Rămâi conectat

Economie

Două replici şi… niciun răspuns!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Este bine ca cititorii noştri să afle că replica de alături este cea de-a doua trimisă de OJPDRP Alba, în decurs de câteva zile. Prima a venit ca reacţie la primul articol despre această instituţie, acela despre cetăţeanul din Lopadea Nouă, care şi-a ars dosarul de finanţare FEADR în faţa Direcţiei Agricole. Dar atât de „repede” s-au mişcat cei de la OJPDRP Alba cu replica respectivă, încât aceasta a ajuns la redacţia noastră după mai mult de o săptămână de la publicarea articolului cu pricina, exact în ziua în care apărea cel de-al doilea articol, cel referitor la acordarea fondurilor europene pe criterii de rudenie sau prin „algoritm politic”. Aşa că nu se mai potrivea replica respectivă în context. Dar tot a fost publicată, ca să ne respectăm. După cum vedeţi, replica de alături este o reacţie firească la cel de-al doilea articol. Nefiresc, însă, este faptul că deşi am primit două replici la articolele publicate, nu am primit încă… niciun răspuns la întrebările pe care le-am adresat public doamnei director Carmen Morariu. Aşadar, încă îi aştept pe specialiştii OJPDRP Alba să dea un simplu click şi să listeze (să tipărească) lista cu cele 324 de proiecte aprobate în cadrul Măsurii 112, cu numele beneficiarilor şi ale consultanţilor, precum şi cu specificarea sumelor contractate. De asemenea, îi rugăm să ne pună la dispoziţie lista cu cele 20 de proiecte respinse, la fel cu specificarea numelor beneficiarilor şi ale consultanţilor, precum şi motivaţia respingerii lor. Mai mult decât atât, o rugăm pe doamna Morariu să precizeze care dintre beneficiarii proiectelor aprobate sunt colegi de partid de-ai domniei sale. Din câte ştim doamna director Morariu face parte din PD-L, iar cei doi experţi ai OJPDRP, fac parte din alte formaţiuni: domnul Elvireanu din PNL iar domnul Plută din PSD. Prin urmare, dânşii trebuie să ştie, sau pot afla mai degrabă decât noi, care dintre colegii domniilor lor au beneficiat de fonduri europene. Abia după aceea vom verifica proporţionalitatea şi eventualele neconcordanţe. Pentru că, de pildă, pe lista respectivă pot fi rude ale unor membri de partid, care nu au o apartenenţă politică, dar sunt folosite ca interfaţă pentru obţinerea de fonduri europene. Vom reveni! (I.H.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Anunț prelungire apel selecție proiecte M6/3A –,,Promovarea asociativității, inovării și transferului de cunoștințe în zona rurală din Microregiunea Țara Secașelor”

Andreea Ștefan

Publicat

în

Anunț

GRUPUL  DE ACŢIUNE LOCALĂ ASOCIAŢIA ŢARA SECAŞELOR ALBA-SIBIU anunță public prelungirea sesiunii de cerere de proiecte LEADER  aferentă măsurii M6/3A –,,Promovarea asociativității, inovării și transferului de cunoștințe în zona rurală din Microregiunea Țara Secașelor

Număr de referință al sesiunii cererii de proiecte: M19.2-M6/3A  – 01/31.10.2023-29.11.2023

Data limită pentru depunerea proiectelor: 15 decembrie 2023;

Depunerea proiectelor se face, in aceleasi conditii prevazute in apelul de selectie,  până la data de 15 decembrie 2023, în fiecare zi lucrătoare, între orele 9.00 – 12.00, la Sediul GAL Asociația Țara Secașelor Alba-Sibiu, localitatea Ciugud, str. Simion Bran, nr. 50, comuna Ciugud, judetul Alba.

Date de contact: Pop Dan Doru -Manager, Arsu Marius – responsabil tehnic, tel.0770501021, email: [email protected]

Pentru mai multe informații, vă invităm să consultați variantele detaliate ale apelurilor, disponibile în format electronic sau tipărit, la sediul GAL sau pe site-ul asociației. Informaţii detaliate privind accesarea și derularea măsurii sunt cuprinse în Ghidul Solicitantului, disponibil la sediul GAL pe suport tiparit si pe site-ul www.tarasecaselor.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare