Rămâi conectat

Actualitate

Directorii şcolilor şi grădiniţelor, implicaţi în procesul de vaccinare. Lecții pentru copii despre importanţa vaccinării

Ziarul Unirea

Publicat

în

Directorii școlilor și grădinițelor riscă amenzi de până la 2.500 de lei dacă nu fac public procentul copiilor nevaccinaţi. Profesorii trebuie şi ei să le explice copiilor la orele de biologie, cultură civică şi dirigenţie importanţa vaccinării.

Devin obligatorii la înscrierea în colectivitate vaccinurile care îi protejează pe copii împotriva a 8 boli. Şase dintre ele se transmit foarte uşor: rujeolă, rubeolă, oreion, difterie, tuse convulsivă şi poliomielită. Este suficient ca un singur elev să se îmbolnăvească. El va transmite boala tuturor colegilor.

Părinţii vor trebui să aducă adeverinţe legate de vaccinarea copiilor atunci când micuții vor fi înscrişi la o grădiniţă sau la o şcoală. Directorii sunt obligaţi să ceară astfel de documente. Cine nu este vaccinat trebuie să vină cu un calendar de recuperare a imunizărilor sau să prezinte documente medicale dacă există contraindicaţii.

Elit - Gustul Desăvârșit

Toate şcolile vor urma să prezinte public numărul şi situaţia copiilor vaccinaţi.

Părinţii copiilor care au fost diagnosticaţi cu afecţiuni ce nu permit imunizarea văd cu ochi buni această măsură.

Potrivit legii, părinţii au la dispoziţie un an de când îşi duc copiii în colectivitate să îi imunizeze. Micuţii ai căror părinţi refuză vaccinarea sau consilierea nu vor mai putea studia în şcoli de stat, subliniază ministrul Sănătăţii.

În 11 state europene vaccinarea este obligatorie, iar admiterea într-o instituţie de învăţământ se face pe baza dovezii de vaccinare conform schemei naţionale.

sursa: stiri.tvr.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Surpriză după primele rezultate definitive la Recensământul 2022: ţara care are în România cea mai puternică diaspora

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Surpriză după primele rezultate definitive la Recensământ: ţara care are în România cea mai puternică diaspora

Mai suntem doar puţin peste 19 milioane în ţara asta. România a pierdut un milion 100 de mii de oameni în 10 ani. Cei care au rămas sunt în proporţii aproape egale, femei şi bărbaţi, cu un uşor plus în dreptul domnilor. Ei sunt mai tineri, însă, în medie, cu aproape trei ani decât doamnele. Să nu te miri când vezi pe străzi mai mult oameni în vârstă. Raportul este 121 de persoane de peste 65 de ani la 100 de români sub 15 ani. Aşa că un angajat munceşte pentru pensiile şi asigurările sociale a doi pensionari sau copii.

Iar din urmă vine o generaţie cu discrepanţe foarte mari între zone. Cei mai mulţi copii mici sunt în Bucureşti, Iaşi şi Cluj, iar cei mai puţini, în Tulcea, Mehedinţi şi Covasna. Unii sunt crescuţi de un singur părinte. Cei mai mulţi divorţaţi sunt la Bucureşti – aproape câtă populaţie are Constanţa. În afara capitalei, cele mai multe despărţiri sunt în Timiş, dar cei mai familişti români trăiesc în Sălaj.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ajungem la străinii din România. Puţini peste 50.000 au fost înregistraţi la recensământ. Cei mai mulţi au cetăţenia Republicii Moldova, iar pe locul doi sunt italienii. În afară de Bucureşti şi Ilfov, cele mai importante comunităţi de italieni sunt în Timiş şi Bacău.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Cine este Rodica, femeia care apare pe bancnota de 10 lei. Puţini români ştiu povestea ei

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Cine este Rodica, femeia care apare pe bancnota de 10 lei. Puţini români ştiu povestea ei

Pe spatele bancnotei de 10 lei apare o casă ţărănescă şi un chip al unei femei de la ţară, însă nu mulţi ştiu povestea ei.

Femeia care l-a inspirat pe Nicolae Grigorescu şi care apare pe bancnota de 10 lei era o femeie simplă de la ţară.Imaginea ei, a unei femei blânde, l-a impresionat atât de puternic pe marele pictor încât a devenit model pentru trei dintre tablourile artistului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pe numele ei Rodica, femeia a fost sursa de inspirație pentru tablourile celebre „Rodica”, „Rodica la pârâu” și „Primăvara”.În toate, pictorul Nicolae Grigorescu a înfățișat-o pe Rodica drept o femeie simplă de la țară, îmbrăcată în straie tradiționale și având păr lung.

Rodica apare pe bancnota de 10 lei, alături de casa tradițională de la Muzeul Astra, din Sibiu
Personalitățile care apar pe bancnotele aflate în circulație în România sunt stabilite de Banca Naţională, prin Direcţia Emisiune, Tezaur şi Casierie.

„Pe bancnota de 10 lei, cu Nicolae Grigorescu, apare şi „Rodica”, un tablou care aparține Băncii Naționale şi se află în Sala de Consiliu.Aici, spre exemplu, putem fi acuzați de subiectivism, dar e ceva firesc. Nu poți să faci atlasul personalităților din România pe bancnote.Banca Naţională are şi menirea de a promova istoria, cultura şi civilizaţia României”, explica Mugur Şteţ, fostul purtător de cuvânt al BNR, potrivit adevarul.ro.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Schimbare majoră decisă de Apple: Generația iPhone 15 va avea porturi USB-C

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Schimbare majoră decisă de Apple: Generația iPhone 15 va avea porturi USB-C

Porturile USB-C şi alte informaţii neoficiale despre seria iPhone 15 par a fi confirmate de prototipurile descoperite şi analizate de o publicaţie americană.

MacRumors, publicaţie specializată în tot ceea ce înseamnă Apple, a intrat în posesia unor prototipuri ale celor patru modele care vor compune seria de smartphone-uri iPhone 15.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prototipurile, deşi nu sunt funcţionale, reuşesc să demonstreze abordarea pe care Apple a ales-o în cazul acestei serii în ceea ce priveşte exteriorul telefoanelor pe care le va lansa anul acesta.

Cel mai important lucru pe care aceste prototipuri reuşesc să-l confirme este existenţa portului USB-C. Acesta va fi prezent pe toate cele patru modele ale seriei.

Se pare că vor exista unele diferenţe în ceea ce priveşte implementarea USB-C. Modelele mai scumpe vor beneficia de o conexiune de date mai rapide, însă, important este că toate versiunile se vor încărca folosind răspânditul standard USB-C.

În rest, cu excepţia rotunjirii mai pronunţate a marginilor, deosebirile de design dintre iPhone 15 şi seria de anul trecut sunt foarte mici, ceea ce arată că noua serie va fi update minor.

Ca în fiecare an, Apple îşi va prezenta noile iPhone-uri în luna septembrie. Până atunci, săptămâna viitoare, când are loc WWDC, compania americană este aşteptată să-şi prezinte prima cască de realitate mixtă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare