Actualitate
Doar 1 din 25 de români a dezvoltat anticorpi la COVID-19. Nelu Tătaru: „Ca să putem limita efectele pandemiei ar trebui să avem 50-60% din populaţie care să fi trecut prin boală”
Direcțiile de Sănătate Publică, împreună cu Institutul Național de Sănătate Publică, în urma datelor analizate, au arătat că aproximativ 4% din populația țării are imunitate la COVID-19. Analizele a aproximativ 8000 de români au fost analizare de cele două instituții.
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, pentru sursa citată, că media europeană la imunizarea COVID-19 este de 5-6%, iar noi avem o imunizare mică în acest moment ca procent. Practic, doar unul din 25 de români a dezvoltat anticorpi la COVID-19.
„Ca să putem limita efectele pandemiei ar trebui să avem 50-60% din populaţie care să fi trecut prin boală”, mai spune ministrul Sănătăţii.
În prima etapă, au fost analizate serurile provenite de la 4.000 de persoane, iar în cea de-a doua etapă a studiului național, au fost recoltate probe de la aproape 13.000 de persoane.
Nelu Tătatu a precizat că Ministerul Sănătății are nevoie de aproximativ 178 de milioane de euro numai pentru testări în următoarele 5 luni, iar banii ar putea fi obţinuţi de la Comisia Europeană.
În acest moment, România efectuează peste 20.000 de teste zilnic pentru COVID-19.
Sursa: libertatea.ro

Actualitate
FOTO| Posibilă MEGA investiție la Câmpeni: Un producător de încălțăminte ar putea crea 200 de locuri de muncă în Țara Moților, spune senatorul Matieș
Posibilă MEGA investiție la Câmpeni: Un producător de încălțăminte ar putea crea 200 de locuri de muncă în Țara Moților, spune senatorul Matieș
Cetățenii orașului Câmpeni și din zona Țării Moților s-ar putea bucura în curând de o nouă investiție din partea unei companii producătoare de încălțăminte, care ar putea duce la crearea a peste 200 de noi locuri de muncă.
Senatorul PSD de Alba, Călin Matieș, a transmis câteva idei despre posibila investiție a producătorului pentru marile branduri internaționale, într-un mesaj postat în mediul online.
„Sunt trup și suflet nu doar pentru eroii Munților Apuseni, ci și pentru oamenii din această zonă a județului nostru! În ultimele săptămâni am căutat soluții pentru una dintre cele mai stringente probleme ale lor – lipsa locurilor de muncă.
La Câmpeni ar putea fi create pana la 200 de noi locuri de muncă. După discuțiile purtate la Alba Iulia, astăzi am avut o întâlnire de lucru, în Capitala Țării Moților, cu domnul Alcide Giacometti directorul companiei producătoare de încălțăminte Rekord.
Au mai participat colegii noștri din PSD: deputat Radu Tuhut ,consilier județean Marcela Dărămuș, președinte interimar Câmpeni Călin Bodea, consilieri senatoriali Angela Muntean și Iulian Bunea, consilieri locali Câmpeni – Costache Ștefan, Mihon Nicolae, Augustin Raiu, Șenilă Dan și Grigorescu Câra Gabriel.
Sper din suflet că proiectul nostru se va concretiza. Voi rămâne alături de moții noștri bravi și gospodari!”, a fost mesajul transmis de senatorul Matieș.
Unitatea de producţie a Rekord din Alba realizează încălţăminte pentru Salomon, Garmont, Mammut, Dolomite sau Viking, conform celor mai recente date ale Ziarului Financiar.
Actualitate
Tichete sociale 2022: Ce se întâmplă dacă anumiţi beneficiari nu îşi vor primi la timp cardurile pe care vor fi viraţi banii
Tichete sociale 2022: Ce se întâmplă dacă anumiţi beneficiari nu îşi vor primi la timp cardurile pe care vor fi viraţi banii
Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marius Budăi a explicat în cursul acestei săptămâni ce se întâmplă dacă anumiţi beneficiari nu îşi vor primi la timp cardurile pe care vor fi viraţi banii.
„Toate persoanele beneficiare vor primi acest sprijin materia până la 31 decembrie 2022, în lunile iunie, august, octombrie şi decembrie. (…) Vor fi tichete sociale pe suport electronic pentru perioada 1 iunie – 31 decembrie 2022 şi vor fi distribuite, tipărite şi distribuite cetăţenilor. Pe măsură ce aceşti cetăţeni vor primi aceste carduri vor fi şi alimentate cu câte 250 de lei în lunile menţionate.
Este o situaţie pe care o estimăm să se întindă pe toată luna iunie (n.r. – distribuirea cardurilor) şi vreau să fac o precizare ca să se înţeleagă foarte card. E vorba de un număr foarte mare de carduri care trebuie confecţionate, tipărite, inscripţionate şi distribuite şi în situaţia ipotetică pe care nu o dorim – dar luăm în calcul aşa cum e normal să facem – să spunem că o persoană nu primeşte până la 30 iunie un card şi îl primeşte pe 1 iulie. Asta nu înseamnă că suma aferentă luna iunie va fi pierdută de către acea persoană ci este bugetată şi va fi virată pe card fără niciun fel de problemă”, a explicat, luni seara, la România TV, ministrul Marius Budăi.
În ședința de Guvern de astăzi a fost aprobată Ordonanța de urgență care reglementează acordarea de tichete sociale pe suport electronic, cu valoare nominală de 250 lei, pentru persoane aflate în situații de deprivare materială și/sau risc de sărăcie extremă.
Actul normativ are drept scop instituirea unor măsuri temporare, în perioada 1 iunie – 31 decembrie 2022, pentru sprijinul material al unor categorii de populație vulnerabile.
Sprijinul material, acordat o dată la două luni, va compensa o parte din categoriile de cheltuieli cu hrana pentru asigurarea traiului zilnic, prin acordarea unor tichetele sociale pe suport electronic, pentru achiziționarea de produse alimentare de bază și/sau pentru asigurarea de mese calde.
Estimările oficiale ale Guvernului prevăd un număr de 3,1 milioane de potențiali beneficiari, din următoarele categorii:
a) pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei – cu un număr estimat de peste 2,3 milioane;
b) persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei – cu un număr estimat de peste 400.000 de persoane;
c) familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
d) familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
e) familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare.
f) persoanelor fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.
Sursa: dcbusiness.ro
Actualitate
FOTO VIDEO| Sărbătoare în curtea Liceului Tehnologic „Alexandru Domșa”: Elevii clasei a XII-a au avut parte de ceremonia de sfârșit de an școlar
Sărbătoare în curtea Liceului Tehnologic „Alexandru Domșa”: Elevii clasei a XII-a au avut parte de ceremonia de sfârșit de an școlar
A fost mare sărbătoare astăzi, 26 mai 2022, în curtea Liceului Tehnologic „Alexandru Domșa” din Alba Iulia. Absolvenții clasei a XII-a s-au bucurat de ceremonia de final de an, în compania profesorilor și a părinților.
Îmbrăcați festiv, aceștia au ascultat versurile „Gaudeamus Igitur”, urmate de discursul adresat acestora, de către conducerea școlii.
În câteva săptămâni, pe 10 iunie, se încheie cursurile pentru majoritatea elevilor și copiilor din sistemul educațional din România, potrivit calendarului oficial al anului școlar 2021-2022.
Pentru un număr semnificativ de elevi, cei din ani terminali, cei din învățământul profesional și din școlile postliceale și de maiștri – cursurile se vor termina fie mai devreme, fie cu câteva săptămâni mai târziu. Cei care studiază pentru calificarea “asistent medical generalist” sunt ultimii care pleacă în vacanță, peste aproape trei luni.
Concret, cei mai mulți elevi vor merge la școală până pe 10 iunie. Este vorba despre copiii de grădiniță, elevii din învățământul primar, toți elevii din clasele V-VII, toți elevii din clasele IX-XI de la liceu.
Există însă excepții semnificative. Astfel:
- Elevii din clasa a XII-a/a XIII-a încheie cursurile pe 27 mai – Probele de Bacalaureat 2022 au loc în perioada 6-23 iunie
- Elevii din clasa a VIII-a încheie cursurile pe 3 iunie – Evaluarea Națională 2022 are loc pe 14-17 iunie
- Pentru grupele de grădiniță și celelalte clase (școala primară, clasele a V-a – a VII-a și a IX-a – a XI-a), cursurile se încheie pe 10 iunie.
-
Ştirea zileiacum 3 ore
UPDATE FOTO| Alertă în Alba: Femeie de 58 de ani din Ciuruleasa, dată DISPĂRUTĂ: A fost găsită în timp ce se deplasa pe DN 74
-
Ştirea zileiacum 21 de ore
La vară vom putea face baie la Complexul Balnear de la Ocna Mureș. Silviu Vințeler: „Dacă vreți să îmbinați tratamentul cu distracția aici puteți face asta”
-
Actualitateacum 22 de ore
A murit Sylvia Hoișie, inventatoarea Polidinului: La vârsta de 13 ani a fost deportată în Transnistria
-
Ştirea Taacum 23 de ore
FOTO ȘTIREA TA| „ATENȚIE, zonă frecventată de urși”: Noul semn instalat pe pista de biciclete de pe dealul Mamut din Alba Iulia
-
Ştirea zileiacum 10 ore
L-AȚI VĂZUT? Alertă în România: Polițiștii caută un bărbat suspectat că şi-a ucis iubita şi a abandonat-o pe un câmp
-
Ştirea zileiacum 4 ore
FOTO VIDEO| „CADOUL” primit de un diriginte din Alba, din partea elevilor săi, cu ocazia încheierii clasei a XII-a: „Avea nevoie de un tuning”
-
Ştirea Taacum 22 de ore
FOTO ȘTIREA TA| Intervenție „de urgență” la fântâna din Piața Cetății din Alba Iulia: ISU și Salvamont au ajutat la scoaterea mizeriei și sticlelor aruncate în ea
-
Curier Județeanacum 8 ore
FOTO| Imagini inedite în Apuseni: Un RÂS, surprins tolănit la soare în zona Dealul Piciorului
-
Curier Județeanacum 10 ore
FOTO| Șofer din Alba, judecat pentru ucidere din culpă: A provocat un accident soldat cu decesul fiului său. Ce a hotărât Judecătoria Aiud
-
Actualitateacum 9 ore
Pensiile de stat și salariu minim vor crește substanțial în Rusia de la 1 iunie 2022. Anunțul președintelui Vladimir Putin
-
Actualitateacum 21 de ore
Ungaria taxează companiile cu profituri mari: Încasările merg către armată şi plata energiei
-
Actualitateacum 12 ore
Amânarea ratelor la bănci, în actualul context economic: Cine poate amâna plata. Anunțul ministrului de Finanțe, Adrian Câciu