Din păcate, a căzut organizarea, de către Volei Alba Blaj, a Final Four-ului CEV 2018

Din păcate, România nu se va putea bucura în 2018 de găzduirea unui eveniment sportiv de marcă, Final Four-ul Ligii Campionilor la volei feminin, proiect în care s-a implicat Volei Alba Blaj în ultimele luni, un proiect de o anvergură aparte, ce ar fi adus notorietate. Clubul din “Mica Romă” intenționa să-și depună la Confederația Europeană de Volei candidatura în acest sens, mai ales este la numai o victorie de o calificare istorică, depășirea fazei grupelor Ligii Campionilor și pătrunderea în Playoffs 6, adică între cele mai bune șase echipe de pe “Bătrânul Continent”.

*Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, ocupată!

Locația aleasă inițial pentru găzduirea celor patru partide din Final Four, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, este ocupată în perioada 5-6 mai cu un alt eveniment sportiv important, Campionatele Europene de judo pentru cadeți. Clubul din Alba dorea expres această variantă pentru a fi aproape de suporteri, în inima Transilvaniei. În această conjunctură gândurile celor implicați (Volei Alba Blaj, CEV, FRV) s-au îndreptat spre București, Capitala României, dar corespondența purtată cu diverse instituții publice, Primăria Generală a Capitalei, Primăria Sectorului 4, MTS, FRV sau COSR, nu a avut un deznodământ favorabil, neprimindu-se niciun răspuns. În consecință, șansele au devenit minime, chiar dacă în discuție a mai apărut și Sala Polivalentă din Craiova. “Din păcate nu am primit răspunsul așteptat de la oficialități, iar la o competiție majoră, de o asemenea anvergură, nu te poți implica dacă nu ai susținerea factorilor care pot asigura buna desfășurare a celui mai important eveniment al anului în voleiul feminin”, a declarat Vladimir Bacșiș, directorul general al CSM Volei Alba Blaj.

*De la București, niciun răspuns…

Revenind la Champions League, drumul echipei blăjene în actuala ediție este altfel conturat după aflarea acestei vești. Se știe că organizatoarea Final Four-ului era deja calificată în “careul de ași”, care se completa cu alte trei echipe calificate în urma jocurilor din Playoffs 6, faza ce urmează grupelor. Algoritmul era simplu, cele patru echipe de pe locul întâi în grupe plus alte două cele mai bune clasate pe locul secund se califică în Playoffs 6. Se decide organizatoarea Final Four-ului și se mai eliberează astfel un loc pentru una dintre cele două echipe de pe locul secund rămase “în așteptare”. Așadar, Volei Alba Blaj, cu 4 victorii din tot atâtea meciuri, lider al grupei A, cu 11 puncte, trebuie să învingă joi, 22 februarie, la Sibiu, indiferent de scor, pe Developres SkyRes Rzeszow, pentru a accede în Playoffs 6, urmând să își cunoască adversarul în urma tragerii la sorți din luna martie.

Foto: Sport Pictures

Dan HENEGAR

4 Comentarii

Șică Mandolină 15 februarie 2018 at 15:21

Intai construiti-va o SALA si mai apoi puneti-va pe organizat evenimente. Ce scrie in articol seamna cu proverbul ala cu „vanzarea blanii ursului din padure”…

Eu 15 februarie 2018 at 18:22

Se face si sala polivalenta dar nu peste noapte! Si pana la urma de ce la fotbal joaca toti pe arena nationala si pt o finala din alt sport nimeni nu misca un deget!!!?

Ics 15 februarie 2018 at 15:40

Baia Mare? Are sala polivalenta

Dan HENEGAR 15 februarie 2018 at 20:30

sala care trebuie sa gazduiasca un asemenea eveniment trebuie sa indeplineasca anumite criterii, inclusiv numarul de locuiri.Nici Sala Transilvania de la Sibiu, cu 2000 de locuri, nu a putut fi luata in calcule, din acest motiv

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...