Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Doar 1 din 25 de români a dezvoltat anticorpi la COVID-19. Nelu Tătaru: „Ca să putem limita efectele pandemiei ar trebui să avem 50-60% din populaţie care să fi trecut prin boală”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Direcțiile de Sănătate Publică, împreună cu Institutul Național de Sănătate Publică, în urma datelor analizate, au arătat că aproximativ 4% din populația țării are imunitate la COVID-19. Analizele a aproximativ 8000 de români au fost analizare de cele două instituții.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, pentru sursa citată, că media europeană la imunizarea COVID-19 este de 5-6%, iar noi avem o imunizare mică în acest moment ca procent. Practic, doar unul din 25 de români a dezvoltat anticorpi la COVID-19.

„Ca să putem limita efectele pandemiei ar trebui să avem 50-60% din populaţie care să fi trecut prin boală”, mai spune ministrul Sănătăţii.

În prima etapă, au fost analizate serurile provenite de la 4.000 de persoane, iar în cea de-a doua etapă a studiului național, au fost recoltate probe de la aproape 13.000 de persoane.

Nelu Tătatu a precizat că Ministerul Sănătății are nevoie de aproximativ 178 de milioane de euro numai pentru testări în următoarele 5 luni, iar banii ar putea fi obţinuţi de la Comisia Europeană.

În acest moment, România efectuează peste 20.000 de teste zilnic pentru COVID-19.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea