Două persoane trimise în judecată la Alba Iulia într-un dosar de înşelăciune, evaziune fiscală şi fals în înscrisuri, cu prejudiciu de peste 100.ooo de lei

Două persoane trimise în judecată la Alba Iulia într-un dosar de înşelăciune, evaziune fiscală şi fals în înscrisuri, cu prejudiciu de peste 100.ooo de lei

Dosarul în care au fost inculpaţi T. constantin Mihai şi D. Valer Vasile a fost înregistrat la Tribunalul Alba în data de 13 august 2019.

”Prin rechizitoriul din data de 13.08.2019, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus trimiterea în judecată a inculpatului T.C.M, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală şi a incuplatului D.V.V pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la înşelăciune şi complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În actul de sesizare a instanţei, s-a reţinut că, în perioada 2011 – 2013, inculpatul T.C.M, cu ajutorul coinculpatului, administrator al unei societăţi comerciale, a întocmit în fals mai multe înscrisuri pentru angajarea fictivă în cadrul acestei societăţi, a unui număr de 20 de persoane, în scopul obţierii de subvenţii de la AJOFM Alba, cauzând un prejudiciu în cuantum de 109.589 lei.

De asemenea, în sarcina inculpatului T.C.M s-a reţinut comiterea şi a infracţiunii de evaziune fiscală, constând în aceea că, în calitate de administrator al unei societăţi comercinale, inculpatul, în perioada 2010-2012, nu a înregistrat în evidenţa contabilă mai multe facturi de livrare de bunuri, cu consecinţa diminuării impozitului pe venit cu 9.592 lei şi necolectarea TVA în sumă de 14.388 lei, sume cu care a fost prejudiciat bugetul de stat”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Unul dintre cei doi inculpaţi mai are ”la activ” o condamnare la 3 ani şi 8 luni de închisoare pentru înşelăciune. T. Constantin Mihai a fost trimis în judecată în 2014, procurorii acuzându-l la momentul respectiv de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave (74 de acte material) şi fals în înscrisuri (383 de acte materiale). Potrivit rechizitoriului, în perioada 2011 – 2013, inculpatul a indus în eroare angajaţii AJOFM Alba şi a angajat fictiv 74 de persoane şomere cu vârsta de peste 45 de ani la patru societăţi comerciale din Roşia Montană şi Abrud în numele cărora a încasat diverse sume de bani din fondul de şomaj.

Infracţiunile au fost săvârşite în condiţiile în care legsilaţia permitea firmelor să obţină de la stat câte 500 de lei pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din categoria şomerilor cu vârsta de peste 45 de ani, care mai aveau 3 ani până la vârsta de pensionare sau a persoanelor cu handicap. Condamnatul T. Constantin a încheiat contractele fictiv în numele firmelor şi a încasat personal banii. După trei ani de procese, Curtea de Apel Alba Iulia l-a condamnat definitiv, în iunie 2018, pe acesta la pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 8 luni de închisoare în regim de detenţie.

Anticipând decizia de condamnare cu executare, bărbatul a fugit de la domiciliu şi s-a ascuns prin diferite zone din Munţii Apuseni. Nu există informaţii potrivit cărora acesta ar fi fost prins de poliţişti şi depus în penitenciar pentru executarea pedepsei.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...