Rămâi conectat

Actualitate

Din 1 ianuarie 2016, băncile sunt obligate să raporteze zilnic la Fisc deschiderea sau închiderea de conturi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit Codului de Procedură Fiscală care intră în vigoare la 1 ianuarie 2016, bancile vor fi obligate să raporteze Fiscului, zilnic, lista celor care își deschid sau închid un cont bancar, de orice fel, închiriază sau renunță la o cutie de valori.
banca”Instituțiile de credit sunt obligate să comunice organului fiscal central, în fiecare zi lucrătoare, următoarele informații aferente zilei bancare anterioare: lista titularilor persoane fizice, juridice sau orice alte entități fără personalitate juridică ce
deschid ori închid conturi, precum și datele de identificare ale persoanelor care dețin dreptul de semnătură pentru conturile deschise la acestea; lista persoanelor care închiriază casete de valori, precum și încetarea contractului de închiriere”, se arată în proiectul de Ordin al președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) pentru aprobarea procedurii de furnizare a acestor informații.

Conform proiectului, prin conturi se înțelege toate tipurile de conturi de care poate dispune un client, indiferent de monedă, iar informațiile furnizate se vor referi inclusiv la modificările survenite după data deschiderii contului cu privire la cel puțin un element de structură din formatul de raportare pus la dispoziție de către ANAF.

”La prima transmitere instituțiile de credit vor comunica și următoarele: lista titularilor persoane fizice, juridice sau orice alte entități fără personalitate juridică, ce dețin conturi deschise la data de 31.03.2016, conturi închise în perioada 01.01.2010
—31.03.2016, indiferent de data deschiderii, precum și datele de identificare ale persoanelor care au deținut/dețin dreptul de semnătură pentru acestea”, se menționează în document.

Totodată, instituțiile de credit vor fi obligate, conform Codului de Procedură Fiscală, ca la solicitarea organului fiscal central, să comunice, pentru fiecare titular care face subiectul solicitării, toate rulajele și/sau soldurile conturilor deschise la acestea, precum și informațiile și documentele privind operațiunile derulate prin respectivele conturi.

Și în acest caz, prin conturi deschise se înțelege toate tipurile de conturi de care poate dispune un client, indiferent de monedă și dacă acestea sunt deschise sau au fost deschise și figurează închise la momentul efectuării solicitării. (Z.U.)

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea