Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

DOCUMENT: Declarația pe propria răspundere pentru tranzitarea Austriei. Români, testați și plasați în carantină dacă testele sunt pozitive

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Austria emite avertismente de călătorie pentru România, Republica Moldova și Bulgaria datorită agravării situației pandemiei COVID-19 în aceste țări, anunță Guvernul de la Viena. Românii, moldovenii și bulgarii care ajung în Austria, sunt testați și plasați în carantină pe o perioadă de 14 zile, în cazul în care testele sunt pozitive.

Anunțul a fost făcut într-o conferinţă de presă de cancelarul Sebastian Kurz şi de ministrul de Externe Alexander Schallenberg. Vor exista controale mai stricte la frontiera din est. Vor fi verificaţi mai atent cei care sosesc din Balcani. În același timp, numărul poliţiştilor de frontieră a fost dublat.

Începând cu data de 9 iulie, ora 0.00, toți cetățenii care călătoresc din România cu destinație finală Austria vor putea intra în Austria doar dacă prezintă un certificat (în limba engleză sau germană) de test negativ pentru infecția cu COVID-19 (PCR, RT), efectuat în ultimele 4 zile, anterior intrării în Austria.

În absența acestui certificat, cetățenii care călătoresc din România cu destinație finală Austria vor trebui să intre în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile. În cazul în care nu este respectată măsura autoizolării, amenda poate ajunge până la 1.450 de euro. De asemenea, MAE a informat că va exista posibilitatea ca această categorie de cetățeni să fie testați la intrarea în Austria, în cazul unui test negativ nefiind necesară măsura autoizolării.

Pentru a tranzita Austria, trebuie completată o declarație pe proprie răspundere disponibilă  AICI

Mesajul transmis de Grupul de Comunicare Strategică:

”În contextul creșterii susținute a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția asupra necesității respectării cu strictețe a măsurilor de protecție sanitară: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor.

Rata de conformare față de măsurile de protecție sanitară reprezintă elementul central în gestionarea eficientă a crizei sanitare și în limitarea răspândirii virusului.

Încurajăm la conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, la îndemnarea în mod respectuos a terțelor persoane să respecte măsurile de protecție, precum și la semnalarea către autorități a cazurilor în care acestea sunt încălcate.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO: Elevii Școlii de Folk de la Palatul Copiilor, din Alba Iulia, rezultate excelente la concursul „Sunetul Muzicii” din Sibiu: Ce locuri au obținut

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Elevii Școlii de Folk de la Palatul Copiilor, din Alba Iulia, rezultate excelente la concursul „Sunetul Muzicii” din Sibiu: Ce locuri au obținut La Sibiu, în data de 17 mai, a avut loc concursul „Sunetul Muzicii”, la care elevii Școlii de Folk de la Palatul Copiilor din Alba Iulia au reușit să obțină rezultate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea