Rămâi conectat

Actualitate

Două noi autostrăzi ar putea intra curând în linie dreaptă. Propunerea legislativă a fost depusă la Senat

Ziarul Unirea

Publicat

în

O propunere legislativă care prevede construirea a două noi autostrăzi în România, a fost depusă recent la Senat, conform documentului de pe site-ul instituţiei.

Marţi, 22 ianuarie 2019, a fost depusă la Senat o propunere legislativă privind aprobarea obiectivelor de investiţii „Autostrada Unirii Principatelor Române” şi „Autostrada Basarabia”, iniţiată de un senator PMP.

Propunerea legislativă numărul B3/2019, depus la Senat pe 22 ianuarie 2019, prevede două obiective de investiţii pentru construitea autostrăzii Ploieşti-Buzău-Focşani-Bacău-Paşcani-Siret şi a autostrăzii Focşani-Albiţa.

Autostrada Ploieşti-Buzău-Focşani-Bacău-Paşcani-Siret va începe de la Autostrada A3 Bucureşti-Borş în apropierea Municipiului Ploieşti şi se va termina la Vama Siret, Judeţul Suceava de la frontiera de Nord a României cu Ucraina. Aceasta se va numi „Autostrada Unirii Principatelor Române”, conform propunerii legislative.

Autostrada Focşani-Albiţa va avea ca punct de pornire  „Autostrada Unirii Principatelor Române” în apropierea Municipiului Focşani şi se va termina la Vama Albiţa, judeţul Vaslui de la fontiera de Est a României cu Republica Moldova. Aceasta se va numi „Autostrada Basarabia”, conform propunerii legislative.

Pentru ca această propunre să intre în vigoare este necesar să fie adoptată de Parlament, să fie promulgată de şeful statului şi apoi să fie publicată în Monitorul Oficial.

Sursa: zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea