care vârstnicii au program limitat în care își pot face cumpărăturile! De asemenea, libertatea de mișcare este îngrădită pe timp de noapte pentru toți. Noi am considerat întotdeauna că politicienii, fie ei și candidați la alegerile parlamentare, nu sunt mai presus de semenii lor. Ba chiar din contră, trebuie să fie în slujba acestora. Candidatul USR Alba, așa cum spune, e un om nou în politică, dar care, însă, se vede ajuns departe, deasupra oamenilor simpli, cu mari puteri, conferite de o simplă candidatură.

Politician nou, dar cu metehne vechi! Acuză, doar pentru a schimba subiectul, deși știe ca nu are dreptate. Călin Matieș are domiciliul în comuna Sântimbru (zonă galbenă) și, conform legii, se poate deplasa în alte localități din județ, în vreme ce Beniamin Todosiu are domiciliul în Alba Iulia (zonă aflată în carantină) și, conform legii, nu are acest drept!

Reamintim că președintele USR Alba a solicitat o derogare din partea Biroului Electoral de Circumscripție nr. 1 Alba, după instituirea carantinei, pentru a putea participa la campania electorală în afara localității de domiciliu.

Biroul electoral a emis o hotărâre prin care i-a respins solicitarea, considerând că: „cererea înaintată de dl. Todosiu excedează competențelor expres prevăzute de lege, se va respinge ca inadmisibilă cererea formulată”. În ciuda acestei decizii, Beniamin Todosiu a ales să își continue campania electorală în alte localități, nerespectând astfel decizia autorităților și sfidând oamenii simpli, care nu au nicio legătură cu politica.

Mai grav este că nu înțelege nici în al 24-lea ceas că a greșit și consideră că deplasarea în alte localități, pentru promovare electorală, este un drept eminamente câștigat, care nu îi poate fi luat, datorită candidaturii sale. Dacă va ajunge parlamentar, ce va crede domnia sa despre drepturile sale? Unde se vor termina acestea?

Drepturile și libertățile tuturor oamenilor au fost îngrădite pentru prevenirea răspândirii îmbolnăvirilor. Sperăm că și candidatul USR Alba va înțelege acest lucru. Se va întoarce acasă, la Alba Iulia, până la ridicarea măsurii carantinei. Iar după aceasta va merge din proprie inițiativă la poliție să își plătească amenzile.

Medrea Bogdan
Președinte PSD Alba Iulia

Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Sorin Ioan BUMB, Senator PNL de Alba​: Cu ocazia Zilei Naționale, la mulți ani România, la mulți ani dragi români, oriunde vă aflați!

Publicat

în

Comunicat de presă| Sorin Ioan BUMB, Senator PNL de Alba​: Cu ocazia Zilei Naționale, la mulți ani România, la mulți ani dragi români, oriunde vă aflați!

Ziua Marii Uniri este sărbătoarea de suflet a tuturor românilor, momentul de bucurie și deplină demnitate națională ce ne învață că suveranitatea, independența națională și democrația sunt valori fără de care un popor nu poate exista și nu se poate dezvolta.

Păstrând vie memoria și recunoștința personalităților care au înfăptuit Marea Unire, avem credința că trebuie să ne mobilizăm cu toții pentru a garanta un viitor mai bun tuturor românilor, mai ales că perioada actuală este marcată de provocări cum nu s-au mai văzut. De aceea, aniversarea acestei zile sfinte trebuie să ne găsească sub semnul unității în jurul intereselor naționale și al perspectivelor strategice prioritare ale României; să fim uniți în credința că, deși traversăm vremuri tulburi și primejdioase, suntem pe drumul sigur al unui viitor mai bun.

Electrica Furnizare Discount

Poate că România de acum nu este chiar cea pe care ne-o dorim și, cu siguranță, clasa politică de azi nu este, nici pe departe, la înălțimea generației de aur care a înfăptuit unirea cea mare de la Alba Iulia. Dar tocmai de aceea, trebuie să ne uităm cu luciditate la prezent, să discernem adevărul de falșii profeți și să ne mobilizăm pentru a ne împlini destinul într-o lume în care evenimentele se desfășoară cu o rapiditate nemaiîntâlnită în trecut.

Să prețuim ceea ce ne unește și să ne bucurăm de această zi minunată! Să fim mândri că suntem români!

Cu ocazia Zilei Naționale, la mulți ani România, la mulți ani dragi români, oriunde vă aflați!

Sorin Ioan BUMB,

Senator PNL de Alba​

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: Respectăm trecutul, prețuim prezentul și privim cu încredere spre viitor! La mulți ani, România!

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: Respectăm trecutul, prețuim prezentul și privim cu încredere spre viitor! La mulți ani, România!

Dragi români, stimați locuitori ai județului Alba,

Ziua Națională a României să vă găsească voioși și sănătoși, să rămâneți plini de încredere și speranță. Dumnezeu să ne dea înțelepciune, să învățăm din pildele trecutului, iar vicisitudinile zilei de ieri să ne facă astăzi mai puternici și mai uniți!

Avem datoria și responsabilitatea să prindem curaj, să privim spre viitor cu aceeași încredere și mândrie cu care vorbim despre trecut, despre Marea Unire a tuturor românilor într-o națiune liberă și respectată pe plan internațional, așa cum a fost respectată România Mare, din Occident și până în Orientul îndepărtat.

Electrica Furnizare Discount

Orice lucru măreț, neprețuit ca însemnătate, nu se poate realiza ușor, fără mari eforturi și sacrificii din partea oamenilor. Dar istoria ne-a demonstrat că rămân în eternitate doar generațiile care reușesc să pună binele țării și al urmașilor în fața binelui personal, a orgoliilor și ambițiilor de moment.

Victoriile nu se obțin fără suferință, iar marile realizări se dobândesc doar cu mari sacrificii. Haideți să iubim România și pe români, mai mult, în fiecare zi. Iar multe lucruri bune care ni se vor întâmpla apoi vor fi consecințe firești ale faptelor și acțiunilor noastre!

De la Alba Iulia și până la cel mai mic sat din Țara Moților, de la podișul Târnavelor și până pe Valea Sebeșului, de la fostele Ampelum sau Apulon și până la cele mai noi așezări comunitare, transmit tuturor locuitorilor județului Alba: ”La mulți ani!”.

Citește mai mult

Politică Administrație

LIVE VIDEO| Conferință de presă AUR Alba: Doi ani de la înființarea partidului. „Nu suntem antivacciniști”

Publicat

în

LIVE VIDEO| Conferință de presă AUR Alba: Doi ani de la înființarea partidului. „Nu suntem antivacciniști”

Membri AUR din întreaga țară s-au reunit în data de 30 noiembrie în Alba Iulia, ca parte a unui schimb de experiență între filiale, a precizat deputatul AUR de Alba, Daniel Gheorghe Rusu, în deschiderea conferinței de presă.

În cadrul conferinței de presă s-au punctat subiecte de actualitate precum vaccinarea, măsurile sanitare și modul în care acestea sunt aplicate în România, în prezent, dar totodată au fost aduse precizări cu privire la prezența membrilor partidului AUR la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României și au fost invocate personalități ce au marcat istoria țării noastre.

Electrica Furnizare Discount

 

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare