Rămâi conectat

Actualitate

DGASPC ALBA: Sfintele Paşti vor fi sărbătorite aşa cum se cuvine în toate centrele rezidenţiale pentru copii şi adulţi din judeţ

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sărbătorile Pascale vin şi pentru adulţii şi copiii care sunt găzduiţi în centrele aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, iar acestea vor fi sărbătorite şi la ei aşa cum se cuvine. În această săptămână, cu toţii au fost implicaţi în activităţi de pregătire pentru a întâmpina cu bucurie şi evlavie Învierea Domnului Iisus Hristos. Dintre copiii aflaţi în centre, 62  îşi vor petrece Sfintele Paşti în sânul familiei, iar cei care nu vor părăsi sistemul social pregătesc masa pascală la centre, ca în orice familie de creştini şi vor participa la slujbele religioase.

Sfintele Paşti vor fi sărbătorite cum se cuvine în toate centrele rezidenţiale pentru copii şi adulţi aflate în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba. Astfel, încă de la începutul acestei săptămâni în toate unităţile rezidenţiale s-au desfăşurat, împreună cu personalul de îngrijire şi educaţie, activităţi în aşteptarea acestei sărbători: curăţenie în camere, curăţarea şi amenajarea spaţiilor verzi, confecţionarea de obiecte decorative specifice (desene, felicitări, colaje), activităţi recreative şi de socializare.

Datorită faptului că reprezentanţii DGASPC Alba păstrează în timpul anului păstrează  cu familiile sau rudele copiilor aflaţi în centrele rezidenţiale, un număr de 62 copii îşi petrec vacanţa de primăvară şi Sărbătorile Pascale  în sânul familiilor naturale sau substitut, urmând să revină la sfârşitul vacanţei şcolare.

Copiii instituţionalizaţi pot fi luaţi acasă în orice perioadă a anului de către familiile care solicită acest lucru reprezentanţilor DGASPC Alba. Specialiştii din cadrul Direcţiei efectuează anchete la domiciliul solicitanţilor pentru a se asigura că sunt îndeplinite condiţiile de securitate pentru micuţi. Dacă totul se dovedeşte a fi în regulă, se aprobă plecarea copiilor din centre pentru perioada cerută de familia solicitantă. Atât copiii, cât şi familiile sunt monitorizate de către reprezentanţii DGASPC Alba, până la revenirea minorilor în centre.

Atât copiii – care nu au plecat în familie, cât şi adulţii ocrotiţi în centrele rezidenţiale vor participa la slujbele religioase oficiate cu ocazia acestei sărbători şi vor ajuta, după posibilităţi, la încondeierea şi pregătirea mesei de sărbătoare, ca în orice familie de creştini, aşteptând plini de speranţă Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului.

„Cea mai sfântă, mai mare şi mai frumoasă sărbătoare de peste an este Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului. Sărbătorim Paştele la început de primăvară – anotimpul când  natura învie şi ne face să ne gândim la un nou început. Medităm la cuvinte precum: credinţă, dragoste, speranţă, iertare, lumină şi ne propunem să fim mai buni şi mai îngăduitori cu semenii noştri, să le acordăm mai multă atenţie şi ne amintim să privim lumea cu suflet de copil, să avem puterea de a ierta ca să rămânem în Lumină”, a transmis directorul DGASPC Alba, Sorin Valerian Chirilă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930

Unirea Ziarul

Publicat

în

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930 Descoperirea recentă despre grupele de sânge a adus la lumină un aspect fascinant al personalității umane. Aceste grupe nu numai că oferă informații despre compatibilitatea medicală, ci și despre abilitățile și comportamentele individuale. Un studiu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea