Rămâi conectat

Ştirea zilei

Dosar la DNA Alba Iulia după un concurs pentru funcţia de director al unei şcoli din Alba: Acuzaţii de abuz în serviciu și uz de fals

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dosar la DNA Alba Iulia după un concurs pentru funcţia de director al unei şcoli din Alba: Acuzaţii de abuz în serviciu și uz de fals

Modul cum a fost organizat concursul pentru desemnarea directorului la Şcoala Gimnazială „Aron Cotruş” din comuna Cergău, judeţul Alba, a ajuns pe masa procurorilor DNA Alba Iulia.

Candidata C. M. R. a depus o plângere penală prin care acuză reprezentanţi ai Primăriei Cergău de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals în legătură cu desemnarea reprezentantului Consiliului Local în comisia de concurs.

”În data de 17 martie 2022 am participat la proba de interviu din cadrul concursului pentru ocuparea funcţiei de director. Intrând în sala de interviu am luat la cunoştinţă că în componenţa Comisiei de evaluare a probei de interviu se află şi domnul consilier local M. I., viceprimarul comunei. Acesta nu a fost desemnat de Consiliul Local al comunei Cergău, alcătuit din 11 consilieri, nefiind emisă în acest sens o hotărâre de consiliu local.

De asemenea, potrivit Ordinului de Ministru 3026/2022 pot fi nominalizaţi ca membri în comisiile de evaluare doar persoane cu studii superioare. Consilierul local desemnat în mod abuziv de Primăria Cergău nu are studii superioare”, a precizat prof. C. M. R.

Pe site-ul Primăriei Cergău, viceprimarul I. M. apare ca având profesia de asistent veterinar. Profesoara susţine că sunt consilieri locali cu studii superioare care ar fi putut să fie desemnaţi în comisia de concurs.

Viceprimarul a declarat că el a fost desemnat în comisia de concurs de către primarul comunei şi susţine că nu a ştiut că era nevoie de o hotărâre a Consiliului Local.

”Viceprimarul este şi consilier local şi reprezintă consiliul local. Dacă era nevoie de hotărâre trebuia să ne anunţe Inspectoratul Şcolar. Eu i-am dat doamnei profesoare nota 5, apropiată de notele celor de la Inspectoratul Şcolar. Am considerat că nu este pregătită pentru funcţia de director”, a declarat viceprimarul. În aceste condiţii, Claudia Maria Raşcovici nu a obţinut nota care să îi permită ocuparea funcţiei de director. Aceasta a contestat la Inspectoratul Şcolar Alba decizia comisiei de concurs, care urmează să fie analizată de Ministerul Educaţiei.

sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

INCENDIU la o locuință din Blaj: O persoană este posibil să fie surprinsă în interior

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un incendiu a izbucnit duminică dimineața, în jurul orei 9.30, la o locuință din municipiul Blaj. Au intervenit pompierii cu 3 autospeciale.

Citește și: INCENDIU la o cabană de lemn din Valea Lungă: Intervin pompierii din Blaj

Garda de intervenție Blaj intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o EPA pentru localizarea și stingerea unui incendiu în municipiul Blaj, pe strada Simion Barnuțiu.

Din informațiile preliminare este vorba despre în incendiu izbucnit la o locuință. Potrivit ISU Alba este posibil ca o persoană să fie  surprinsă în interior.

Misiunea este în dinamică, revenim cu detalii.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare