Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Doar 43 la sută dintre ciobani au depus cereri de subvenţie pentru oi şi capre

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Având în vedere că numai 43% dintre crescătorii de oi şi capre au depus cereri pentru acordarea primei pe cap de animal pentru ovine şi caprine, conducerea APIA Alba face apel la fermieri să se prezinte la Centrul Judeţean APIA din incinta Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Alba, conform planificării, a declarat Felicia Hondola, directorul APIA Alba.
Prima pe cap de animal se acordă producătorilor agricoli o singură dată pe an pentru femelele ovine şi/sau femele caprine, care îndeplinesc următoarele condiţii: efectivul din exploataţie să fie de minimum 50 de capete femele ovine sau 25 capete femele caprine, care au îndeplinit vârsta de minimum 1 an până la data de 31 martie 2012; animalele pentru care se solicită prima să fie înscrise în Registrul naţional al exploataţiilor la data solicitării primei. De asemenea, efectivul de animale pentru care se solicită prima trebuie să fie menţinut în exploataţie la adresa menţionată în cerere pe perioada de retenţie, până la data de 20 august 2012, în scopul efectuării eventualelor controale.
Fermierii au fost invitaţi la APIA Alba, între orele 8.00 – 14.00, după cum urmează: 2 mai: Galda, Gârbova, Hopârta, Şpring, Stremţ, 3 mai: Ighiu, Şona, 4 mai: Jidvei, Lopadea Nouă, Mirăslău, Ponor, Râmeţ, Şugag, 7 mai: Meteş, 8 mai: Mihalţ, Ocna Mureş, Vinţu de Jos, 9 mai: Întregalde, Noşlac, Livezile, Pianu, Unirea, 10 mai: Săsciori, 11 mai: Zlatna. Ultima zi de depunere a cererilor este 18 mai, dată până la care vor mai fi preluate doar cereri din partea celor care din motive obiective nu s-au putut prezenta la APIA la data planificării. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea