Din primăvară, Primăria Pianu ar putea începe lucrările de amenajare pentru o porțiune din mini-Transalpina, cea mai scurtă variantă de la auto­strada Deva – Sibiu, până spre Poarta Raiului

Din primăvară, Primăria Pianu ar putea începe lucrările de amenajare pentru o porțiune din mini-Transalpina, cea mai scurtă variantă de la auto­strada Deva – Sibiu, până spre Poarta Raiului!

Primăriile din Cugir, Sebeş, Şugag, Pianu, Săliştea şi Săsciori s-au unit în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ”Munţii Șureanu” şi îşi vor face propriul drum turistic până în Luncile Prigoanei. Zilele acestea va fi semnată finanţarea pentru 7 kilometri de drum forestier care ar putea reprezenta parte din varianta de acces auto spre Poarta Raiului, Transalpina. Proiectul “Modernizare drum forestier Valea Recii, km. 0+000- km. 7+200, comuna Pianu” va putea primi o finanţare de aproape 1,5 milioane de euro, nerambursabili, prin AFIR.

ELIT

Drumul leagă localităţile Tonea – Strungari cu Cărări, Recea, Curmături, urmând ca restul localităţilor de pe traseu să continue cu modernizarea drumurilor forestiere de pe domeniul lor. Astfel, din acest puzzle, se pare că va ieşi un drum de acces mai bun spre Domeniul Schiabil Șureanu, dar şi spre Munţii Cugirului.

Citește și: Primăriile din Cugir, Sebeș, Şugag, Pianu, Săliștea și Săsciori s-au unit și își fac propriul lor drum turistic până în Luncile Prigoanei

Primarul comunei Pianu, Marin Petruse, a explicat pentru ziarul „Unirea” că acesta ar putea fi cea mai scurtă variantă, de la auto­strada Deva – Sibiu, până spre Poarta Raiului. ”Ar fi 45 de minute de la parcajul pentru tiruri din dreptul comunei Pianu, de unde se poate ieşi de pe autostradă. E drum forestier, oricum îl vom moderniza, am câştigat proiectul, prin AFIR, Submăsura 4.3. Investiţia se ridică la circa 1,5 milioane de euro. Într-o săptămână semnăm contractul de finanţare. În primăvară, practic, ne-am putea apuca de asfaltare, avem toată iarna la dispoziţie să facem achiziţia. Drumul leagă localităţile Tonea – Strungari cu Cărări, Recea, Curmături”.

Drumul este amplasat în extravilanul localității Strungari, comuna Pianu şi are o lungime studiată de 7.200,00 m. Obiectivul proiectat se găseşte în întregime pe domeniul public al statului pe teritoriul administrativ al comunei Pianu. Lucrările de modernizare proiectate se vor încadra strict în ampriza existentă a drumului forestier Valea Recii, fără a depăşi limitele de proprietate, nefiind necesare devieri de reţele sau exproprieri.

Având în vedere starea actuală a drumului studiat, soluţia tehnică adoptată va urmări realizarea unui sistem rutier suplu, asigurându-se atât planeitatea suprafeţei de rulare, cât şi obţinerea condiţiilor de siguranţă şi confort necesare derulării circulaţiei rutiere. Apele vor fi colectate în şanturile laterale şi descărcate la podeţe, iar de aici spre emisarul natural din imediata apropiere – Valea Recii.

Drumul forestier se află în extravilanul localităţii Strungari şi asigură legătura indirectă între drumul judeţean DJ 704, care traversează comuna Pianu, prin intermediul drumului comunal DC 170 cu o parte a fondului forestier situat pe teritoriul comunei Pianu.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

dolfi 1 octombrie 2017 at 22:22

asa, asfaltati tot, distrugeti orice urma de natura! umpleti toate padurile de cocalari!!! Toata padurea din jurul orasului Alba Iulia se taie in nestire si e plina de pet-uri. Pana si cabana aia a „vanatorilor” e plina de gunoaie.. Halal iubire pentru natura!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...