Rămâi conectat

Ştirea zilei

Disponibilizări la DPL Alba – consilierii județeni au aprobat desființarea a 15 posturi din organigrama societății

Bogdan Presecan

Publicat

în

La începutul anului 2013 începeau să iasă la iveală problemele financiare cu care se confruntă societatea Consiliului Județean Alba, SC Drumuri şi Poduri Locale (DPL) Alba.  Un an și jumătate mai târziu, compania se află în fața celei de a doua serii de disponibilizări, care în următoarea perioadă va afecta în jur de 10 salariați.

După ce anul trecut consilierii județeni se arătau îngrijorați de faptul că societatea locală de drumuri și poduri înregistrează o scădere semnificativă a veniturilor, luând astfel decizia de a aloca din bugetul public al județului un sprijin financiar în valoare de 200.000 de lei pentru ca DPL Alba să-și poată plăti ratele de leasing la un împrumut bancar cu care a achiziționat în anul 2010 utilaje și mijloace de transport, a urmat, în luna mai 2013, disponibilizarea și pensionarea a 20 de anagajați ai companiei.

Planul de restructurare început în urmă cu un an nu a fost se pare suficient pentru optimizarea activității și reducerea cheltuielilor la societatea al cărui acționar unic este Consiliul Județean Alba.

În aceste condiții, săptămâna trecută, consilierii județeni au aprobat în unanimitate un proiect de hotărâre privind aprobarea modificării structurii organizatorice a S.C. „Drumuri şi Poduri Locale Alba” S.A.

Este vorba despre desființrea a 15 posturi din structura organizatorică a societății, de la un număr de 160 posturi la 145 posturi, în baza unei solicitări din partea Adunării Generale a Acţionarilor S.C. „Drumuri şi Poduri Locale Alba” S.A.

Trebuie menționat însă faptul că din cele 15 posturi desființate, doar în jur de 10 sunt ocupate în prezent, același număr de salariați fiind vizat de disponibilizări.

Potrivit raportului de specialitate atașat proiectulu de hotărâre adoptat de CJ Alba, “prin noua propunere de structura organizatorica se urmăreşte:

– eliminarea unor posturi de conducere, a unor posturi ce nu mai corcspund nevoilor societatii precum si prin infiinţarea unor posturi care conducă la creşterea calitatii serviciilor oferite.

– dezvoltarea unui sistem de control managerial;

eliminarea dublei subordonări;

– crearea unui compartiment care sa se ocupe cu elaborarea dc oferte si cu contractarea dc lucrări

– separarea activităţii de execuţie lucrări faţă de activitatea de mentenanţă şi prestări servicii;

– imbunătăţirea funcţionării controlului financiar de gestiune şi a controlului financiar preventiv”

Structura organizatorică a societăţii va avea astfel 145 posturi, din care: 18 posturi pentru structura de conducere şi tehnico-administrativă şi 127 de posturi pentru structura dc producţie.

foto: stație DPL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea