Drept la replica din partea Poliției Locale Alba Iulia referitor la articolul: ”Mașinile din Alba Iulia, ridicate discreționar? Un autoturism parcat pe zebră, mare și scump, rămas neatins. A fost sacrificat SMART-ul din fața sa”

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Autoturismul marca Smart era parcat de peste 24 ore fără numere de înmatriculare, la aproximativ 4 m faţă de trecerea de pietoni, în dreptul marcajului linie continuă, obligând participanţii la trafic pe aceiaşi direcţie de mers să circule pe contrasens, încălcând astfel marcajul conţinuu. Poliţiştii Locali cu atribuţii în domeniul circulaţia pe drumurile publice au dispus ridicarea autovehiculului staţionat neregulamentar.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Dorim să comunicăm faptul că din punct de vedere al legislaţiei rutiere sintagma “parcat neregulamentar” este total eronată, în sensul în care parcarea autovehiculelor se execută în locurile amenajate şi semnalizate ca Parcare, și doar autovehiculele oprite/staţionate neregulamentar se sancţionează contravenţional conform legislaţiei în vigoare.

Citește și FOTO, ȘTIREA TA. Mașinile din Alba Iulia, ridicate discreționar? Un autoturism parcat pe zebră, mare și scump, rămas neatins. A fost sacrificat SMART-ul din fața sa

În plus, dorim să menţionăm faptul că la autovehiculul marca Toyota, surprins în cadrele foto și menţionat în articol, conducătorul auto s-a prezentat la autoturism, fiind sancţionat contravenţional cu amendă în valuare de 580 de lei şi complementar cu 3 puncte penalizare la permisul de conducere. Drept urmare, poliţiştii locali nu au mai dispus ridicarea acestui autovehicul staționat neregulamentar pe partea carosabilă.

Rugăm presa din Alba Iulia, să solicite Poliţiei Locale din Alba Iulia sau purtătorului de cuvânt al Primăriei Municipiului Alba Iulia, punctul de vedere asupra unei situaţii sau eveniment înainte de a publica o informare greşită sau o dezinformare publică în toate aspectele referitoare la acţiunile Poliţiei Locale.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

26 Comentarii

Mircea 16 februarie 2018 at 10:45

parerea mea despre voi e că sunteti niste mincinosi, aroganti si ma bucura ca ati ramas fara norma de hrana. mai bine de jumatate dintre voi ar trebui sa dispara

MM 16 februarie 2018 at 11:01

Puliția locala sa lase vrajala eftina

Tara lui Papura Voda 16 februarie 2018 at 11:27

„…în dreptul marcajului linie continuă, obligând participanţii la trafic pe aceiaşi direcţie de mers să circule pe contrasens…”
Nu vad care ar fi fost problema sa circule pe contrasens din moment ce se vede clar ca acea strada e cu sens unic !
Singurul autoturism care ar fi trebuit ridicat e cel alb.

Misu 16 februarie 2018 at 11:30

Politia locala???????
Contra sens pe același sens de mers pe sens unic????????

E atat de mare semn de sens unic langa politist…

Mihai 16 februarie 2018 at 12:06

Mircea, esti un prost! sa te bucuri ca unui om, orice ar lucra el, i s-a intamplat ceva negativ, asta arata cata minte au unii ca si tine, adica 0

Anonim 16 februarie 2018 at 13:28

Mihai se vede cata minte ai tu cu ce drept iti permiti sa jignesti un om ?? ” prost fara minte „

Anca 16 februarie 2018 at 12:34

Cum sa zică, ca ii obliga pe participanții la trafic sa circule pe contrasens, atâta timp cât se vede in toate foto ca e sens unic ????

Adi 16 februarie 2018 at 12:35

Daca nici cel mai destept dintre voi nu stie ca circulind pe banda din stanga a unui drum cu sens unic nu inseamna ca esti pe contrasens, atunci cum sa ne asteptam sa intelegeti diverse acuzatii ce vi se aduc?
Doar ma intreb…nu astept raspuns.

Gadea 16 februarie 2018 at 14:20

Eu zic, ca trebuie sa intrebati pe „limbricul atomic”, ca oricum le stie pe toate!

Politia Locală 16 februarie 2018 at 14:17

S-a specificat în articol distanța față de marcajul pietonal, 4 metri liniari, domnilor conducători auto.La 25 metri sau mai puțin față de cel mai apropiat colț al intersecției e interzisă oprirea cu autovehicule, deci implicit și staționarea e interzisă.Actualizați-vă cunoștințele legislației rutiere ! Faptul că încalcă și acel marcaj continuu, s-a specificat strict ca prevedere la un alt articol ce sancționează staționarea neregulamentară !

Gabi 16 februarie 2018 at 18:52

Si care dintre autoturisme era mai in culpa? Suv-ul sau micutul smart? Noi vedem ca Suv-ul e pe marcajul de trecere, ce m liniari si ce distanta fata de coltul intersectiei. Oricum ar fi masina alba trebuia ridicata prima si pe urma smartul

mari 16 februarie 2018 at 19:21

Gabi, eu am condus Toyota si am rugat sa nu ridice masina mea, recunosc ca am gresit.Apoi, dansii au ridicat pe urmatoarea din fata mea.Am discutat cu avocat pentru a contesta amenda.Asta e.

Gabi 16 februarie 2018 at 18:56

Atunci domnilor care masina trebuia ridicata prima. Va lasam pe dumneavoastra sa apelati la bunul simt si sa recunoasteti ca cei din teren au facut un abuz. Toyata alba trebuia ridicata prima si pe urma smartul, deoarece aceasta era parcata pe trecere.

Eu 16 februarie 2018 at 19:00

Si cum se face ca doar pe strada aceea izolata,cu sens unic ,repede aplicati legea si in alte locuri precum urcarea de la ultimul bloc spre stadion,unde banda1 este mereu ocupata,cand cineva vrea sa vireze stanga ,se blocheaza tot,acolo cum se aplica legea!?

Marinică 16 februarie 2018 at 14:54

”cu amendă în valuare de 580 de lei şi complementar cu 3 puncte penalizare”

Tui limba rumână și puliția lucală că-mi vine să ies în stradă.
Învățați să scrieți și dați apui cumunicate

Rika devine Teroris ! 16 februarie 2018 at 15:55

sa dam o mu!3 la militeniii mincinosii si penalii…cum dracu o gramada de masini parcate pe banda 1 langa cja pana aproape de militie stau neridicate zi de zi ? pai de ce ca sunt alui niste jegosi de penalii din cja,militie,dna.avocati,procurori gaozari etc…

daca nu ia militenii masuri vin in sediul lor cu benziba si le dau foc…ori e lege pentru toti ori pentru nici unu dao dracului de treaba …plin de masinii parcate aiurea si mau au ei tupeu sa zica vai norma de hrana..da muriti de foame !

Jon 16 februarie 2018 at 22:29

Pai normal se face diferența. Dar nu așa făcut pana la toate …pe rind .acooo e nu e parcare

Cristi 16 februarie 2018 at 16:32

Eu cred ca nu va dati seama ce se intampla de fapt in Alba Iulia mai oameni buni…..pe scurt politiea face ce vrea ,cand vrea , cu cine vrea chiar nu înțelegeți acest lucru ? În Alba iulia , politia , primarul , PSD-ul si asa zis interlopii de doi bani fac legea…ptr ei nu exista legi ,nu exista frica si nimeni nu spune nimic…trăim într-o țară de de cacat si intr-un mare oraș istoric care a ajuns de cacat în care cacatii fac legea nicidecum oameni competenti…..luati masuri bai daca sunteti competenti nu mai lăsați toti analfabetii care se inscriu la facultati si caresi cumpara cursurile si examenele sa conduca un oraș ca Alba Iulia , ca doar numele a mai rămas se el in rest nimic….sa umplut de pensiiuni din banii furați de la stat si din start upuri care nici macar nu stiu sa sii acopere..sunt nascut crescut aici care ce se intampla nu vede nimeni sau mai bn zis vede dar baga in nici ar….de ras sa fiti

max 16 februarie 2018 at 18:50

Mi-e scarba deja , as vrea sa vina …. ba nu mai vreau nimic , m-am saturat de prostia umana , de incompetenta unor …., da codul rutier e lege , suntem pe o strada cu SENS UNIC si trebuie sa fim cu pieptul tare , sa iesim in evidenta ca suntem , IN SLUJBA CETATENILOR , o masina parcata , aiurea si una pe trecerea de pietoni,
Cate masini parcate neregulametar ati gasit in ora pana sa o vedeti pe asta BAI P.L. VAI DE VOI SI DE ATRIBUTIILE VOASTRE,

Eu 16 februarie 2018 at 18:53

Incurca rau circulatia pe strada cu sens unic,bine ca cele stationate pe banda1 langa ultimul bloc de la urcarea spre stadion,nu incurca deloc!

Rika devine Teroris ! 16 februarie 2018 at 19:29

se stie ca inainte erau comunitari si dupa o lege alui un penal o deveni si ei militeni locali…da nu stiu legea si nici sa completeze corect un proces verbal sau sa aplice legea corect…militenii locali sunt cacelusiii lui hava mustake care il pazeste noaptea sa nul fure vrun gey din pat cand doarme…poate face dna o fapta buna si il trimite pe hava la beciul domnesc unde cu siguranta va fi o placere pentru colegii de celula sal faca femeie ! cat timp o fost primar sa comportat ca o femeiee penala … rusine sa va fie !

Jon 16 februarie 2018 at 22:25

O băgat o firma de ridicat mașini. .. și nu sunt parcări ca ìn tarile civilizate. ..rușine sa.va fie domnule primar . .unde.sa.unde.sa.parcheze pe dig la.muras.

Ana 17 februarie 2018 at 9:19

Eu in fiecare dimineata imi duc copiii la scoala si grădiniță, dar va spun sincer ca eu nu am vazut acel smart in urma cu o zi acolo. Dar daca asa se scot domnii de la politia locala , este problema lor. Plus ca in acea zona nu este loc de parcare pentru a lasa masinile si a ne duce copiii la grădiniță.in curtea scolii nu se permite intrarea cu masina , decat cadrelor care lucreaza in scoala.

Eu 17 februarie 2018 at 10:06

Pai chiar trebuie sa intrii cu masina pana pe holul scolii? Opresti unde poti si mergeti pe jos 5minute,cata comoditate aveti in voi!

Coco 17 februarie 2018 at 15:39

Acum ce sa zica si Marea Milite Locala- gardieni publici sunteti, puneti mana pe codul rutier si cititil inainte sa il aplicati, unde naiba este semn de parcare interzisa , stationare sau oprire pe acea strada cu sens unic, si vezi doamne ca era linie continua pe sebs unic, bai da prosti mai sunteti, acea linie despartea inainte sa se faca unica, 2 sensuri de mers, acum ce desparte prostia voastra, ori noi suntem prosti ori voi sunteti mai prosti ca noi. Cu codul rutier si cu legea in mana murim din cauza unor necunoscatori de cod rutier. Demisia sefului gardieniilir publici pentru incopetenta …. se stie cine este….

Coco 17 februarie 2018 at 15:41

Acum ce sa zica si Marea Milite Locala- gardieni publici sunteti, puneti mana pe codul rutier si cititil inainte sa il aplicati, unde naiba este semn de parcare interzisa , stationare sau oprire pe acea strada cu sens unic, si vezi doamne ca era linie continua pe sens unic, bai da prosti mai sunteti, acea linie despartea inainte sa se faca unica, 2 sensuri de mers, acum ce desparte prostia voastra, ori noi suntem prosti ori voi sunteti mai prosti ca noi. Cu codul rutier si cu legea in mana murim din cauza unor necunoscatori de cod rutier. Demisia sefului gardieniilir publici pentru incopetenta …. se stie cine este….

Comentariile sunt oprite