Rămâi conectat

Actualitate

DiNAmita electorală. Un fâs politic marca USL

Publicat

în

USL, împreună cu candidatul Potor, au introdus în inventarul campaniei electorale o nouă unealtă „DiNAmita electorală”, ultima dimensiune a capacităţii lor politice. După gălăgia toxică de până acum, ambiţia, încrâncenarea şi disperarea au dus la exersarea celei mai fine şi tăcute arme din politică: facsimilul. Am avertizat încă de acum câteva luni că acest tip murdar de propagandă va fi folosit în campania electorală împotriva candidaţilor noştri. Nu ne-am înşelat. Este dovada neputinţei şi a practicilor învechite de manipulare, pe care politicienii actualei puteri le-au învăţat de la mentorii lor: Ion Iliescu şi Dan Voiculescu.
Că n-au viziune economică şi administrativă, că n-au spus practic nimic în această campanie, sau că n-au facut nimic în ultimii ani, ştie toată lumea. Pentru ascunderea acestei neputinţe era absolut necesară revenirea la tema „Hava la DNA”, mai ales acum, când adversarii politici, chinuiţi de ameninţarea înfrângerii, şi-au pus toată speranţa într-o delaţiune (o reclamaţie falsă), într-o para inventată care nu cântăreşte nimic pe talerul justiţiei. Justiţia de astăzi este cu totul altfel decât pe vremea domnului Tăriceanu sau a domnului Năstase. Magistraţii văd mai limpede, discern şi optează pentru lege şi nimeni nu mai e călăuzit de un interes mărunt, josnic. Lucru pe care candidaţii USL l-au neglijat atunci când, în grabă, au pus pe hârtie planul de denigrare a primarului Hava. Despre ce vorbim? În mod explicit: primăria a acordat gratuitate pentru cel mai modern sistem de transport public din România pensionarilor şi altor categorii sociale defavorizate. A susţinut prin subvenţiile acordate legal, ca în orice altă primărie din România, dezvoltarea unui sistem de transport modern, apreciat şi dat exemplu la nivelul întregii ţări. Acuzele că aceste subvenţii au fost acordate ilegal sunt, în momentul de faţă, presupuneri rău intenţionate. Candidatul Călin Potor şi colegii din USL vor să ia banii de subvenţii acordate pensionarilor, tot aşa cum vor să ia din banii alocaţi culturii şi evenimentelor culturale din Alba Iulia. Sute, chiar mii de pensionari şi de persoane aflate într-o situaţie delicată riscă acum să rămână fără subvenţia la transportul în comun. Singurii în măsură să formuleze o sentinţă sunt reprezentanţii Justiţiei, care în urma demersurilor unor politicieni obtuzi care au formulat tot felul de plângeri din dorinţa de a-şi lovi adversarii sub centură sunt nevoiţi să instrumenteze acest dosar şi să se pronunţe asupra legalităţii tuturor acţiunilor incriminate de adversarii politici.
Aşa-zisele dovezi oferite recent în presă privind măsurile asiguratorii nu sunt altceva decât reflectarea unui mod normal de lucru al Justiţiei, o procedură întâlnită în toate situaţiile similare. Conţinutul acestui dosar este cunoscut opiniei publice de mult timp. Sunt proceduri normale, folosite mizerabil de oameni care nu au muncit decât pentru asta. Acţiunea USL este iresponsabilă faţă de albaiulieni. Ea ar fi putut paraliza o activitate la standarde ireproşabile, vitală pentru oraş: transportul public. I-au întrebat pe beneficiari, locuitorii din Alba Iulia şi nu numai, dacă banii publici acordaţi prin sistemul de subvenţie legiferat de stat, se regăsesc în calitatea transportului? Nu.
Aberaţia acestei oferte electorale prezentată în mass media este cu atât mai mare cu cât este cunoscut faptul că în faza de cercetare, toate documentele se supun secretizării. În cazul în care cineva s-a străduit să recompună şi să aşeze cap la cap frânturi de adevăr, se va dovedi. Altfel ne vine greu să credem că negoţul de informaţii a devenit un punct de onoare pentru cei care reprezintă Justiţia. Din acest motiv, solicităm public structurilor abilitate să ofere un punct de vedere faţă de isprava USL de a prezenta o imagine distorsionată şi evident orientată spre profit electoral. Acest lucru ar reprezenta o garanţie a neimplicării Justiţiei în lupta politică şi ar dovedi că presiunea politică rezultată după schimbarea Guvernului nu poate influenţa misiunea Justiţiei. Aşteptăm cu interes finalizarea procedurilor autorităţilor abilitate, pentru stabilirea nevinovăţiei celor verificaţi şi a legalităţii actelor încheiate de aceştia. Suntem siguri că astfel de situaţii se vor regăsi până la finalul campaniei ori de câte ori va fi posibil. S-a muncit prea mult pentru punerea la punct a acestui sistem de discreditare ca să nu fie utilizat la maximum.
Partidul Democrat Liberal
Biroul de presă

Publicitate

Actualitate

O treime dintre angajaţii români nu sunt mulţumiţi de salariul primit. Jumătate nu au curajul să ceară măriri salariale. STUDIU

Publicat

în

O treime dintre angajaţii români nu sunt mulţumiţi de salariul primit. Jumătate nu au curajul să ceară măriri salariale. STUDIU

Aproximativ 32% dintre angajaţii români nu sunt mulţumiţi de salariul pe care îl primesc. Mai mult, jumătate dintre angajaţi încă nu au curajul să ceară măriri salariale (49%). Cu toate acestea, studiul Hays România arată că rata de succes a solicitării unei măriri salariale este de 25%, ceea ce înseamnă că angajatorii conştientizează importanţa retenţiei angajaţilor şi impactul pe care îl poate avea asupra continuităţii afacerii.

În ceea ce priveşte viitorul, studiul citat arată o discrepanţă între aşteptările angajaţilor şi planurile angajatorilor. Deşi ambele categorii se aşteaptă la aproximativ acelaşi procent de creştere a salariilor la următoarea revizuire (3% – 6%), valoarea măririlor este sub nivelul aşteptărilor angajaţilor. Angajaţii consideră că performanţa lor individuală nu este apreciată şi ar trebui să fie plătiţi mai mult pentru eforturile lor – 43% dintre angajaţi consideră că creşterea lor ar trebui să fie de aproximativ 11% – 20%.

În acest an au avut loc schimbări majore pe piaţa muncii. Dacă la începutul anului scepticismul domina în cazul investitorilor, multe procese de angajare erau suspendate, iar angajaţii erau reticienţi cu privire la schimbarea locului de muncă, lucrurile s-au schimbat radical în a doua jumătate a anului, cred reprezentanţii Hays România.

Electrica Furnizare Discount

”În România, ca în multe alte locaţii din întreaga lume, angajatorii şi angajaţii compensează acum timpul petrecut în aşteptare, timp care a fost marcat de reticenţă în angajări masive în cazul companiilor şi reticienţă în schimbarea locului de muncă, în cazul angajaţilor. Marea majoritate a profesioniştilor chestionaţi (88%) se declară acum deschişi să ia în considerare noi oportunităţi de angajare (procentajul incluzând atât candidaţii activi, cât şi pasivi), alimentat de un apetit neîmplinit pentru majorări salariale. Mai mult, nouă din zece angajatori chestionaţi au declarat că angajează în acest moment, iar mai mult de jumătate dintre aceştia se aşteaptă ca volumul de angajări să crească în anul următor”, afirmă Timur Makhmutov, director general al Hays România.

În 2021, abilităţile tehnice, operaţionale şi manageriale sunt cele mai căutate, dar sunt şi cele mai dificil de găsit pe piaţă, alături de competenţele IT. Comparativ cu anul precedent, există modificări majore: abilităţile operaţionale sunt mai căutate acum, iar abilităţile de vânzare sunt critice în anumite domenii. Dacă anul trecut găsirea persoanelor cu o atitudine corectă şi abilităţi manageriale avansate a fost o provocare pentru angajatori, abilităţile operaţionale şi de vânzări sunt mult mai dificil de găsit pe o piaţă în care procesele de automatizare şi comerţul electronic sunt în plină expansiune.

Competenţele cele mai dorite de angajatori sunt: munca în echipă, adaptabilitatea, rezolvarea problemelor, comunicarea şi o mentalitate orientată spre creştere şi dezvoltare.

În ceea ce priveşte modul de lucru, angajatorii şi angajaţii sunt de acord: ambii preferă un model de lucru hibrid de acum înainte. Angajaţii au declarat că munca de acasă a condus la o productivitate mai mare (53%) sau nu a afectat nivelul acesteia (32%). Pentru ei, divizarea optimă între munca de acasă şi cea de la birou este de două zile la birou şi trei zile de acasă. În ceea ce priveşte cea mai bună structură de lucru hibridă, angajatorii favorizează săptămâna de lucru „3-2-2” – trei zile de la birou, două zile de la distanţă şi două zile libere.

Studiul Hays România are la bază un eşantion de 350 de angajaţi şi angajatori, iar datele au fost obţinute ca urmare a proceselor de recrutare desfăşurate de Hays România în 2021 şi opiniile experţilor din industrie.

Sursa: mediafax.ro

Citește mai mult

Actualitate

Nelu Tătaru: „Acest val 4 ne-a determinat să ne trezim, să arătăm şi să privim realitatea aşa cum este ea”

Publicat

în

Nelu Tătaru: „Acest val 4 ne-a determinat să ne trezim, să arătăm şi să privim realitatea aşa cum este ea”

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, a declarat în cursul zilei de miercuri faptul că valul patru al pandemiei „ne-a determinat să ne trezim” și să observăm realitatea dură. Fostul ministru consideră că nu este nevoie de populism în astfel de momente, portofoliul de la Sănătate având nevoie de un profesionist, „nu doar de un politician”.

”Nu putem defila cu aceleaşi arme ca în 2020, când încercam să aflăm ceva despre pandemie. Acum cunoaştem şi avem la îndemână ceva ce nu exista atunci, sens în care observăm că vaccinarea este de bun augur. Păstrând acest ritm şi respectând măsurile, ne vom aşeza pe un platou al infectărilor şi, astfel, sperăm să putem avea parte de sărbători liniştite de iarnă.”, a scris, miercuri, pe Facebook, Nelu Tătaru.

Electrica Furnizare Discount

Fostul ministru al Sănătăţii a afirmat că ”acest val 4 ne-a determinat să ne trezim, să arătăm şi să privim realitatea aşa cum este ea: dură, nedistorsionată şi necontaminată de persoane cu păreri neavizate”.

”Joaca de-a populismul nu îşi are locul, mai ales atunci când este vorba despre viaţă şi moarte. Din păcate, în ultimul timp, tot mai des, a devenit ”o joacă” ce implică prea mulţi oameni nevinovaţi şi creduli. Cei care acum câteva săptămâni apostrofau că vrem să luăm măsuri să evităm atâta suferinţă şi pierderi de vieţi omeneşti…vor fi tot cei care vor apostrofa că nu am făcut ce trebuia făcut”, a mai scris Nelu Tătaru.

Acesta consideră că, în acest moment avem instrumente de care să ne folosim, dar trebuie să apelăm la ele: vaccin, mască de protecţie, distanţare socială, dezinfectant.

Nelu Tătaru face apel la toţi cei care nu se simt bine să contacteze medicul de familie şi să ia împreună cu acesta decizia corectă.

”Pandemia nu se tranşează în spitale. Spitalul ar trebui să fie ultima verigă la care se apelează, astfel încât să nu mai existe supraaglomerare şi oameni care aşteaptă o şansă la viaţă. Trebuie să avem mai multă grijă la cauză, iar apoi să tratăm efectul”, a mai afirmat fostul ministru al Sănătăţii.

Acesta consideră că portofoliul de la Sănătate are nevoie de un profesionist.

”Sănătatea are nevoie de un profesionist, nu doar de un politician, mai ales acum, când suntem în plină criză sanitară, când numărăm morţii, când privim neputincioşi imaginile tragice cu întreg corpul medical epuizat, cu familii care-şi pierd părinţii şi copii care rămân orfani…”, a mai scris Tătaru.

Discuţia vine în contextul în care ministrul desemnat Nicolae Ciucă încearcă să stabilească lista miniştrilor, dar, mai ales, să asigure o majoritate pentru învestirea Guvernului.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Impunerea certificatului verde pentru accesul în unele locuri ar constitui o infracțiuni. Declarațiile unui consilier superior în Parlamentul European

Publicat

în

Impunerea certificatului verde pentru accesul în unele locuri ar constitui o infracțiuni. Declarațiile unui consilier superior în Parlamentul European

Un consilier superior în Parlamentul European a declarat faptul că impunerea certificatului verde pentru accesul în foarte multe locații ar constitui o infracțiune.

Marius Tudor, consilier superior în Parlamentul European, spune că, la nivelul Uniunii Europene, “certificatul verde NU a fost adoptat pentru condiționarea/limitarea accesului în instituții publice, mall-uri, restaurante, hoteluri, etc.”.

Electrica Furnizare Discount

Acest cerificat vizează doar “facilitarea liberei circulații în spațiul intra-european, transfrontalier, inclusiv pentru călătorii esențiale, cum ar fi transportul de medicamente”, explică oficialul european, care mai precizeză că Statul Român “comite o infracțiune și încalcă regulamentul (UE) 2021/953 al Parlamentului European și al Consiliului din 14 Iunie 2021 privind cadrul pentru eliberarea, verificarea și acceptarea certificatelor interoperabile de vaccinare, testare și vindecare de COVID – 19 (certificatul verde) pentru a facilita libera circulație pe durata pandemiei”.

Oficialul european dezvăluie și adevărata strategie de protecție a populației, pe care trebuiau s-o adopte incompetenții care ne conduc:

“Cred că toți trebuie să ne testăm periodic, vaccinați și nevaccinați, pe banii statului, căci slavă Domnului, am fi avut și încă mai avem cu ce achiziționa teste gratuite dacă oamenii politici scapă odată de furie și instalează un guvern funcțional care să ceară, prin Ministerul Sănătății, bani europeni pentru teste gratuite și să aducă tratament în țară. (…)

Sunt convins că România putea să facă și poate face mai mult și mai bine pentru cetățenii săi și pentru sănătatea publică, dacă alege calea corectă.

De exemplu, lași în mall un vaccinat care prezintă un certificat verde, dar pe care nu îl testezi și care ar fi pozitiv. În consecință supui riscului de infectare alte câteva sute de persoane aflate în mall, fie ele chiar vaccinate.

Soluția trebuie să includă și TESTAREA, nu doar vaccinarea, pentru că încă există milioane de români care nu pot sau nu vor să se vaccineze. Cu ei ce facem? De ei nu avem grijă?”.

Sursa: turdanews.net

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare