Două cazuri de trichineloză depistate la porci tăiați înaintea Crăciunului, în gospodării din Alba

Inspectorii DSVSA Alba au depistat în perioada premergătoare Crăciunului, până în 6 decembrie, la nivelul județului, două cazuri de trichineloză la porci tăiați în gospodăriile cetățenilor, carnea fiind distrusă înainte de a fi consumată.

Contactat de ziarulunirea.ro și întrebat despre cazurile de trichineloză la porci, directorul DSVSA Alba, Ioan Martin, a declarat că până în prezent au fost două, la animale ce provin din gospodării din Stremț și Câmpeni.

ELIT

Ioan Martin face apel la cetăţeni să se prezinte la medicul veterinar de fiecare dată când sacrifică porci pentru consumul propriu, în vederea prevenirii apariţiei unor cazuri de îmbolnăviri.

Infecția cu trichinela spiralis a fost descoperită după ce oamenii s-au prezentat cu probe la cabinetul veterinar, iar apoi acestea au fost confirmate la laboratorul DSVSA Alba. Porcii au fost confiscați în vederea incinerării.

Directorul DSVSA Alba face apel oamenilor să nu consume carnea până nu este examinată de un medic veterinar.

Pentru evitarea toxiinfecţiilor alimentare şi a infestării cu parazitul Trichinella, autoritățile recomandă consumatorilor să nu cumpere carne de porc, produse sau preparate de la persoane neautorizate, din locuri sau spaţii nesupravegheate sanitar-veterinar.

Examinarea cărnii de porc pentru depistarea trichinelozei este obligatorie, iar cei care vând carne şi preparate neverificate, care pot pune în pericol sănătatea şi viaţa celor care o consumă, vor fi sancţionaţi cu amenzi.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...