Două noi cazuri de COVID-19, în Cugir, în ultima săptămână: Spitalul Orășenesc, dotat cu aparatură pentru testarea prezenței coronavirusului

Două cazuri noi de coronavirus, depistate în Cugir în ultima săptâmână. Spitalul Orășenesc Cugir deține aparatură pentru testarea prezenței virusului COVID-19.

Potrivit informațiilor furnizate de Comitetului Local pentru Situații de Urgență, în perioada 19-26 iunie la nivelul orașului Cugir au fost confirmate două cazuri noi de îmbolnăviri cu Covid 19. Cele două persoane depistate pozitiv sunt internate la spitalele din Alba Iulia și Aiud. În total, în perioada pandemiei de coronavirus, în Cugir au fost infectați cu virusul SARS Cov-19 un număr de 44 de locuitori, dintre care doi au decedat, iar 40 s-au vindecat.

ELIT

Conform situației prezentate de Spitalului Orășenesc Cugir, în ultima săptămână au fost recoltate probe de la un număr de 32 de persoane. În viitor, capacitatea de depistare a noului coronavirus va crește la nivel local, întrucât Spitalul Orășenesc Cugir nu va mai fi nevoit să trimită probele prelevate către alte laboratoare. Instituția a fost dotată cu un aparat Real TIme PCR care va fi pus în funcțiune în maxim două săptămâni, după amenajarea spațiului și instruirea personalului.

De la ultima raportare, au ieșit din izolare 32 de familii cu 75 de persoane, în timp ce, în același interval, au intrat în izolare la domiciliu 12 de familii cu 20 de persoane. Dintre acestea, două familii cu trei persoane sunt contacti direcți ai persoanelor infectate, iar restul, reprezintă cetățeni cu domiciliul în Cugir, întorși din străinătate. În momentul de față, din totalul izolatilor la domiciliu, 37 persoane sunt în situații vulnerabile, motiv pentru care primesc zilnic porții de hrană.

Mihail David - 2020

Pe parcursul acestei săptămâni, SPAS Cugir a onorant un număr de 6 comenzi venite din partea varstinicilor singuri și vulnerabili pentru achiziționarea de alimente și medicamente.
Începând de luni, asistenții serviciului social vor începe distribuirea a altor 249 de pachete cu produse de igienă către persoanele vulnerabile, adică: beneficiari de ajutor social, alocații de susținere, pensii sociale și persoanele cu indemnizații de handicap.
Cetățenii sunt atenționați să respecte cu multă responsabilitate măsurile de protecție și distanțare fizică, CLSU Cugir atrăgând atenția că încă există pericolului epidemilogic.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...