Rămâi conectat

Ştirea zilei

DIICOT: 11 persoane din Cîmpeni, Baia de Arieș, Cluj-Napoca și Turda reținute de procurorii din Alba Iulia, pentru trafic de droguri de risc și etnobotanice

Ziarul Unirea

Publicat

în

suspecti trafic etnobotanice BCCO (3)În urma audierilor desfășurate, joi, la sediul DIICOT Alba Iulia 11 persoane din Cîmpeni, Baia de Arieș, Cluj-Napoca și Turda urmărite penal pentru trafic de droguri de risc și etnobotanice. În cauză au fost identificaţi până în prezent  200 de consumatori.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Alba Iulia, Poliţiei Municipiului Turda şi Poliţia Oraşului Baia de Arieş având suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale au efectuat un număr de 11  percheziţii pe raza judeţelor Cluj și Alba, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializată în trafic de droguri de mare risc si droguri de risc.

CITEȘTE ȘI: FOTO/ Grupare de traficanți de etnobotanice din Alba și Cluj destructurată de DIICOT și BCCO Alba Iulia – peste 50 de persoane audiate de procurori

Procurorii D.I.I.C.O.T –  S.T Alba Iulia au dispus începerea urmăririi penale faţă de 11 inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. art. 367 alin. 1 C. pen., art. 16 al. 1 din Legea nr. 194/2011 şi art. 2 alin. 1 si 2 din  Legea 143/2000.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada decembrie 2013 şi până în prezent, inculpaţii au procurat diferite cantităţi de droguri de risc şi de mare risc( XLR 11, AKB – 48,4MEC –  substanţe psihoactive noi (etnobotanice) în înţelesul deciziei 2005/387/JAI a Consiliului din Raportul anual 2013 al EMCDDA/ Europol  şi  cannabis),  pe care le-au comercializat pe raza municipiilor Baia de Arieş, Turda, Câmpeni  şi Cluj Napoca”, precizează reprezentantul DIICOT.

Până în prezent a fost ridicată de la inculpaţi cantitatea de aproximativ 3 kg de droguri de risc şi de mare risc şi dispozitive folosite pentru cântărirea acestora.

Procurorii D.I.I.C.O.T au dispus măsura reţinerii faţă de cei 11 inculpaţi, urmând a fi solicitată instanţei măsura arestării preventive.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Brigăzii Mobile de Jandarmi Cluj – Napoca şi S.A.S. Alba Iulia.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală,  precum și de prezumția de nevinovăție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului O fetiță de 8 ani, din Feneș, a fost lovită de mașină în timp ce traversa strada regulamentar, în Alba Iulia. Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea