Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

„Dragonu”, traficantul de droguri, a primit sentința finală. Cât timp se va afla după gratii cel mai cunoscut traficant din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
„Dragonu”, traficantul de droguri, a primit sentința finală. Cât timp se va afla după gratii cel mai cunoscut traficant din Alba

Peste nouă ani de închisoare a primit unul din cei mai cunoscuți traficanți de cannabin, din zona Transilvaniei, din ultimii ani.

Hotărârea a fost pronunţată la Curtea de Apel Alba Iulia pe data de 18 iulie 2022. Bărbatul (G.D.), zis Dragonu, are 32 de ani şi este în arest preventiv din 6 octombrie 2020, când au avut loc 10 percheziţii ale DIICOT şi BCCO Alba Iulia.

Anchetatorii au ridicat atunci mai multe substanţe vegetale susceptibile de a fi cannabis, substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, 10 telefoane mobile, cartele SIM, laptopuri, dispozitive de mărunţit droguri, 64.900 de lei, 702 lire sterline şi mai multe înscrisuri. Bărbatul a executat până acum circa 2 ani şi 6 luni din pedeapsa de peste 9 ani de închisoare.

„În cauză s-a reţinut faptul că inculpatul, ajutat de alte persoane, a comercializat în perioada 2018 – 2020cannabis şi substanţe psihoactive către consumatorii de pe raza municipiului Alba Iulia, cu sume cuprinse între de 50 şi 100 de lei/gram. Tranzacţiile au avut loc în zona unor localuri, cu ocazia petrecerilor ce au avut loc acolo, dar şi în zona imobilului în care inculpatul locuieşte, numărul acestora fiind atât de mare încât inculpatul a ajuns să fie cunoscut în rândul consumatorilor ca principalul furnizor de substanţe psihoactive de pe raza municipiului Alba Iulia”, se precizează în comunicatul DIICOT de la momentul percheziţiilor.

Dragonu a fost trimis în judecată pentru 600 de acte materiale de vânzare de cannabis şi etnobotanice. În plus, i s-a reţinut şi infracţiunea de camătă.

Condamnare cu executare şi pentru tatăl traficantului

Pentru dovedirea faptelor, anchetatorii au instalat camere de supraveghere în holurile blocurilor în care locuieşte traficantul, precum şi la investigatori sub acoperire. S-a stabilit, astfel că acesta vindea substanţe interzise, atât în scara blocului, la parter, cât şi în faţa apartamentului în care locuieşte, în activitatea infracţională fiind implicat şi tatăl acestuia. De altfel, şi tatăl traficantului a fost condamnat cu executare, acesta primind pedeapsa de 2 ani şi 10 luni în spatele gratiilor. Un apropiat al acestuia, Marius P., care a vândut de 9 ori cannabis, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe un termen de 4 ani.

„Mulţi dintre consumatori sunt primiţi în imobilul acestora, respectiv în apartamentul 44, în care se efectuează cele mai multe tranzacţii. Acestea au loc frecvent, atât ziua cât şi noaptea, fiind identificaţi peste 30 de consumatori. De regulă, tranzacţiile durează un minut sau două. Majoritatea cumpărătorilor vin zilnic, unii dintre aceştia chiar şi de două ori pe zi. La plecare, unii ascund pliculeţe cu substanţele procurate în buzunare şi în şosete”, se menţionează în rechizitoriul DIICOT.

În instanţă, Dragonu a recunoscut doar două fapte de trafic de droguri, respectiv situaţiile în care a vândut cannabis unor colaboratori sub acoperire ai anchetatorilor. Pentru a scăpa mai ieftin, acesta a făcut şi trei denunţuri împotriva altor traficanţi, dar demersurile nu l-au ajutat, în final, să obţină o pedeapsă mai mică.

Bărbatul a fost condamnat şi pentru camătă, sumele pe care le-a împrumutat fiind cuprinse între 2.000 şi 4.000 lei. La suma de 2.000 lei, cerea 2.500 lei pentru o lună sau 3.000 lei pentru o perioadă de două luni. Instanţa a dispus confiscarea de la acesta a sumei de circa 70.000 de lei reprezentând bani şi dobânzi rezultaţi din infracţiunea de camătă, anchetatorii dovedind un număr de patru acte materiale.

Dragonu este o cunoştinţă mai veche a procurorilor DIICOT, fiind cercetat în urmă cu mai bine de 10 ani în celebrul dosar „Prostituate pentru VIP-uri”. În 2012 a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare după ce şi-a recunoscut faptele.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea