Rămâi conectat

Ştirea zilei

DNA Alba Iulia: Bărbatul care a încercat să mituiască un echipaj de poliție pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu, trimis în judecată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bărbatul care a încercat să mituiască un echipaj de poliție pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu și care este cercetat într-un dosar privind furtul a 100.000 de euro dintr-o locuinţă din Arad, a fost trimis în judecată de DNA.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui inculpat, persoană fizică, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

La data de 09 mai 2021, inculpatul față de care se desfășurau cercetări într-un dosar penal de furt (privind sustragerea unei sume de 100.000 euro dintr-o locuință de pe raza municipiului Arad) a fost depistat și oprit în trafic de către un echipaj de poliție în cadrul Biroului Poliției Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea – Deva.

În acest context, inculpatul ar fi oferit agenților de poliție suma de 8.900 euro (din cei 12.000 euro promiși inițial) pentru a-l lăsa să plece și pentru a nu efectua nici o verificare cu privire la depistarea acestuia.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra sumei de 8.900 euro ridicată de la inculpat, în vederea confiscării acesteia.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Alba cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, precizează DNA.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Alegeri locale 2024: BEC a ANULAT (desființat), ca NELEGALE constituirea birourilor electorale din județul Alba!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Alegeri locale 2024: BEC a ANULAT (desființat), ca NELEGALE constituirea birourilor electorale din județul Alba! Biroul Electoral Central a deființat astăzi, prin hotărârea nr. 34, constituirea Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 1 Alba și a birourilor de circumscripție municipale, orășenești și comunale din Județul Alba. Practic întreaga procedură de constituire a birourilor electoarele din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea