Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Directorul Terapia Cluj avertizează asupra crizei medicamentelor din România: ”Problema s-a mutat, de la profesori și salarii, la sistemul de sănătate”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Directorul Terapia Cluj avertizează asupra crizei medicamentelor din România: ”Problema s-a mutat, de la profesori și salarii, la sistemul de sănătate”

Directorul Terapia Cluj, Dragoș Damian, a atras atenția cu privire la gravele întârzieri la plățile pentru medicamente în țara noastră. El susține că industria farmaceutică susține în prezent sistemul de sănătate cu aproximativ 10 miliarde de lei lunar, dar încasează banii pentru medicamentele vândute la termene de până la 270 de zile. Această situație a generat o adevărată criză a medicamentelor.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Într-o emisiune la postul B1 TV, Dragoș Damian a subliniat că aceste întârzieri la plăți nu s-au mai înregistrat în ultimii ani, dar acum, din cauza deficitului general din România, problema s-a mutat în sectorul sănătății și la decontarea medicamentelor. „Această situație de întârziere a plăților nu s-a mai semnalat în ultimii ani. În ultimii ani s-au dat bani fără număr în sănătate, în momentul în care cineva avea un deficit de bani, banii apăreau de undeva. Acum din cauza deficitului general cu care se confruntă România se pare că problema s-a mutat, de la profesori și salarii, la sistemul de sănătate și la decontarea medicamentelor.

Piața medicamentelor a crescut în special prin introducerea unor medicamente foarte scumpe de altfel necesare în sistemul sanitar în sistemul de compensare, dar în multe cazuri fără să existe finanțare pentru aceste medicamente, fără să existe surse de finanțare sau s-a mizat foarte mult pe creditele de angajament, care sunt bani de mâine dar nu de astăzi. S-a ajuns în situația în care producătorii de medicamente încasează banii la 210-240 de zile, nu știm cum se va rezolva acest deficit de finanțare, dar privim cu îngrijorare această situație”, a concluzionat Damian.

Criza medicamentelor devine o problemă majoră în România, cu potențiale consecințe asupra spitalelor, farmaciilor și distribuitorilor din sistemul de sănătate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Taxa pe LUX s-a amânat până pe 30 septembrie: De ce nu s-a putut implementa măsura

Bogdan Ilea

Publicat

în

Taxa pe LUX s-a amânat până pe 30 septembrie: De ce nu s-a putut implementa măsura Taxa pe lux nu se va implementa până în toamnă. Statul a realizat că nu știe ce clădiri sau mașini vor fi impozitate sau cum se va calcula valorea impozabilă.  Executivul nici măcar nu a calculat impactul bugetar al […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea