Rămâi conectat

Ştirea zilei

Doi tineri au pus Alba pe harta dansului sportiv național și internațional: ”Am ajuns aici prin forțe proprii, prin multă muncă și pasiune”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ionuț și Bianca Ionescu, doi tineri stabiliți în urmă cu mulți ani de zile la Alba Iulia, au reușit o performanță pe care nici un alt cuplu de dansatori din județ nu a mai atins-o până acum: de patru ani la rând sunt campioni naționali ai României la dans sportiv, la diferite clase. Rezultatele lor sunt cu atât mai meritorii cu cât au reușit să ajungă în vârf singuri, fără coregraf, sponsori sau sprijinul autorităților, însă cu multă muncă, seriozitate și determinare.

Cei doi sportivi se pregătesc pentru ca la anul să se apropie cât mai mult de cucerirea unui titlu internațional, în paralel cu activitatea de antrenoriat de la clubul lor, ”Dance for Life”. Întâi un cuplu pe scenă, Bianca și Ionuț au devenit un cuplu și în viață, în această vară oficializându-și relația. 2017 este și anul în care Bianca și Ionuț au obținut al patrulea titlu consecutiv de campioni naționali, titlu care nu face decât să le confirme valoarea și să le încununeze sutele de ore de pregătire fizică petrecute în sală.

Ca pereche de dans, au la activ zeci de concursuri naționale și internaționale unde, de asemenea, au obținut rezultate remarcabile. ”Eu am 24 de ani și sunt din Baia Mare. Am început dansul sportiv la 14 ani, o vârstă destul de târzie pentru dans și inițial am fost puțin forțată de mama mea, care m-a trimis să încerc și această ramură, după ce înainte cochetasem puțin cu gimnastica și cu dansul modern. Competițiile au venit un an mai târziu, am avut diferiți parteneri de dans. Cu Ionuț mă știam din concursuri, iar el m-a contactat după ce eu începusem facultatea și dansam în cadrul unui teatru de revistă din Baia Mare. După ce am absolvit Facultatea de Literatură Comparată și Norvegiană din Cluj-Napoca, m-am mutat definitiv la Alba Iulia”, a povestit Bianca.

”Eu am 26 de ani și am început să dansez la 9 sau 10 ani aici, în Alba Iulia, sub îndrumarea doamnei Sibile Hutteman, administratorul așezământului familial Casa Speranței din Alba Iulia, așezământ unde eu am stat până la 18 ani. La un moment dat am fost nevoit să fac o pauză competițională de circa 6 ani, perioadă în care am dansat mai mult de hobby. Din vara anului 2013 am început să dansez împreună cu Bianca și să formăm un cuplu pe scenă. Am absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității «1 Decembrie 1918»”, a povestit la rândul său Ionuț.

Rezultatele deosebite au apărut imediat după ce Bianca și Ionuț au început să formeze un cuplu artistic. Iar ele continuă să sosească. Primul titlu foarte important obținut a fost cel de campioni naționali la Clasa C, categoria 19-35 de ani, în 2014. ”Așa a început ascensiunea noastră și de atunci până în prezent am reușit să cucerim toate titlurile de campioni naționali, dar la clase diferite. Avem două titluri la Clasa C în 2014 și 2015, un titlu la Clasa B în 2016 și în 2017 am cucerit titlul la Clasa A. Tot anul acesta am reușit o performanță deosebită, și anume calificarea într-o semifinală World Dance Sport Federation, adică ne-am clasat între primele 12 perechi la Dance All Stars”, au spus cei doi tineri dansatori.

Însă toate acestea cer multe ore de muncă și sacrificii: ”Ne antrenăm în fiecare zi, începând de la 10.00 dimineața. Timp de două ore facem pregătire fizică cu preparatorul Lucian S. Nicolescu, după care mergem în sala de dans și repetăm în jur de 4 ore mișcări, coreografie. Momentan nu ne permitem un coregraf propriu, astfel că ne facem singuri coregrafia pe baza înregistrărilor pe care le vizionăm. Din acest motiv ascensiunea noastră nu este atât de rapidă cum ne-am dori”.

Cei doi conduc în prezent Clubul Sportiv ”Dance for Life” din Alba Iulia, afiliat Federației Naționale de Dans Sportiv, unde copii începând cu vârsta de 3 ani și jumătate, dar și adulți, sunt îndrumați de Bianca și Ionuț în lumea dansului. Activitatea de la club reprezintă o pasiune, dar le asigură celor doi și o susținere financiară importantă care le permite să se deplaseze la competiții în țară și străinătate. De altfel, pe viitor, după încheierea carierei sportive, cei doi vor să activeze în domeniul antrenoriatului și arbitrajului de dans sportiv.

Însă, până atunci, au planuri mari: în 2018 își propun să meargă la campionatul internațional de dans sportiv din Germania, unde să obțină un loc cât mai bun. ”Succesul nostru constă în pasiunea imensă cu care dansăm și multă, foarte multă muncă. Suntem o pereche care muncește enorm și pune mult drag în ceea ce face, iar asta se vede pe scenă”, au concluzionat tinerii campioni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea