FOTO, ȘTIREA TA. Mașinile din Alba Iulia, ridicate discreționar? Un autoturism parcat pe zebră, mare și scump, rămas neatins. A fost sacrificat SMART-ul din fața sa

Se pune întrebarea legitimă dacă autoturismele parcate neregulamentar în Alba Iulia sunt ridicate discreționar.

ELIT

Trei fotografii au fost trimise, joi seara, pe adresa redacției, cu două mașini, parcate la intersecția unde se află Liceul de Arte. Una este mai mare și mai scumpă, parcată cu roțile din spate pe trecerea de pietoni, iar alta, mai mică și mai ieftină, aflată în fața sa.

Poliția locală împreună cu firma care se ocupă de ridicarea și depozitarea mașinilor au ales să o ridice pe cea mică și ieftină.

Mihail David - 2020

Răspunsul la această întrebare nu îl cunoaștem deocamdată, dar sperăm să-l aflăm, chiar de la ei! Poate sunt precauți, iar firma care a se ocupă de ridicare nu riscă să zgârie o mașină scumpă, iar apoi să fie bună de plată. Nu știm, dăm cu presupusul și așteptăm răspunsul.

Cert este că ambele au fost parcate în locuri interzise, însă e lesne de înțeles că tot mai rău e să parchezi pe trecere decât la cinci metri de ea. Cu toate acestea… OK! Nu mai insistăm. Ați prins ideea.

Mai mult decât atât, cititorul nostru ne spune că polițistul local nu a fost prea amabil cu el când a pus întrebări. De ce așa și nu altfel: ”A spus că eu nu am treabă”.

Nimic nou, suntem învățați cu modul arogant al polițiștilor locali de a răspunde cetățenilor.

Șoferii ale căror mașini sunt ridicate au de plătit 380 de lei, plus TVA, dar și o amendă contravențională.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

24 Comentarii

A 16 februarie 2018 at 2:18

Au inceput descriminarile dupa cum era de asteptat….. domnule Hava acum nu mai ave-ti nimic de declarat…….

Dani 16 februarie 2018 at 14:08

Mult spus „domnule”

Eu 16 februarie 2018 at 3:42

Militia locala respecta ordinele grofului,mosierului,etc, sefului mustacios,punct!

Dan 16 februarie 2018 at 6:51

După aceste imagini cred ca seful Politiei Locale ar trebui destituit din funcție iar polițistul local din imagine ar trebui să cam plece acasa! Sunt oameni platiti din bani publici pentru a respecta legea si pentru a aplica legea fără să conteze pentru cine o aplica, iar în cazul acesta se pare ca pentru domnul politist conteaza.

Gabi 16 februarie 2018 at 7:02

Pe baza acestor fotografii as da in judecata firma de ridicari si pe domnul de la locala. Adica il sanctionam pe sarac iar pe bogat nu. Sunt sigur ca as castiga si as mai cere si daune. Nu se poate asa ceva. Amandoua erau parcate neregulamentar, pe ce criteriu au ales si daca ar fi suv-uri parcate asa peste tot nu s-ar mai ridica?

mm 16 februarie 2018 at 7:59

Discriminare.

Haules Baules 16 februarie 2018 at 8:30

Si daca ridica suv-ul prima data nu era discriminare?

Laurențiu Cristian 16 februarie 2018 at 16:38

Suv-ul era parcat pe trecerea de pietoni. Asa cum au scris în ziar, abaterea cea mai grava cel cu Suv-ul a săvârșit-o.

Florin Popescu 16 februarie 2018 at 8:01

Gabriel, iubirea mea nepereche, nu ai câștiga în instanță. Îți place să te crezi deștept, dar nu e cazul …

Gabi 16 februarie 2018 at 8:22

Florin Popescu ce te face sa crezi ca nu as castiga, sunt probe foto, sunt convins ca sunt si judecatori OAMENI, care sunt scarbiti de asemenea persoane. Sper ca nu esti dintre cei cu Suv-ul ca atunci as intelege ce ai comentat, crezand ca tot vi se cuvine

grigore 16 februarie 2018 at 8:24

Cum puteau lua doua masini daca se poate transporta doar una.
Daca s-au intors si dupa a doua masina.
Asa se intampla zilnic ridica o masina si celelalte vin proprietarii si sunt amendati.

Gabi 16 februarie 2018 at 8:26

Si ideea era alta. Drum cu sens unic din ce vad, Toyota adica Suv-ul era mai neregulamentar parcat, jumatate era pe trecere. Trebuiau ridicate ori amandoua, ori niciuna. Aici e un abuz din partea domnului cu cascheta

Gogu 16 februarie 2018 at 8:45

Gardieni hotaraste ce ei e baieti destepti,nu este traba noastra a muritorilor de rand.

Alex 16 februarie 2018 at 8:59

Si de ce trebuie sa il consideram sarac pe ala care a dat 13500 pe un Smart ?! Doar pentru ca masia e mai mica nu inseamna ca e si ceea mai ieftina 🙂 Punem pariu ca mai are o masina „normala” parcata pe undeva?

Yo 16 februarie 2018 at 19:45

La 13.500 iti aduc 20 smarturi … cu transport cu tot

Doru 17 februarie 2018 at 12:27

Aduci 20 de Smart-URI de la fier vechi??nu fa din țânțar amarsar. Ca nu impresionezi pe nimeni. Doar spui o minciuna, pe care sunt convins ca si tu o crezi.

ion 16 februarie 2018 at 9:05

Mare nesimtirea politiei locale de altfel de asteptat ca si a celei nationale care proceda la fel amenda pe toata lumea nu si pe personalitatile judetului .

marius 16 februarie 2018 at 9:06

Anunt
Incepand de luni, 19.02.2017., ziarul Unirea va prezenta cititorilor sai un serial foarte interesant privind situatia justitiei din Coasta de Fildes. Pentru corect informare a a cetatenilor, ziarul a trimis un corespondent in tara mai sus mentionata.
,, Am pornit acest demers jurnalistic pentru a scoate le lumina gravele abuzuri ale sistemului judiciar din Coasta de Fides. Noua ne pasa de oameni, de destinele lor. Dorim sa avertizam organizmele internationale cu privire la aceste abuzuri. Cand privim in jurul nostru si vedem lipsa de reactie a reprezentantilor unor tari, asa zis democratice, ne crucim pur si simplu. Cum e posibil sa fi insensibil la necazurile si neputintele oamenilor? Speram ca demersul nostru sa fie incununat de succes,,

vasi 16 februarie 2018 at 9:12

problema reala e ca nu sunt locuri de parcare si administratia locala nu vine cu solutii

0000 16 februarie 2018 at 12:44

Vai,cata zarva,pai voi nu pricepeti,cel cu masina mica,e penal,in viitor va avea antecedente la codul rutier,nu va putea deveni politist local.Cel cu Toiota,e curat ca lacrima ,poate deveni chiar sef la politia locala,voi chiar nu credeti ca va aflati in Romania?

sile 16 februarie 2018 at 13:27

problema reala e ca mocanoilor si ghertolilor ajunsi la masini uneori direct de la carute le e lene sa faca si doi pasi pe jos…. f. bine … o vorba din batrani spunje ca domnia si prostia se plateste…..

Primaria Alba Iulia 16 februarie 2018 at 14:17

Primaria nu ar avea voie sa ridice masinile inainte sa ofere o alternativa la oameni

Ar trebui pus la cale un mare miting de protest care sa anuleze acea hotarare de ridicare a masinilor

Cetateni ..pregatiti o adunare.veniti cu idei,pichetarea primariei,protest ,etc

Asta e solutia

Costel 16 februarie 2018 at 16:32

10.000 de locuri de parcare la 33.000 de masini!
Cineva trebuie sa parcheze aiurea!
chiar daca nu vrea!
Si militia…..e pregatita!

ala desteptu 16 februarie 2018 at 20:56

SI au comentat o gramada ca oile fara sa cunoasca partea legala deloc:
– Smart-ul nu are numere, e „masina fara stapan”, o masina care a fost somata sa se mute in 15 zile si au venit special pentru ea.
– Masina scumpa face o contraventie dar nu inseamna ca este legal sa o ridici, asta depinde de legile legale. In unele locuri este pur si simplu ilegal, doar o blochezi si dai amenda + somatie, abia dupa aia poti sa o ridici.

Au luat masina „ieftina” pentru ca pentru ea au venit de la bun inceput, are dosar facut si legal au putut sa o ridice.

Nu mai comentati pe pareri personale ca alea nu au valoare intr-o comunitate, la 1000 de oameni exista 2000 de pareri personale si o singura lege.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...