Rămâi conectat

Actualitate

Directorii şcolilor şi grădiniţelor, implicaţi în procesul de vaccinare. Lecții pentru copii despre importanţa vaccinării

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Directorii școlilor și grădinițelor riscă amenzi de până la 2.500 de lei dacă nu fac public procentul copiilor nevaccinaţi. Profesorii trebuie şi ei să le explice copiilor la orele de biologie, cultură civică şi dirigenţie importanţa vaccinării.

Devin obligatorii la înscrierea în colectivitate vaccinurile care îi protejează pe copii împotriva a 8 boli. Şase dintre ele se transmit foarte uşor: rujeolă, rubeolă, oreion, difterie, tuse convulsivă şi poliomielită. Este suficient ca un singur elev să se îmbolnăvească. El va transmite boala tuturor colegilor.

Părinţii vor trebui să aducă adeverinţe legate de vaccinarea copiilor atunci când micuții vor fi înscrişi la o grădiniţă sau la o şcoală. Directorii sunt obligaţi să ceară astfel de documente. Cine nu este vaccinat trebuie să vină cu un calendar de recuperare a imunizărilor sau să prezinte documente medicale dacă există contraindicaţii.

Toate şcolile vor urma să prezinte public numărul şi situaţia copiilor vaccinaţi.

Părinţii copiilor care au fost diagnosticaţi cu afecţiuni ce nu permit imunizarea văd cu ochi buni această măsură.

Potrivit legii, părinţii au la dispoziţie un an de când îşi duc copiii în colectivitate să îi imunizeze. Micuţii ai căror părinţi refuză vaccinarea sau consilierea nu vor mai putea studia în şcoli de stat, subliniază ministrul Sănătăţii.

În 11 state europene vaccinarea este obligatorie, iar admiterea într-o instituţie de învăţământ se face pe baza dovezii de vaccinare conform schemei naţionale.

sursa: stiri.tvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea