Două străzi din localitatea Vinerea vor fi modernizate. Investiție de peste 3 milioane de lei

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Două străzi din localitatea Vinerea vor fi modernizate. Investiție de peste 3 milioane de lei

Două străzi din localitatea Vinerea vor fi modernizate, printr-o investiție ce depășește suma de 3 milioane de lei, fără TVA. Licitația pentru realizarea lucrărilor a fost lansată de curând în SEAP.

Investiția cuprinde executarea lucrărilor de modernizare a două străzi, Zăvoiului și Morilor, care fac parte din domeniul public al orașului Cugir.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Sistemul rutier va fi un sistem rutier semirigid cu îmbracaminte din mixtura asfaltica. Încadrarea pârtii carosabile se va realiza cu borduri prefabricate, cu dimensiunile secțiunii de 15x25cm, montate cu o garda sau oglinda de 10-15cm pe o fundație din beton monolit CI6/20. Lungimea totala a bordurilor de incadrare a apartii carosabile este de 7634m.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Trotuare

La sistematizarea, proiectarea si realizarea trotuarelor se vor prevedea lucrările necesare pentru siguranța circulației si pentru dirijarea fluxurilor de pietoni

Accesele la proprietăți vor face legătură intre partea carosabila si porțile imobilelor adiacente, vor avea o lățime medie de 4m si vor fi incadrate de bordur de beton Parcări

Au fost amenajate un număr de 30 locuri de parcare pe Strada Morilor tronson 2, pe partea dreapta.
Dimensiunile unui loc de parcare sunt 2,50×5,00m.

Zone verzi

Pe străzile unde distanta dintre fronturile construite permite deplasarea in plan a trotuarelor fata de partea carosabila, se vor amenaja zone verzi delimitate de borduri din beton de ciment 15×25 cm spre carosabilă respectiv 10 x 15 cm spre trotuare, pozate pe un strat de beton de ciment.

Scurgerea apelor

Sistem de canalizare pluviala ingropata alcătuit din rețea colectoare, cămine de vizitare si guri de
scurgere

Lucrări de canalizatie tehnica

Canalizația pentru rețeaua subterană pentru telecomunicații va fi realizată cu tuburi corugate de 90 3 și 110 mm. Lățimea șanțului este de maxim 0,45m. Tubulatura va fi pozata conform planurilor de situație la o adâncime de 70-80cm, pe un pat de nisip de lOcm.

La distanțe nu mai mari de 100 m în linie dreaptă la schimbări de direcție sau intersecții s-au prevăzut cămine de tragere. Fiecare cămin de tragere este prevăzut cu electrod de împamantare.

Se vor relocal 1 stâlpi ai rețelei electrice pentru care se va întocmi documentația tehnică necesară inclusiv, executarea lucrărilor.

Drumurile proiectate sunt incadrate in clasa tehnica IV categoria de importanță “C” – construcții de importanta normală.

Valoarea investiției este de 3.092.596,48 lei fara TVA si o durată de executare a lucrărilor de 11 luni.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419