Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Doi bărbați din Poșaga, reținuți pentru comiterea a 15 furturi din cabane. Prejudiciul depășește 50.000 de lei

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Doi tineri din comuna Poşaga, autorii a 15 furturi,  au fost reţinuţi de poliţişti. Complicele lor, un bărbat de 60 de ani, a fost de asemenea reţinut pentru audieri.

Potrivit IPJ Alba, poliţiştii Secţiei 11 Poliție Rurală împreună cu cei ai Posturilor de Poliție Poșaga, Sălciua și Ocoliș au reușit să documenteze activitatea infracțională a învinuiților Ţ.P.C., din comuna Poșaga și Î.V.N., din comuna Ocoliş, doi tineri de 21 de ani, ambii cercetați pentru comiterea unui număr de 15 infracțiuni de furt calificat, fapte prevăzute și pedepsite  de art. 208, alin. 1 Cod Penal precum şi a lui B.C., de 60 de ani, din comuna Poşaga, cercetat pentru comiterea infracțiunii de tăinuire, faptă prevăzută și pedepsită  de art. 221, alin. 1 Cod Penal.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că în perioada decembrie 2012 – februarie 2013, Ţ.P.C. împreună cu Î.V.N., au pătruns prin efracţie în mai multe cabane situate pe raza comunei Poşaga iar din interior au sustras bunuri de uz casnic, generatoare, motoare electrice, etc, pe care le-au transportat la domiciliile lor cu ajutorul unei autoutilitare condusă de B.C.

Poliţiştii au stabilit de asemenea, că în aceeaşi perioadă de timp, cei doi învinuiţi au sustras acumulatori auto şi cantităţi importante de combustibil, din rezervoarele unor camioane parcate pe raza comunei Poşaga pe care, de asemenea, le-au transportat la domiciliile lor cu autoutilitară condusă de B.C.

Prejudiciul total cauzat prin faptele învinuiţilor este în valoare de 53.630 lei.  În data de 06.03.2013, la domiciliile celor trei învinuiți au fost efectuate

percheziții ocazie cu care au fost găsite cca. 30 % din bunurile provenite din furturi, restul fiind recuperate de poliţişti de la persoanele cărora le-au fost vândute, astfel că, în cele din urmă, prejudiciul a fost recuperat integral.

În cursul zilei de ieri, 12.03.2013, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore a celor 3 învinuiţi, urmând ca azi, 13.03.2013, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, cu propunere de arestare preventivă. Cercetările sunt continuate.”

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea