Dorin Nistor directorul OIR POSDRU Alba: „Vom elimina toate deficienţele pentru reluarea plăţilor”

Directorul OIRPOSDRU Alba, Dorin Nistor face precizări privind întreruperea plăţilor de către Comisia Europeană pe POSDRU. Acesta asigură că sistarea rambursărilor este o procedură uzuală, pe termen scurt şi o măsură de precauţie a Comisiei Europene, ce se ridică imediat ce statul membru corectează deficienţele

ELIT

    Dorin Nistor subliniază diferenţa majoră care există între întreruperea plăţilor pe POSDRU şi suspendarea programului POSDRU. „Suspendarea presupune blocarea întregului program, situaţie care nici nu s-a luat în considerare acum, cu atât mai mult cu cât în anul 2011 s-a reuşit încasarea de la Comisie a sumelor angajate. În acest moment AM face plăţi către beneficiar de la bugetul de stat iar procedura de selecţie a proiectelor se desfăşoară normal. Pot să spun că împreună cu noi OIR-urile, AMPOSDRU face eforturi ca până la mijlocul lunii martie să se ducă la capăt toate recomandările astfel încât Comisia Europeană să reia rambursările în cadrul acestui program” a explicat Nistor. El a declarat că o atenţie deosebită este acordată termenelor de procesare a cererilor de rambursare astfel încât să nu mai existe întârzieri la plata către beneficiari. „Menţionăm că plata se face de la bugetul de stat care la rândul său recuperează sumele de la CE. În acest sens, prin instrucţiunea 57 din 20.02.2012 se introduce pe site-ul www.feseromnia.ro, domeniul registrului unic al cererilor de rambursare şi a cererilor de prefinanţare prin care se urmăreşte fiecare cerere de la momentul depunerii până la plata ei de către Autoritatea de Management asigurând astfel şi o transparenţă asupra activităţii noastre. Ne propunem ca OIRPOSDR Centru să acorde o importanţă cât mai mare beneficiarilor şi o promovare mai mare a POSDRU, inclusiv cu deplasările în diferite zone, mai ales acolo unde există nevoi de aplicare a programelor noastre. Venim astfel în întâmpinarea potenţialilor beneficiari care pot fi atât instituţii publice precum şi persoane juridice.
Dorim să aducem o atitudine pro-activă şi transparentă, atitudine pe care o consider esenţială în relaţia cu solicitanţii şi beneficiarii proiectelor” a conchis Dorin Nistor. (B.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

Asta vrea primar in Sebes 22 februarie 2012 at 11:10

Din 7 candidati la primaria Sebes,Nistor Dorin v-a ocula locul 9. Asta da clasare a celui ce a stopat evaziunea lui Razvan Ungureanu si Boc-trop.

ppp 22 februarie 2012 at 11:13

Sper sa ajungeti toti care v-ati ocupat de analiza/aprobarea de proiecte si finantarea acestora din fonnduri europene POSDRU dupa gratii ca acolo va este locul ! Oamenilor simplii care au avut ceva in cap si care cu buna credinta au venit cu proiecte adevarate le-ati respins si mai apoi le-ati mai si furat ideile de pe urma carora v-ati imbogatit. Sper ca cei de la comisia UE POSDRU sa va ceara rambursarea INTEGRALA a fondurilor pe care le-ati ciordit ! Nici nu stiu cum mai ai tupeul sa te mai arati in public si sa dai declaratii pe aceasta tema ! Sper ca ANI sa iti ia tie si colaboratorilor la purecat „averea” dobandita in ultima perioada.

Aurelian 22 februarie 2012 at 11:20

I-a mai duceti-va ma, daca ramanea pe post „fiul profesorului nebun din Vinerea”, era mai bine? Toti PeNaLi sunteti o apa si-un pamant, buni de Galda de Jos, aruncati cu noroi in toata lumea, si apoi cereti comentarii decente din partea celorlanti!

ciciu 22 februarie 2012 at 11:35

Faceti (ziarul unirea) un sondaj intre Sarbu si Nistor si o sa va convingeti singuri pe cine ar dori sebesenii la Primaria Sebesului
Cert si sigur va dau eu raspunsul : pe oricine altcineva numai pe Sarbu NU

danciu 22 februarie 2012 at 14:02

garda a fost coordonata de patroni,tot asa va fi administrat si sebesul ,de niki, elis….iar chestia cu platile ,o diversiune,doar e pupila lui bianu.

Comentariile sunt oprite